Světla na obloze

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Ekoturistika

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 1999 Kč dárek zdarma v hodnotě 699 Kč

Ekoturistika

Ósa, sedmnáctiletá dívka, žije se svou rodinou na nehostinném a chladném ostrově a musí si, spolu s ostatními, své živobytí tvrdě zasloužit. Život na ostrově by ovšem plynul bez větších zvratů, nebýt nepříjemné epidemie, která si jednou za čas vybere na životech ostrovanů krutou daň. Lisa Lueddecke rozehrála ve svém díle příběh, který plyne ve… Přejít na celý popis

Rafael Santandreu: Jak si zbytečně nekomplikovat život Proč to dělat složitě, když to jde jednoduše? Osvojte si nové vzorce a návyky, které vám mohou pomoci k tomu, abyste se stali klidnými, šťastnými a optimistickými lidmi. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Ósa, sedmnáctiletá dívka, žije se svou rodinou na nehostinném a chladném ostrově a musí si, spolu s ostatními, své živobytí tvrdě zasloužit. Život na ostrově by ovšem plynul bez větších zvratů, nebýt nepříjemné epidemie, která si jednou za čas vybere na životech ostrovanů krutou daň.

Lisa Lueddecke rozehrála ve svém díle příběh, který plyne ve svižném tempu a obsahuje všechny prvky dobrého fantasy příběhu – propracovaný svět obývaný zvláštními bytostmi i linie příběhů popisujících emocionální dramata, touhy a rozdílné charaktery postav. Tyto postavy pod tlakem dramatických okolností objevují samy sebe, svou pravou motivaci a své skryté síly a schopnosti.

Ósa se vydá na strastiplnou cestu s cílem zachránit svůj lid a zastavit zbytečné umírání. I když si sama o sobě myslí, že je veskrze neužitečná, dokáže čtenáři i lidem ze svého milovaného ostrova Skan, že naděje nikdy neumírá, pokud se byť jen jediná slabá a bezvýznamná lidská bytost odmítne vzdát.

Světla tančila. Říkalo se jim většinou lós, což bylo slovo převzaté od pradávných pěvců, kteří jej přeložili z run vytesaných do jeskynních stěn. Světla se vlnila a měnila svůj tvar a připomínala vlnky na jezeře, do kterého někdo hodil oblázek.

 

Sdílet 0

Nakladatel
King Cool
Rozměr
130 x 200 mm
jazyk
čeština
Počet stran
304
Vydání
1
isbn
978-80-7585-594-7
Vazba
pevná vazba
datum vydání
11.02.2019
ean
9788075855947
  • Eva Machová Eva Machová

    Znáte to pořekadlo: „Nesuď knihu podle obalu?“ To se na Světla na obloze absolutně nevztahuje, protože samotný příběh je stejně nádherný a poutavý jako obálka

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.9 z 5 65 hodnocení čtenářů

21× 5 hvězdiček 18× 4 hvězdičky 17× 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 5.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Petr Čapek registrovaný uživatel

    Světla na obloze jsou skutečně příjemným překvapením, které si na nic nehraje a nesnaží se čtenáře přesvědčit zbytečně o tom, že mají v ruce něco jedinečného. O to lépe, však kniha jako celek působí. Pokud tedy hledáte nenáročnou fantasy jednohubku, která vám zpříjemní jedno, či dvě odpoledne, mohl by být právě debut Lisy Lueddecke zajímavým tipem právě pro vás.

    Kniha, King Cool, 2019, 9788075855947

  • 3 z 5 hvězdiček Martina Ryšavá registrovaný uživatel

    Nejsem rychločtenář, aaale tuhle knížku jsem měla přečtenou během víkendu, tak dobrá byla. Nemohla jsem se od ní prostě odtrhnout, protože to jetak dobře napsané, že mi nebylo jedno, co se s postavami stane. Takže za mě plný počet

    Kniha, King Cool, 2019, 9788075855947

  • 5 z 5 hvězdiček Lucie Krupášová registrovaný uživatel

    Perfektní! Od první strany až dokonce neuvěřitelně napínavé a dobře čtivé. Je to taková pohádka. Doporučuji.

    Kniha, King Cool, 2019, 9788075855947

  • 4 z 5 hvězdiček Kateřina Miklíková registrovaný uživatel

    Kniha Světla na obloze je opravdu krásně zpracovaná pohádková fantasy o odvaze, síle ducha a legendách, které žijí nejen v myslích lidí, ale mohou ožít i ve skutečnosti. Příběh se čte hezky a lehce. Všechno je zasazeno do zimního severského prostředí, které dodává dění jakousi nevšední krásu a zároveň nebezpečí pro postavy, které musí bojovat nejen s prostředím, ale především sami se sebou.

    Kniha, King Cool, 2019, 9788075855947

  • 3 z 5 hvězdiček Markéta Šilerová registrovaný uživatel

    Poklidné ale zajímavé čtení k odpočinku. Pro mě kniha, která neurazí ale ani nepotěší. Příběh je psaný pěkně a čte se rychle. Bohužel je to kniha, kterou mi stačí číst jednou

    Kniha, King Cool, 2019, 9788075855947

  • 4 z 5 hvězdiček Lucie Benešová registrovaný uživatel

    Osa, sedmnáctileta dívka žije se svou rodinou na nehostinném chladném ostrově plném sněhu, sněhových bouří, mrazivého blizardu a také obrů (jòtů). I přes tohle všechno se jim ale daří žít celkem v poklidu. Ale jejich Bohyně jednou za čas zbarví oblohu do ruda a to je špatně znamení. Při minulém rudém zbarvení ostrov zaplavila epidemii a zemřela i Osy matka. Její otec a sestra jí celý život dávají za vinu matčinu smrt. Protože se narodila právě v době epidemii a zatím co ona přežila, matka byla po porodu oslabená a podlehla nákaze. Nyní se rudá barva na obzor vrátila. Nikdo neví, co přijde za katastrofu ani kdy. Když jednoho dne Osa a její kamarád Ivar narazí v lese na zvědy Orů (nestvůry, kteří své nepřátele stahují z kůže a berou jim zuby, aby si z nich mohli udělat náhrdelníky), je jasné jaká zkáza se chystá. Osa se vydává do hor hledat Bohyni a pomoc. Nalezne ji? Nebude už pozdě? A jaká nebezpeči na ni v horách číhají? Moc krásný příběh při kterém my byla stále zima 😃. Je to YA fantasy takže se čte velice dobře. Není tam jedno napětí za druhým, ale i tak jsem se do knížky nutit nemusela a přečetla ji za 3 dny. Na konci jsem se dozvěděla že se jedná o sérii. Tak doufám, že vyjdou v češtině i další díly. 🙂 Ale i kdyby nevyšlo pokračování kniha je ukončena. Takže příběhu to nevadí.

    Kniha, King Cool, 2019, 9788075855947

  • 3 z 5 hvězdiček Petra Smolíková registrovaný uživatel

    Kniha mě docela bavila, hlavnímu hrdinovi jsem fandila, téma neotřelé.

    E-kniha, King Cool, 2019,

  • 4 z 5 hvězdiček Lenka registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Příjemný a čtivý příběh, který mi připomínal spíš nějakou severskou mytologii. Děj ubíhá poměrně svižně, jen mě někdy štvalo nelogické chování některých postav a u jiných jsem přemýšlela, nad jejich důvodem existence. I přes těchto pár much hodnotím knihu jako velmi dobrou.

    Kniha, King Cool, 2019, 9788075855947

  • 4 z 5 hvězdiček LeVi registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Nejprve jsem se do knihy nemohla začíst ale pak se děj rozběhnul a přečetla jsem ji za jeden večer. Napívavý příběh z mrazivého prostředí.

    Kniha, King Cool, 2019, 9788075855947

  • 4 z 5 hvězdiček Nela ( IG: Copata.knihomolka) registrovaný uživatel

    Trochu mě mrzí, že má kniha tak negativní ohlasy, protože mě osobně tento fantasy svět opravdu nadchnul. Rozhodně jej doporučuji číst v období zimy a vánoc, o to silnější bude celá ta sněhová atmosféra. To prostředí je prostě krásné, úplná zimní pohádka. Moc jsem si to užila a v mysli se na ta místa opakovaně vracím. Hlavní postavy byli sice fajn a velmi sympatické, nicméně mě mnohem více bavili postavy okolo. Vedlejší postavy mi přišli originální a velmi propracované. Především pak sněžní lidé, u kterých mě mrzí jen to, že pro své společenství neměli oficiální název. Přiznávám, že neprůbojné hlavní postavy knize trochu ublížili, protože to čtenáře lehce odvádí od hlavní dějové linky. Samotný děj je poměrné svižný a čtenáře se ani chvilku nenudí. Nicméně konec příběhu nabral velmi rychlý spád, ale zkušený čtenář to již očekává a nebude zklamaný. Další z mnoha knih, ve které se celou dobu schyluje k obrovské bitvě a ve výsledku je odbitá na pár stranách. Proč? Proč? Proč? Byla to škoda a příběhu to podle mě zbytečně ublížilo. Pár stran navíc by pomohlo. Recenze vypadá vcelku negativně, a proto Vás možná překvapí hodnocení 4/5. To protože jsem si opravdu zamilovala svět a vedlejší postavy, a věřím, že si Vaší pozornost zaslouží.

    Kniha, King Cool, 2019, 9788075855947

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda