Umřel jsem v sobotu
Umřel jsem v sobotu - Josef Formánek Nedostupné

Kniha

    • Produkt je nedostupný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dědictví špionů

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 999 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Dědictví špionů

Tento mrazivý příběh se skutečně stal. Nápis, vytesaný na domě v Třebíči, vídal v dětství muž, jenž na sklonku života vyprávěl autorovi svůj příběh. Z osudu rukou a vůle boží. A zde začíná autorovo putování za tajemnou větou, za domem, který aniž by sám chtěl, ovlivňuje jeho život i život ostatních. Je to strhující příběh o lásce, osudu, ztrátě… Přejít na celý popis

Parker S. Huntington: Niccolo Andretti Na jeho hlavu je vypsána milionová odměna. Ona bojuje za svou sestru a zkusí ho vydírat... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Tento mrazivý příběh se skutečně stal. Nápis, vytesaný na domě v Třebíči, vídal v dětství muž, jenž na sklonku života vyprávěl autorovi svůj příběh. Z osudu rukou a vůle boží. A zde začíná autorovo putování za tajemnou větou, za domem, který aniž by sám chtěl, ovlivňuje jeho život i život ostatních. Je to strhující příběh o lásce, osudu, ztrátě dítěte a druhých šancích, které už se nikdy nebudou opakovat. Co se stane, když se nevyrovnáme s minulostí? Přijde vůbec nějaká budoucnost? Rodina Josefa Marana žila v domě, který změnil jejich život. Mozaikové oko boží a onen nápis jej poslal na cestu, na kterou se žádný smrtelník nechce vydat. Rodina přišla rukou vraha o svou jedinou dceru. Osud k nim byl ale shovívavý. Přišlo druhé dítě. V duši Josefa Marana ale nebyl klid. Toužil jej najít. Rozhodl se pátrat v minulosti, a tak svou druhorozenou posílal na onen svět. Do míst, kam se žádné dítě nepodívá. Její oči byly oči Josefovi, a on hledal vraha. Viděla dívka, co se v budoucnosti skutečně stane? Vrátí se k němu alespoň jeho druhá dcera? Mnohdy nás stvořitel posouvá vpřed, my se však nedokážeme vymanit ze spárů minulosti. A tak ztratíme vše, na čem nám záleží. I sami sebe.

Sdílet 0

Nakladatel
Zabloudil Rostislav
ean
0008087049457
jazyk
čeština
isbn
0008087049457

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 5 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Zuzana registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    "Z OSUDU RUKOU A VŮLE BOŽÍ..." Věta, která vám po dočtení bude asi dlouho rezonovat v hlavě... Malá kniha s velikým a silným příběhem. Jde o kombinaci inspirace skutečným příběhem a autorovy fantazie. Je to... geniální... Zde se těžko hledají slova na sdělení dojmů ze čtení tak, aby nedošlo k nechtěnému "spojlerování". Je to počtem stran i velikostí spíše taková "jednohubka", ale o to víc vás zasáhne. Je to taková ta kniha, na kterou by si člověk měl udělat klid... jen "čtenář a kniha". A většina lidí asi bude mít problém ji odložit dříve, dokud nedočte do konce. Hlavní dějovou linii prolínají pasáže "dokreslující zákulisí" - o autorovi, o jeho myšlenkách a pocitech, různá zamyšlení se... Řekla bych, že je v tom spojeno více prvků: napětí, duchařina, duchovno, filozofie, dokonce i určitý druh poezie... Některé věty mají docela velkou sílu myšlenky... Ilustrace tvoří fotografie pořízené autorem.

    Kniha, Smart Press, 2011, 9788087049457

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Z osudu rukou a vůle Boží. Jeden dům, jeden stavitel, jedno Boží oko a jedna věta. Dům, ve kterém se staly podivné věci. Příběh na základě skutečných událostí, který se odehrál v Třebíči v jednom záhadném domě. Temný příběh, který nedal spát autorovi a nedá spát ani Vám. Tahle kniha není pro každého a rozhodně na ni musíte být správně naladěni. Je to jedna velká depka. Jedna malá – velká kniha o smrti, o životě po životě, o tom, co je kolem nás. Navíc to není klasická próza, potkáte tu i poezii, i tam, kde byste ji rozhodně nehledali. Díky použitému jazyku je to opravdu mistrovský kousek. Autor mezi příběh z Třebíče vkládá své myšlenky, své příběhy, své setkání se smrtí. Příběh o Josefu Maranovi by vydal na jeden velký tlustý román, ale to tu nečekejte. Jsou zde spíš náznaky, podněty k zamyšlení. Je to opravdu silná kniha, kterou si dávkujte opatrně a po kouskách, ať to vydržíte až do konce. Kniha je navíc doplněna o fotografie, které Vaši pochmurnou náladu z knihy ještě prohloubí.

    Kniha, Smart Press, 2011, 9788087049457

  • 5 z 5 hvězdiček Anonym registrovaný uživatel

    Je to síla

    Kniha, Smart Press, 2011, 9788087049457

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora