Špulka modré nitě

Kniha

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Ekoturistika

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 1999 Kč dárek zdarma v hodnotě 699 Kč

Ekoturistika

Jeden dům. Jedna rodina. Tři generace. Rodina Whitshankových oplývá jakýmsi nepopsatelným nádechem výjimečnosti, zároveň se ale podobá jakékoli jiné rodině. V příbězích, které jednotliví protagonisté vyprávějí sobě i jiným, odhalují jen část pravdy – a některé kousky skládačky vyplouvají na povrch až po mnoha letech. Jako ve všech rodinách i v té… Přejít na celý popis

Sophie Lark: Unesená dědička Mafiánská rodina Griffinových mu zabila otce. Aby se pomstil, unesl a drží v zajetí jejich dceru –⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ baletku Nessu. Ale tak jako Zvíře ze slavné pohádky podléhá Mikolaj kouzlu Krásky, své malé baletky, která teď tančí jen pro něj... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Jeden dům. Jedna rodina. Tři generace. Rodina Whitshankových oplývá jakýmsi nepopsatelným nádechem výjimečnosti, zároveň se ale podobá jakékoli jiné rodině. V příbězích, které jednotliví protagonisté vyprávějí sobě i jiným, odhalují jen část pravdy – a některé kousky skládačky vyplouvají na povrch až po mnoha letech. Jako ve všech rodinách i v té jejich je spousta lásky a smíchu, stejně jako zklamání a žárlivostí. V centru vyprávění jsou manželé Abby a Red a jejich čtyři děti, především nejmladší syn Denny, neschopný se vázat ani k povinnostem, ani ke vztahům či práci, zároveň rozčilující i přitažlivý, který se do rodiny vrací a zase mizí, rozvíří emoce a stáhne se. Rodinná sága začíná ve dvacátých letech minulého století, kdy do Baltimoru přicházejí Redovi rodiče Junior a Linnie a táhne se až k Abbyiným a Redovým voučatům na počátku nového století. Hlavně se ale odvíjí kolem krásného domu, který patriarcha Junior kdysi postavil pro bohatého zákazníka a pak získal pro sebe.

Sdílet 0

Nakladatel
Ikar
Rozměr
155x234mm
datum dotisku
31.08.2021
ean
9788024931791
Počet stran
448
Vydání
1
jazyk
čeština
Vazba
Pevná s přebalem matná
datum vydání
1.07.2016
isbn
978-80-249-3179-1

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 9 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Zuzka registrovaný uživatel

    Tato kniha dokazuje, že kvalitní příběh nemusí přinášet samou akci na každé straně. Příběh zároveň dokazuje, že i v současnosti jsou rodinné hodnoty důležité a neztrácejí na významu. Přečtěte si, neolitujete.

    Kniha, Ikar, 2016, 9788024931791

  • 4 z 5 hvězdiček Šárka Fofoňková registrovaný uživatel

    Kniha Špulka modré nitě nebude asi čtením pro každého. Mě ovšem bavila. Četla se mi dobře a autorčin vypravěčský styl mi sedl. Nečekejte v knize nějaké velké, dějové zvraty. Příběh plyne velmi pomalu, ale nenudí vás. Autorka popisuje život jedné rodiny, zabíhá i do minulých let. V těchto pasážích se třeba dozvíme, jak rodina přišla ke svému krásnému domu. Určitě mě nejvíc bavilo vyprávění ze současnosti, o čemž je kniha především. Nahlédnutí do minulosti ve dvou částech knihy je celkem stručné. Žádná postava příběhu nijak zvlášť nevyčnívá, dle mého ani zmiňovaný Denny. Celá kniha je psána v er-formě. Špulku modré nitě doporučuji všem čtenářům, kteří si užívají rodinné příběhy, poklidné čtení. Všichni ostatní, kteří si libují ve svižném vyprávění, překvapivých zvratech, by asi nebyli právě nadšení.

    Kniha, Ikar, 2016, 9788024931791

  • 3 z 5 hvězdiček Yetta registrovaný uživatel

    Rodinný příběh, který je vyprávěn ve dvou časových rodinách a který nám popisuje život rodiny Whitshankových. Kniha popisuje život manželů Whitshankových – Abby a Reda a jejich dětí a jejich rodin. Příběh plyne pozvolna a je to opravdu takové vyprávění o jedné rodině, o jejich jednotlivých příslušnících a životních jistotách. Od knihy nečekejte velké zvraty, ale hezké čtení pro hezké chvíle.

    Kniha, Ikar, 2016, 9788024931791

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Příběh rodiny Whitshankových. Rodiny, která je zrovna taková, jako ta Vaše a nebo Vašich sousedů. Rodinná sága je zde vylíčena od dvacátých let minulého století až po současnost a většinou se točí kolem krásného domu, který kdysi postavili. Příběh je milý a krásný. Okamžitě se vžijete do rodinné atmosféry a prožíváte vše společně. Postupně odhalujete i malá tajemství, který si každý s sebou nese. Tím, jakým způsobem je kniha napsána a Vy se dokážete vcítit do jednotlivých postav, tak Vám kolikrát dojde, jak se cítí třeba Vaše maminka, starší brácha,…. Celou knihou se nesou drobné náznaky, které se Vám postupně krásně spojí a Vám dojde spoustu maličkostí. Kniha mě moc bavila. Jednu hvězdičku strhávám za začátek, kdy mi chvilku trvalo se začíst a některé pasáže bych možná malinko zkrátila, ale jinak určitě doporučuji k přečtení. Myslím si však, že kniha nesedne každému. Rozhodně nečekejte žádnou velkou akci, ale bravurně vylíčený život jedné obyčejné rodiny.

    Kniha, Ikar, 2016, 9788024931791

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 349 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora