Kdo zabil mého otce
Kdo zabil mého otce - Édouard Louis Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Literární zpověď, která je stručnou, ale sžíravou obžalobou francouzského třídního systému a zároveň něžným milostným dopisem. Autor se po mnoha letech vrací na sever Francie do průmyslového městečka, které popsal v knize Skoncovat s Eddym B., aby navštívil svého umírajícího otce. Tomu je sotva padesát let, ale po pracovní nehodě, která mu… Přejít na celý popis

Romány a světová literatura do vaší čtečky s 30% slevou Naplňte si svou čtečku skvělými romány s 30% slevou a ulehčete svým peněženkám i zavazadlům. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Literární zpověď, která je stručnou, ale sžíravou obžalobou francouzského třídního systému a zároveň něžným milostným dopisem. Autor se po mnoha letech vrací na sever Francie do průmyslového městečka, které popsal v knize Skoncovat s Eddym B., aby navštívil svého umírajícího otce. Tomu je sotva padesát let, ale po pracovní nehodě, která mu rozdrtila páteř i ducha, se ze zatvrzelého hrubiána proměnil v opilého, tloustnoucího invalidu, který sotva chodí a dýchá a není schopen postarat se o svou rodinu. Louis znovu zkoumá jejich komplikovaný vztah, poraněný hanbou a opovržením, které vůči němu otec cítil kvůli jeho homosexualitě. Vzpomíná na útržky jejich rozhovorů a hádek, ale i na něžné momenty. Nakonec dochází k tvrdé obžalobě francouzské vlády a bezohledného kapitalismu, který otce odsoudil k předčasné smrti.

Sdílet 0

Nakladatel
Paseka
Rozměr
137 x 186 x 12
jazyk
čeština
Počet stran
96
Vydání
1
isbn
978-80-7637-220-7
Vazba
pevná vazba
datum vydání
22.09.2021
ean
9788076372207

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 5 z 5 hvězdiček Josef Datel registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Z předchozích knih už jsem byl naladěn na způsob přemýšlení a psaní autora, knihu jsem si opravdu užil. Je to velmi důležitá a silná kniha, která svým způsobem doplňuje jeho první knihu Skoncovat s Eddym B. Ukazuje jeho vztah k otci mnohem vrstevnatější a komplikovanější než v knize první. Evidentně zralejší autor prokazuje mnohé pochopení pro svého otce a jeho život, který žije, cítil jsem i uvědomění si obyčejné synovské lásky, na mnohé aspekty otcova chování se dívá až s laskavým pochopením a lítostí. I když hodně útlá kniha, upozorňuje na determinovanost jedince okolním prostředím, a v závěru se vzdaluje od intimní zpovědi vztahu ke svému otci a skrze jeho tragický život uvádí tvrdou kritiku chování státu vůči chudým obyvatelům Francie.

    E-kniha, Paseka, 2021,

  • 5 z 5 hvězdiček Veronika Župková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Tuhle knihu moc doporučuji. Tím, že autor v díle oslovuje přímo svého otce, tak je to velice přímá a někdy i intimní zpověď. Když jsem se dostala na konec knihy, málem jsem psychicky neunesla, že kniha již skončila. Měla by být zařazena do povinné četby!!

    Kniha, Paseka, 2021, 9788076372207

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 229 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora