Skleněný les

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Ekoturistika

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 1999 Kč dárek zdarma v hodnotě 699 Kč

Ekoturistika

Nejprodávanější autorka dle New York Times přichází s napínavým románem o velmi problematické rodině a třech ženách, které odhalí své temné pravdy. Na podzim roku 1960 žije Angie Glassová idylický život ve svém rodném městě Wisconsin. V jednadvaceti se vdala za okouzlujícího, hezkého Paula, a právě porodila chlapečka. Ale jeden telefonát jí navždy… Přejít na celý popis

40 největších e-knižních bestsellerů za 149 Kč Připravte své čtečky na všechny výlety, dovolené a další cestovatelské plány. Právě teď objednáte na našem e-shopu skvělé e-knihy za 149 Kč. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Nejprodávanější autorka dle New York Times přichází s napínavým románem o velmi problematické rodině a třech ženách, které odhalí své temné pravdy.

Na podzim roku 1960 žije Angie Glassová idylický život ve svém rodném městě Wisconsin. V jednadvaceti se vdala za okouzlujícího, hezkého Paula, a právě porodila chlapečka. Ale jeden telefonát jí navždy změní život.

Když Ruby informuje Angie a Paula o tom, že její otec spáchal sebevraždu a matka je nezvěstná, všeho nechají a letí do malého města Stonekill v New Yorku, aby Ruby podpořili. Angie si myslí, že pomůžou nešťastné mladé neteři nést zármutek, ale Ruby je složitá a záhadná sedmnáctiletá žena, která odmítá jakoukoliv péči.

Angie zůstává v Henryho a Siljiině úžasném a ultramoderním domě na okraji lesa. Čím více se dozvídá o komplikované rodině Skleněných, tak začíná zpochybňovat samotnou strukturu svého vlastního manželství.
Kniha provádí čtenáře Siljinými vzpomínkami, díky kterým objevuje Angie pravdu. Ruby strategicky rozebírá poměr svých rodičů, odhaluje příběh o lásce, tajemství a konečné zradě.

"Ruby?" řekla jsem znovu. "Jsi tam? Jsi v pořádku?"

"Ne," odpověděla Ruby svým zdrženlivým hlasem prostým jakýchkoli emocí a chladným jako voda v zálivu.

"Ne, teto Angie, nejsem v pořádku."

Následovala další odmlka a pak Ruby řekla: "Teto Angie, můj otec je mrtvý. A matka utekla."

 

Sdílet 0

Nakladatel
Vendeta
Rozměr
130x230 mm
jazyk
čeština
Počet stran
390
Vydání
1
isbn
978-80-7585-158-1
Vazba
pevná vazba
datum vydání
4.02.2019
ean
9788075851581

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 55 hodnocení čtenářů

24× 5 hvězdiček 12× 4 hvězdičky 15× 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Příběh, který se odehrává v šedesátých letech minulého století. Mladá Angie si žije idylický život v malém městečku se svým manželem a synem až do dne, kdy ji jeden telefonát navždy změní život. Když se od neteře dozví, že se její matka pohřešuje a otec spáchal sebevraždu, letí Angie i s manželem do malého města Stonekill v New Yorku, aby pomohli sedmnáctileté Ruby vypořádat se se ztrátou rodičů. Knihu popisují tři odlišné ženy. Mladičká Angie, která se po příjezdu do Stonekillu ocitne v úplně jiném světě. Její švagrová Silja, která si svůj život představovala úplně jinak a Ruby, její dcera a neteř Angie, která postupně dává příběhu rozuzlení. Příběh Vás vtáhne okamžitě do děje, postupně se seznamujete s jednotlivými ženami a jejich osudy a pomalu začínáte rozplétat různá tajemství. Kniha je napínavá a rozuzlení jsou Vám dávkována postupně. Vyprávění mě moc bavilo, jen bych asi snesla trošku akčnější závěr, „něco“ mi tam chybělo. Ale jinak moc pěkná kniha. Bavily mě zmínky o aktuálních filmových a knižních novinkách té doby. Mladá Ruby třeba milovala mou oblíbenou knihu Jako zabít ptáčka, která v té době právě vyšla. Kniha upozorňuje i na různá postavení žen v tehdejší společnosti. Rozhodně to není thriller, jak se na knize uvádí. Při čtení se nebude bát, ale budete příjemně napjatí.

    Kniha, Vendeta, 2019, 9788075851581

  • 5 z 5 hvězdiček Tyrkysová knihovnička registrovaný uživatel

    Příběh plyne relativně poklidným tempem, autorka tak získává dostatek prostoru pro vykreslení charakterů postav, vývoje jejich osobnosti, názorů a životních postojů. Rozhodně to ale neznamená, že byste se začali nudit. Po malých střípcích se před vámi vynořuje celá skládačka, která přináší další a další otazníky, než se dostane k překvapivému rozuzlení. Napětí je v celé knize malinko zatlačeno do pozadí, neznamená to ale, že by vyprchalo úplně. I když se nejedná o typického zástupce thrillerového žánru, za přečtení Skleněný les rozhodně stojí.

    Kniha, Vendeta, 2019, 9788075851581

  • 4 z 5 hvězdiček Alena Kovářová registrovaný uživatel

    Knihu bych doporučila čtenářům, kteří mají rádi rodinná dramata, u jejíchž zrodu jste od úplného počátku. Připravte se na pomalejší tempo vyprávění, ve kterém se nedá dopředu odhadnout, kterým směrem se bude příběh ubírat. Na závěr budete odměněni překvapivým rozuzlením, ve kterém nechybí vypočítavost a chladnokrevnost postav, u kterých to nejméně čekáte.

    Kniha, Vendeta, 2019, 9788075851581

  • 3 z 5 hvězdiček Jaromíra registrovaný uživatel

    Napínavé, přečetla jsem na jeden zátah.

    E-kniha, Vendeta, 2019,

  • 5 z 5 hvězdiček Eliška V. registrovaný uživatel

    Kniha se čte skoro sama. Další z napínavých příběhů, který mě nepustil, dokud jsem nebyla na poslední stránce. Že začátku jsem se trochu ztrácela,ale pak mě děj pohltil. Zajímavé rozuzlení.

    Kniha, Vendeta, 2019, 9788075851581

  • 5 z 5 hvězdiček Božena registrovaný uživatel

    Skvělý příběh, to co nás může potkat kdykoliv. Výběr partnera je vždy tak trochu sázka do loterie. Určitě doporučuji přečíst.

    Kniha, Vendeta, 2019, 9788075851581

  • 5 z 5 hvězdiček Martina Bisová registrovaný uživatel

    Naprosto skvělý thriller, který jsem přečetla jedním dechem. V podstatě jde o generační román, kde vystupují tři hlavní hrdinky a čtenář má možnost vnímat události ze tří různých úhlů pohledů. Už velmi dlouho mne tak moc nedostala žádná kniha. Mohu s klidem doporučit! :-)

    Kniha, Vendeta, 2019, 9788075851581

  • 5 z 5 hvězdiček Sára Káň. registrovaný uživatel

    Kniha se velmi dobře četla - napínavý thriller rodinné ságy, který přečtete jedním dechem. Autorka umí skvěle zamíchat rodinnými vztahy a vy tak můžete nahlédnout hlouběji pod povrch. Skvělá volba, pokud máte rádi thrillery! :-)

    Kniha, Vendeta, 2019, 9788075851581

  • 5 z 5 hvězdiček Kateřina Klimentová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Knihu jsem přečetla jedním dechem... Z prvu jsem se v ději trochu ztratila, ale vše se po pár stranách dalo do pořádku... Vřele doporučuji

    Kniha, Vendeta, 2019, 9788075851581

  • 5 z 5 hvězdiček JB registrovaný uživatel

    napínavá, čtivá a překvapivá

    E-kniha, Vendeta, 2019,

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda