Devátý spolek

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Alex Sternová není zrovna typickou adeptkou pro studium na Yale. Právě naopak – bezcílně se potácí světem drog, ubíjejících zaměstnání a špatných rozhodnutí. Přesto dostane druhou šanci: stipendium na této prestižní univerzitě. V čem je háček? Během studia musí monitorovat podivnou činnost yaleských tajných spolků, z nichž vzešli nejvlivnější lidé… Přejít na celý popis

Jarní BLACK FRIDAY se slevami až 90 % Slevy až 90 % na tisíce produktů! Právě teď na našem e-shopu. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Alex Sternová není zrovna typickou adeptkou pro studium na Yale. Právě naopak – bezcílně se potácí světem drog, ubíjejících zaměstnání a špatných rozhodnutí. Přesto dostane druhou šanci: stipendium na této prestižní univerzitě. V čem je háček? Během studia musí monitorovat podivnou činnost yaleských tajných spolků, z nichž vzešli nejvlivnější lidé světa. Jenže brzy se ukáže, že jejich okultní aktivity jsou trochu silná káva i pro ty nejotrlejší…

Sdílet 0

série
Alex Sternová 1. díl z 1
Další ze série
1. Devátý spolek
kategorie
Knihy » Beletrie » Sci-fi, Fantasy a Komiksy » Fantasy » Světová fantasy
Knihy » Goodreads Awards » Vítězné knihy 2019
Knihy
Nakladatel
Fragment
datum vydání
8.10.2020
ean
9788025348673
Počet stran
496
jazyk
čeština
Vazba
pevná vazba
isbn
978-80-253-4867-3
  • Kateřina Svobodová Kateřina Svobodová

    Ne každý milovník YA fantasy chce číst román plný temné magie, okultních praktik, paranormálních jevů (zcela běžně se tu vyskytují duchové), sexu, vražd a drog. Je třeba vzít v potaz, že tady vstupujete do úplně jiného žánru, ve kterém se ukazuje temná autorčina stránka. A pakliže se někde dočtete, že je Devátý spolek silné kafe, je třeba to brát vážně… Pokud jste připraveni čelit temnému příběhu, a věřte tomu, že některé pasáže se vám opravdu nebudou číst snadno, směle se pusťte do čtení.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.2 z 5 18 hodnocení čtenářů

10× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 5.0 z 5

  • 3 z 5 hvězdiček Karolína Z registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    No ..... přečetla jsem knihu i recenzi slečny Kateřiny na Vašem blogu. Za prvé, na knize samotné nic šokujícího neshledávám, už vůbec ne po prvních stranách. Je to jako koukat na Bčkový horor s proudy krve a nulovým příběhem. Mám za sebou celou sérii Vran, Zjizveného krále. Dále sérii Nikdynoci a tam přes únavné a často off poznámky pod čarou, byl autor schopen vybudovat více napětí a "šokujících" částí. S Alex jako hrdinkou je šíleně těžké se ztotožnit, příběh nemá spád, je tam daleko více vedlejších postav, které vám budou mnohem sympatičtější. Zezačátku vůbec netušíte co, kdy, kde a proč. Teprve asi po 200 stranách se vše začne vyjasňovat. Kniha je pro mne velkým zklamáním a myslím, že autorka by se měla držet svého původního žánru. Vím, že Šest vran se nedá jen tak překonat, ale v jejich minulých knihách byla "Ta" jiskra. A byly asi mnohem více dospělejší, než tento počin.

    Kniha, Fragment, 2020, 9788025348673

  • 4 z 5 hvězdiček Barbucha Uživatel aplikace KDčko

    Pomalý rozjezd a trochu obtížné na pozornost, ale Leigh už mnohokrát dokázala, že má tah na branku, ani příběh Galaxy Sternové není výjimkou.

    Kniha, Fragment, 2020, 9788025348673

  • 3 z 5 hvězdiček Silvie Benková registrovaný uživatel

    Od přečtení Šesti vran miluju Bardugo , miluju její styl psaní a to jak dokáže napsat postavy. Každá je vždy jedinečná a úplně vás pohltí tím jak jsou její postavy uvěřitelné a je jedno jestli to je hlavní postava, vedlejší postava nebo úplně bezvýznamná postava, která se v knize objeví třeba jen jednou. Její postavy jsou dokonale tím jak nejsou dokonalé, každá z nich má nejakou chybu na kráse nebo na charakteru a jednoduše vám přirostou k srdci. U Devátého spolku to tak bohužel není a i když se mi nápad celkové líbil, jsem strašně zklamaná. Děj je vyprávěn dost chaoticky a je to trošku drsnější. Na někoho to může být too much (vraždy, krvavé rituály), za mě ok. Alex Sternova se stane Dantem a musí dohlížet nad činostmi tajných spolků v Yale. Systém fungování magických spolků a dohled nad nimi autorka vysvětluje vlastně během celé knihy a popravdě pořád to moc nechápu. Až někdy v polovině knihy se začne pořádně něco dít. Alex se víc otevře a dozvíme se podrobnosti o jejím životě a o tom jak ji ovlivnilo to že vidí Šedé. Tyto pasáže kdy vzpomínala na své dětství se mi moc líbily a díky tomu jsem si k ní našla cestu a kniha mě začala trochu víc bavit. Potom společně s detektivem Turnerem vyšetřují vraždu mladé dívky a snaží se zjistit jestli to souvisí se spolky nebo ne a tahle "pátrací" část byla skvělá. A díky naprosto skvělému a nečekanému konci věřím, že druhý díl bude lepší.

    Kniha, Fragment, 2020, 9788025348673

  • 3 z 5 hvězdiček Lenka registrovaný uživatel

    Tuhle knížku bych shrnula jedním slovem a tím je chaos. Takový zmatek v knížce jsem asi ještě nezažila a upřímně, jediné, proč jsem se nutila a nutila do čtení, a tahle knížka se zapíše do mé osobní knihy rekordů, jako nejdéle čtená, je to, že ji napsala Leigh Bardugo. Napsat to někdo jiný, po prvních sto stránkách dostane jednu hvězdu a nedočítám. Tady z té splácaniny všeho možného i nemožného mě bavilo posledních sto stran a to i proto, že se konečně přestaly střídat všechny možné časy a postavy. Strašně překombinovaný děj, ve kterém se člověk lehko ztrácel ubral knize dinamiku, kterou by jinak měla. Každopádně Bardugo píše opravdu čtivě a konec této knihy je toho důkazem a i přes nedostatky tohoto dílu, se těším, až vyjde další díl.

    Kniha, Fragment, 2020, 9788025348673

  • 4 z 5 hvězdiček Nela ( IG: Copata.knihomolka) registrovaný uživatel

    Tohle bylo moje první setkání s autorkou a přiznávám, že jsem měla skutečně velká očekávání, která nebyla zcela naplněna. Na základě varování jsem v první řadě čekala dost drastický příběh – to se nekonalo. Také jsem očekávala napětí – nekonalo se. Nicméně musím přiznat, že autorka píše velmi čtivě, a i když mi tam tyto faktory chyběly, tak jsem si knihu užila. Orientaci v prostředí velmi usnadní mapa na prvních stránkách, která se skutečně povedla. Nebýt mapy, byla bych v prostoru děje úplně ztracená, protože budov je tam opravdu plno! Velmi mě zaujala také volba hlavní hrdinky knihy, která není typickou vyvolenou. Za sebou má skutečně temnou minulost a před sebou pravděpodobně ještě temnější budoucnost. Její smýšlení i chování mi bylo sympatické. A kromě ní jsem si oblíbila i dost vedlejších postav. Už se moc těším na vývoj těchto postav v dalších dílech série, které se snad brzy dočkáme. Od samotné zápletky jsem očekávala mnohem více a více jak 2/3 knihy jsem měla pocit, že se v tomto směru neděje vůbec nic. Každopádně i přesto mě autorka u knihy svým stylem psaná dokázala udržet a já jí za pouhé 3 odpoledne zcela přečetla. Za mě je to tedy 4/5 a moc doporučuji.

    Kniha, Fragment, 2020, 9788025348673

  • 4 z 5 hvězdiček monineknihy registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Deviaty spolok ma chytil od prvej strany. Autorka sa s úvodom vôbec nekašľala, vhodila ma do stredu diania a vychrlila na mňa množstvo informácií o fungovaní okultných spolkov a temných a fascinujúcich magických rituáloch, ktoré praktikujú. Nebudem klamať, spočiatku bolo dosť ťažké sa v príbehu zorientovať, no stačilo pár strán navyše a príbeh ma vtiahol a nepustil až do samotného konca. V príbehu sa strieda prítomnosť s minulosťou, pričom prítomnosť sledujeme z pohľadu badass (tak trochu anti) hrdinky Alex a minulosť sledujeme z pohľadu charizmatického Darlingtona, ktorý sa v prítomnosti neobjavuje. Obe dejové línie boli rovnako skvelé a atmosfericky úplne dokonalé. Vyzdvihnúť musím aj detektívnu linku, ktorá síce bola z hľadiska hlavného páchateľa predvídateľná, no napriek tomu prekvapila aj šokovala zároveň. K tomu všetkému si pridajte autentické univerzitné prostredie, netypickú hlavnú hrdinku, ktorá sa s ničím nesere a témy ako sexuálne zneužívanie a znásilnenie, drogová závislosť, explicitné násilie a vraždy a to všetko v temnom magickom prevedení. No neznie to ako dokonalá atmosferická lahôdka pre DOSPELÝCH čitateľov? Pre mňa určite!

    Kniha, Fragment, 2020, 9788025348673

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Šotnarová registrovaný uživatel

    četlo se mi to dobře. Už bych chtěla druhý díl...

    Kniha, Fragment, 2020, 9788025348673

  • 1 z 5 hvězdiček Jaromír Belšán registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Zcela neodpovídá popisu či upoutávce na základě které jsem knihu kupoval. Knihu jsem dočetl s vypětím všech sil.

    Kniha, Fragment, 2020, 9788025348673

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora