Kdo je bez hříchu
Kdo je bez hříchu - Svernström Bo Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Robert Lindström má tajemství – v jedenácti letech zabil svého stejně starého kamaráda Maxe kusem betonu. Alespoň podle policie. On sám si však z vraždy nic nepamatuje. Kvůli nízkému věku nebyl nikdy souzen, přesto byl odebrán rodičům, prošel výchovným ústavem a pěstounskou péčí.Po osmadvaceti letech osamělého a temného života u jeho dveří zazvoní… Přejít na celý popis

Mona Kasten: Křehké srdce Jsou si tak blízcí, a přesto jako by je dělil celý svět. Emotivní milostný příběh Mony Kasten pokračuje! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Robert Lindström má tajemství – v jedenácti letech zabil svého stejně starého kamaráda Maxe kusem betonu. Alespoň podle policie. On sám si však z vraždy nic nepamatuje. Kvůli nízkému věku nebyl nikdy souzen, přesto byl odebrán rodičům, prošel výchovným ústavem a pěstounskou péčí.

Po osmadvaceti letech osamělého a temného života u jeho dveří zazvoní novinářka Lexa a nabídne mu, že spolu o tom osudném létě, kdy byl Max nalezen mrtvý, napíšou knihu. Je přesvědčena o Robertově nevině. Proč ale on sám trvá na tom, že je vrah?

Na stockholmském předměstí, kde Robert vyrůstal a kam se po letech vrátil, aby si osvěžil paměť, je nalezena mrtvá holčička a začnou mizet další děti. Náhoda?
Vyšetřování policii přivádí stále blíž k Robertovi…

Sdílet 0

série
Carl Edson 2. díl z 2
Další ze série
2. Kdo je bez hříchu (Defekt)
kategorie
Knihy » Beletrie » Detektivky, Thrillery a Horory » Severské krimi
Témata
vyšetřování Stockholm
Nakladatel
Cosmopolis
Rozměr
136 x 211 x 41
jazyk
čeština
Počet stran
448
Vydání
1
isbn
978-80-271-1685-0
Vazba
pevná vazba
datum vydání
29.04.2021
ean
9788027116850

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Nyx3001 registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Tohle byla kniha napsaná přesně pro mě. Mám hodně ráda severské krimi. Nechybělo napětí od začátku až do konce. Krásně se četla,za mě plných 5 hvězdiček. Těším se na další.

    Kniha, Cosmopolis, 2021, 9788027116850

  • 4 z 5 hvězdiček Zuzana Špringlová registrovaný uživatel

    Bože! Co je víc než švédský thriller nebo detektivka? No pověz mi! Miluju severské počiny všeho druhu. Kdo je bez hříchu mě na první pohled zaujala svou mrazivou obálkou. Kdo mě zná, ví, že jsem v tomhle fakt poděs a jedu knihy především podle obálek. Což je někdy dost špatné rozhodnutí. Ale tady? Tady to neplatí! Sledujeme zde bolavý příběh Roberta Lindströma, který už od dětství chrání nepříjemné tajemství. Podle policie jako dítě zabil svého kamaráda Maxe. Vražda, ze které si ale absolutně nic nepamatuje, ho provází celý život jako jedna velká nekonečně dlouhá noční můra. Dětství prožil ve výchovném ústavu a v pěstounské péči, což značně ovlivnilo jeho dospívání a dost těžko formovalo jeho osobnost. Jednoho dne se dá dohromady s novinářkou Lexou, která mu slíbí, že o osudné noci napíšou knihu. Její přesvědčení o jeho novině je zavane do různých nebezpečných míst a situací. Navíc se v okolí stockholmského předměstí, kde Robert vyrůstal, nachází tělo malé dívky Olindy a postupem času začínají mizet i další děti. Je zcela logické, že se urputné policejní vyšetřování stáčí k samotnému Robertovi. Jenže práce policie není vždy úplně bezchybná, jednotlivé stopy nejsou úplně správně vyhodnocovány. Současné vyšetřování zde vede zkušený policejní detektiv Carl Edson (první kniha s tímto detektivem u nás nevyšel, takže jsem měla občas problém pochopit některé narážky a situace). Nevím, zda zrovna zde má ale tato postava nějaký velký význam. Pro mě byla jednoznačně duší knihy postava Roberta, která bojovala se ztracenými vzpomínkami. Jsme svědky nepříjemných sérií výslechů, pátrání. Dostáváme se také do situací s dětskými postavami, což mi občas trhalo srdce. Přece jen - děti se samy nedokážou bránit, mají prožívat šťastná dětství, dospělí je mají chránit. Střídání minulosti s přítomností příběhu dodalo ten pravý šmrnc a já tak měla občas pocit, že společně s hrdinou odkrývám na první pohled dávno zapomenuté vzpomínky. Tyto dvě linky se skvěle doplňují a jejich závěrečnému spojení jen tleskám. Všechno do sebe zapadlo jako dětská skládačka. Takže já se ptám: Je vůbec někdo zcela bez hříchu?

    Kniha, Cosmopolis, 2021, 9788027116850

  • 5 z 5 hvězdiček Naděžda Bajtek Zasadilová registrovaný uživatel

    Červen je u mě asi odteď měsíc thrillerů  - mé thrillerové čtení pokračuje! Miluji příběhy ze severských zemí, a tento se odehrává v hlavním městě Švédska – Stockholmu. Už jenom to mi naznačovalo, že půjde o parádní čtení. A taky jsem se nespletla, opravdu jsem byla nadšená. Kniha má krátké kapitoly, takže Vás to nutí číst dál a dál... Děj je plný zvratů a nečekaných scén jak z minulosti, tak ze současnosti. Obě linky se četly skvěle, někdy se mi stane, že se při čtení těším, až budu zase u linky druhé, ale tady to tak nebylo! Obě linky jsou stejně kvalitní a stejně napínavé. I přes pomalejší tempo se mi kniha líbila moc. Dostala jsem ji jako dárek k narozeninám, tak o to víc mám radost, že se dárce trefil…

    Kniha, Cosmopolis, 2021, 9788027116850

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 402 Kč Nápověda