Má sestra je sériový vrah

Kniha

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Ekoturistika

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 1999 Kč dárek zdarma v hodnotě 699 Kč

Ekoturistika

Korede je zahořklá. Není divu… Její sestra Ayoola je oblíbená a hezká, ale dost možná i šílená. Měla přítele, ale ten je teď po smrti. Stejně jako ti dva před ním. Korede vytrhne od večeře vyplašený telefonát. Volá jí sestra Ayoola a Korede hned ví, co se od ní čeká: bělidlo, gumové rukavice, pevné nervy a silný žaludek. Tohle je třetí chlap,… Přejít na celý popis

James Lovegrove: Sherlock Holmes a Shadwellské stíny Sherlock Holmes vyšetřuje zvláštní sérii úmrtí. Nalezené oběti vypadají jako by zemřely hladem, přitom však byly spatřeny živé a zdravé několik dní předtím... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Korede je zahořklá. Není divu… Její sestra Ayoola je oblíbená a hezká, ale dost možná i šílená. Měla přítele, ale ten je teď po smrti. Stejně jako ti dva před ním.

Korede vytrhne od večeře vyplašený telefonát. Volá jí sestra Ayoola a Korede hned ví, co se od ní čeká: bělidlo, gumové rukavice, pevné nervy a silný žaludek. Tohle je třetí chlap, kterého Ayoola poslala do věčných lovišť — prý v sebeobraně. Třetí tělo, kterého se bude Korede muset zbavit. V zájmu všech Nigerijců by měla jít na policii, jenže svou sestru miluje a rodina je přece na prvním místě.

Pak ale Ayoola začne chodit se sympatickým lékařem z nemocnice, kde Korede pracuje jako zdravotní sestra. Korede doktora Tadeho už dlouho miluje a nehodlá se smířit s tím, že i on skončí s kudlou v zádech. Jenže zachránit jednoho by znamenalo obětovat druhého…

Do milostného trojúhelníku mezi Korede, Ayoolou a Tadem se vplétá obraz dětství obou sester, poznamenaný temnou vzpomínkou na krutého otce a jeho tragickou smrt. Nebo snad ne zase tak tragickou?

Román o lásce, o Lagosu a o tom, že krev je hustší než voda. A hlavně se hůř odstraňuje z koberce.

Sdílet 0

Nakladatel
Host
Vydání
1
jazyk
čeština
Počet stran
216
datum vydání
23.10.2019
isbn
978-80-7577-982-3
Vazba
Pevná bez přebalu lesklá
datum dotisku
23.10.2019
ean
9788075779823

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.1 z 5 22 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 10× 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Vea registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha se velice rychle a dobře četla. Příběh byl poutavý, ačkoliv jednoduchý. Dobrá oddychovka. Velmi jsem vítala krátké kapitoly.

    Kniha, Host, 2019, 9788075779823

  • 3 z 5 hvězdiček Blanka Rubešová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Úplně jiný druh psaní, než na který jsem zvyklá. Nicméně četlo se samo, ale žádný zázračný příběh nečekejte. Knihu jsme četla jen proto, že mě zaujala obálka a dostala jsem ji zdarma k objednávce. Sama bych si ji nevybrala.

    Audiokniha (mp3), OneHotBook , 2019,

  • 4 z 5 hvězdiček Ilona Sopóci registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha je velmi čtivá díky krátkým kapitolám, ideální kniha na cesty nebo do vlaku. Nečekejte žádný thriller nebo megalomanského zločince. Je to příběh věrnosti rodinně až za hrob a příběh nedoceněné sestry vedle sobecké matky se sestrou. Zajímavý pohled na vlastní svědomí a určitou psychózu. Zajímalo by mě, jak Koredin život vedle sestry pokračoval dál.

    Kniha, Host, 2019, 9788075779823

  • 3 z 5 hvězdiček Blanka Holčáková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Zvláštně popsaný příběh vražedkyně z arabského světa. Kniha mi bohužel nijak moc neoslovila.

    Kniha, Host, 2019, 9788075779823

  • 3 z 5 hvězdiček Denisa Danielová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Přiznám se, že jsem měla obavy, jak se mi bude knížka líbit, protože jsem zvyklá na jiný žánr. Nicméně změna žánru už byla potřeba, abych se vyhnula čtenářské krizi. A jsem celkem mile překvapená. 🙂 Knížka se četla velmi dobře, byla členěná na krátké kapitoly, takže čtení rychle ubíhalo. V ději se objevují střípky vzpomínek na minulost hlavních postav, které částečně vysvětlují jejich jednání v přítomnosti. 🔪🫣 Hlavní postavy jsou dvě sestry, které žijí v Lagosu. Celý příběh je zaměřen na vztah těchto sester a je psaný z pohledu jedné z nich. Bavily mě sarkastické myšlenky Korede a černý humor, který se příběhem táhl. Postupně se odhalovalo nitro hlavní postavy Korede, ale její sestra Ayoola příliš vykreslená nebyla. Zrovna u ní by mě zajímalo, co se jí honilo hlavou. 🤔 Líbilo se mi, že byla kniha z prostředí Lagosu a dalo se částečně nahlédnout do kultury a systému, který tam panuje. Čekala jsem v knize víc napětí, ale to se mi nedostalo. Kniha skončila celkem otevřeně, podle mě tam některé situace zasloužily uzavření. 🤷🏻‍♀️ Ve výsledku mě to trochu mrzí, ale i tak hodnotím knihu dobře.

    E-kniha, Host, 2019,

  • 3 z 5 hvězdiček Blanka Rubešová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Úplně jiný druh psaní, než na který jsem zvyklá. Nicméně četlo se samo, ale žádný zázračný příběh nečekejte. Knihu jsme četla jen proto, že mě zaujala obálka a dostala jsem ji zdarma k objednávce. Sama bych si ji nevybral. Nicméně dobrá oddechovka.

    Kniha, Host, 2019, 9788075779823

  • 3 z 5 hvězdiček Ilona registrovaný uživatel

    Moje první knížka od africké autorky. Místy vtipná, místy drsná. Dobře se čte.

    Kniha, Host, 2019, 9788075779823

  • 1 z 5 hvězdiček Marie Veselá registrovaný uživatel

    Neuvěřitelně nudná kniha. Pořád čekáte, kdy se začne něco dít až najednou jste na konci knihy. Zápletka téměř žádná, konec předvídatelný.

    Kniha, Host, 2019, 9788075779823

  • 5 z 5 hvězdiček Lucie Růžičková registrovaný uživatel

    Velice čtivá kniha od které se nelze jen tak odtrhnout.

    Kniha, Host, 2019, 9788075779823

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 299 Kč Nápověda