Poslední příliv

Kniha

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Ekoturistika

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 1999 Kč dárek zdarma v hodnotě 699 Kč

Ekoturistika

Apokalyptické drama o rozhodnutí, které změní život celé rodiny |  Je tomu šest dní, co sesuv sopky vyvolal v oceánu obrovskou přílivovou vlnu. Svět kolem Louieho a jeho rodičů i sourozenců zmizel. Odolal pouze jejich dům na vrcholku kopce. Všude, kam oko dohlédne, se rozprostírá jen stříbrná hladina. Oceánem divoce zmítají zuřivé vichřice. Rodina… Přejít na celý popis

James Lovegrove: Sherlock Holmes a Shadwellské stíny Sherlock Holmes vyšetřuje zvláštní sérii úmrtí. Nalezené oběti vypadají jako by zemřely hladem, přitom však byly spatřeny živé a zdravé několik dní předtím... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Apokalyptické drama o rozhodnutí, které změní život celé rodiny | 

Je tomu šest dní, co sesuv sopky vyvolal v oceánu obrovskou přílivovou vlnu. Svět kolem Louieho a jeho rodičů i sourozenců zmizel. Odolal pouze jejich dům na vrcholku kopce. Všude, kam oko dohlédne, se rozprostírá jen stříbrná hladina. Oceánem divoce zmítají zuřivé vichřice.

Rodina po šest dní doufá, že k nim dorazí pomoc, neboť zásoby se tenčí. K jejich ostrovu však připlouvají jenom naplaveniny a nafouklá těla. Voda nepřestává stoupat.

Rodiče si uvědomují, že je potřeba odjet do hor pro pomoc. Ale na lodi není místo pro všechny… A oni si budou muset vybrat, které děti nechají na ostrově.

Kdesi ve svém nitru to ještě úplně nepochopili, nepřijali.

„Kdy se vrátí?“ ptal se Noé.

Louie ho sjel pohledem. „Nevrátí se.“

„Ale ano,“ protestovala Perrine. „Madie to přeci napsala v dopise.“

Louie si vztekle podupával. „Nevrátí se.“

„Řekli, že ano.“

„Jsou to lháři.“ Noé se dal do pláče.

„Neboj,“ šeptala Perrine, „není to pravda, to on je lhář.“

Ale v očích jí štípalo, malá Perrine si sliby z dopisu nebyla tak jistá. Matka v něm napsala, že odjíždějí. Že na lodi není dost místa. A až doplují do hor, otec se pro ně prý vrátí – vrátí se pro nás, vidíš, Louie, říkáš nesmysly.

Noé své upřímné sestře pohlédl do očí. „Umřeme tady?“

 

Sdílet 0

Nakladatel
Vendeta
Vydání
1
isbn
978-80-7585-620-3
Počet stran
344
datum vydání
3.02.2020
ean
9788075856203
Vazba
Knihy - vázané
jazyk
čeština
  • Jiří Klimeš Jiří Klimeš

    Je to již několik dní, co jsem knihu dočetl a zážitek zůstává pořád intenzivní a při psaní této recenze se ještě násobí. Život nebývá peříčko, s nikým se nemazlí, ať jste dítě nebo dospělí, Sandrine to velice dobře ví a dokáže proniknout čtenáři hluboko pod kůži, přímo se do ní zavrtat. Napětí, drama, zajímavé prostředí a pěkně vykreslené postavy, to všechno zde nechybí a je to podané velice dobře a uvěřitelně, navíc chytře zabalené do nervy drásajícího „survival“ příběhu, který vám bude místy lámat srdce.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.7 z 5 36 hodnocení čtenářů

13× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 10× 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 5.0 z 5

  • 2 z 5 hvězdiček Jiří Kortánek registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kdo to proboha překládal? Některé části byli zmatené, věty občas nedávali smysl, události celkově občas nedávali smysl... Možná už by to bylo špatně v originále... celé je to takové až moc francouzské... Námět mě zaujal, ale zpracování vyloženě zklamalo. Na city to hraje dobře, ale jinak nic moc.

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788075856203

  • 5 z 5 hvězdiček Stanislava Chmelanová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Je to trochu mrazivé a apokalyptické, ale na druhou stranu krásné vylíčení složitých rodinných vztahů a vazeb.

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788075856203

  • 3 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Sesuv sopky vyvolal v oceánu obrovskou přílivovou vlnu, která vše pohřbila pod vodu. Svět zmizel a široko daleko odolal pouze dům jedné rodiny. Voda neustále stoupá, je potřeba odjet do hor pro pomoc, ale na lodi není dost místa pro všechny. Kdo pojede a kdo zůstane na ostrově? U této knížky mám rozporuplné pocity. Na jednu stranu skvělé téma, které by ovšem stálo za to více využít. V některých částech příběhu jsem se docela nudila, v jiných to naopak mělo spád a bylo to napínavé. Konec, kdy by měl příběh gradovat, tak byl podle mě až hloupý. Asi bych se i více rozepsala, ale bylo by to plné spoilerů. Co mi ještě vadilo, tak to byl způsob psaní. Chvilku tam byla použita klasická přímá řeč, chvilku byla přímá řeč psána pouze kurzivou. Rozdíl jsem nechápala. Oslovování otec a matka, když jindy o nich bylo psáno křestním jménem, mě taky úplně nebavilo. Takže celkově za mě dobrý průměr. 3,5*/5*

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788075856203

  • 4 z 5 hvězdiček Petra Smolíková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Musela jsem si zvyknout na styl, jakým je kniha psaná. Jakmile se stalo, četla jsem a čekala, jak dopadne. Napínavá, plná zvratů, bavila. Jen konec na můj vkus trochu jiný, než jsem očekávala.

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788075856203

  • 5 z 5 hvězdiček Lukáš Maršálek registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Perfektně napsané, napínavé od začátku do konce, ani chvilku nuda. Přečetl jsem téměř jedním dechem za jeden den. Doporučuji tuto knihu

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788075856203

  • 5 z 5 hvězdiček Kamila Petlánová registrovaný uživatel

    Moc hezky napsaná kniha. Čte se sama. Přečetla jsem ji na jeden zátah. Napínavá až do konce.

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788075856203

  • 5 z 5 hvězdiček Naďa registrovaný uživatel

    Knihu jsem četla jedním dechem od začátku do konce , perfektně napsané... doporučuji..

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788075856203

  • 5 z 5 hvězdiček Markéta Mandlíková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha se četla úplně sama. Byla napínavá od začátku až do konce. Knihu s podobným tématem jsem ještě nečetla. Mírné zklamání nastalo jen na konci knihy – rychlý, otevřený závěr.

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788075856203

  • 5 z 5 hvězdiček Eva registrovaný uživatel

    Velice jednoduchý děj se skvěle vykreslenou atmosférou. Autorka píše složitě, některé myšlenky postav se můžou občas zdát chaotické až ubíjející, což ale podle mě odpovídá složité situaci, boji o přežití, zoufalství a naději, co postavy prožívají. Nad koncem jsem váhala, ale nakonec dopadl, jak jsem doufala. Náročná a emotivní knížka. Doporučuji!

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788075856203

  • 4 z 5 hvězdiček Helena Tichá registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Námět knihy hodnotím velmi pozitivně. Od začátku až do konce autorka udržuje čtenáře v napětí. Konec mě mile překvapil, až jsem si i mírně oddechla a mohla jít v klidu spát. Je to zvláštní příběh o vztazích a rodinném poutu. Hvězdičku strhávám za nelogické vysvětlení některých událostí.

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788075856203

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 39 Kč Nápověda