Motáky nezvěstnému

Autor Karel Pecka

Kniha ( pevná vazba )

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Strhující románový příběh dvacetiletého Viléma Svobody, politického vězně padesátých let, líčí brutální, avšak skutečné poměry v československých koncentračních táborech, zejména v uranových dolech na Jáchymovsku. Je zároveň podobenstvím o hledání mravní síly a vnitřní svobody nevinného člověka uprostřed vražedného systému. Motáky nezvěstnému jsou… Přejít na celý popis

Darcy Coates: Limitovaná edice Strašidelné domy Kdo se rád bojí, nesmí si nechat ujít knížky Darcy Coates. První tři díly její hororové série Strašidelné domy nyní vycházejí v limitované edici s až děsivě krásnou ořízkou! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Strhující románový příběh dvacetiletého Viléma Svobody, politického vězně padesátých let, líčí brutální, avšak skutečné poměry v československých koncentračních táborech, zejména v uranových dolech na Jáchymovsku. Je zároveň podobenstvím o hledání mravní síly a vnitřní svobody nevinného člověka uprostřed vražedného systému.

Motáky nezvěstnému jsou vynikající realistický román se silnými autobiografickými prvky vycházející z vlastních osobních zážitků autora. Kromě vysoké literární kvality má dílo zásadní dokumentační hodnotu, když podrobně popisuje reálné metody zacházení komunistického režimu s politickými odpůrci.

Motáky nezvěstnému můžeme vnímat i jako pokračování Zápisků z mrtvého domu od F.M. Dostojevského, hlavního literárního a filozofického vzoru Karla Pecky. Po prvním vydání Motáků v nakladatelství Sixty-Eight Publishers Josefa Škvoreckého (Toronto 1980) označil profesor Václav Černý Karla Pecku za nejvýznamnějšího současného českého prozaika. Bohumil Hrabal jej dokonce nazval korunním princem české prózy.

MOTÁKY NEZVĚSTNÉMU - poprvé i jako audiokniha, nezkrácenou verzi v délce 23 hodin jedinečným způsobem načetl IGOR BAREŠ.

Sdílet 0

Nakladatel
Daniel Pagáč
Rozměr
162 x 216 x 34
isbn
978-80-88342-30-4
Počet stran
432
datum vydání
18.09.2020
ean
9788088342304
Vazba
pevná vazba
jazyk
čeština

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Danda registrovaný uživatel

    Román drsný, ale o to pravdivější. Gulag nejen na Sibiři, ale i sto kilometrů od Prahy. Igor Bareš Motáky bravurně načetl, celkově silný zážitek.

    Audiokniha, Tebenas, 2020, 8594177777787

  • 5 z 5 hvězdiček Danda registrovaný uživatel

    Výborný román, skvěle napsaný. Drsně ukázaný komunismus v celé své nahotě. Miloše Kotka bohužel neznám, jeho ilustrace jsou však velmi originální. Zajímavý doslov Daniela Kroupy

    Kniha, Daniel Pagáč, 2020, 9788088342304

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 412 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora