Děti jsou taky lidi
Děti jsou taky lidi - Zdeňka Šíp Staňková Nedostupné

Kniha ( měkká vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Britské dobrodružství Jamese Martina

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 999 Kč dárek zdarma v hodnotě 499 Kč

Britské dobrodružství Jamese Martina

Co v knize najdete Autentické příběhy z dětství mých sledujících. Moje vlastní zážitky, zkušenosti a doporučení. Odpovědi na otázky, co je to vývojové trauma, jak vzniká a proč se týká doslova každého z nás. Pochopíte, proč vás vaše děti vytáčí a že nemusíte být oběťmi vlastního traumatu z dětství. Přečtete si konkrétní rady, jak můžete začít s… Přejít na celý popis

Darcy Coates: Limitovaná edice Strašidelné domy Kdo se rád bojí, nesmí si nechat ujít knížky Darcy Coates. První tři díly její hororové série Strašidelné domy nyní vycházejí v limitované edici s až děsivě krásnou ořízkou! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Co v knize najdete

  • Autentické příběhy z dětství mých sledujících.
  • Moje vlastní zážitky, zkušenosti a doporučení.
  • Odpovědi na otázky, co je to vývojové trauma, jak vzniká a proč se týká doslova každého z nás.
  • Pochopíte, proč vás vaše děti vytáčí a že nemusíte být oběťmi vlastního traumatu z dětství.
  • Přečtete si konkrétní rady, jak můžete začít s léčením svých dětských zranění, a co lze dělat při vypjatých situacích s vašimi dětmi.
  • A nejspíš se v mnoha příbězích poznáte…

Příběh knihy

Na začátku byla zdánlivě nevinná výzva ve stories na mém Instagramu a Facebooku. Nikdo nečekal, co bude následovat. Byla to smršť a pak už se to nabalovalo jako sněhová koule. Sdílela jsem hlášky ve stories a velmi rychle na ně začaly chodit odpovědi do zpráv.

Lidé mi začali překvapivě podrobně popisovat, co zažívali jako děti a jaký vliv to na ně má dodnes. Ignorace, vydírání, manipulace, vyhrožování dětským domovem či rovnou smrtí, zesměšňování, ponižování, důmyslné i bezhlavé týrání, bití do krve, zlámané prsty, ruce, nosy, čelisti i nohy, kopání do bezvědomí, alkohol, drogy, znásilňování a sexuální zneužívání členy rodiny, známými, učiteli či trenéry, dětství bez matek a otců nebo s nevlastními rodiči a sourozenci. Všechny noční můry, které si dovedete představit a mnohem víc.

Ve spoustě příběhů je ale kromě hlubokého smutku a vzteku i naděje a světlo na konci tunelu. Naše děti nám často pomáhají otevřít oči a přetnout generační řetěz bolesti, zraňování a traumat. Díky nim se probouzí zraněné dítě uvnitř nás a může se začít léčit.

Trauma není to, co se nám stane, ale to, jak na událost zareaguje náš nervový systém. Nemáme-li jako děti ve chvílích silných emocí u sebe někoho, kdo nás jimi provede, zapisují se nezpracované zážitky hluboko do našeho těla a mozku. Trauma se týká doslova každého z nás. A proto jsem se rozhodla napsat knihu, která může pomoci najít cestu ke spokojenějšímu životu vám i vašim dětem.

 

Sdílet 0

Nakladatel
Wild cat Pictures in Motion
jazyk
čeština
Počet stran
304
isbn
978-80-11-01741-5
Vazba
měkká vazba
ean
9788011017415

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 7 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 1 z 5 hvězdiček Zuli Eldridge registrovaný uživatel

    Myslím si, že autorka knížky jedná z pozice člověka, který nemusí pracovat a může zůstat doma s dcerou, a tudíž má privilegium, kteří ostatní nemají. Svoje traumata z dětství ještě sama nevyléčila a akorát traumatizuje okolí svojí neschopností sebereflexe, kritického myšlení a svoje sledující používá jako hejno k tomu šikanovat nevinné lidi, kteří mají jiný názor než ona. Paní Šípková neumí přijmout jiný názor a sama je agresor.

    Kniha, Wild cat Pictures in Motion, , 9788011017415

  • 5 z 5 hvězdiček Markéta Töpling registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Báječná kniha plná pravdy :-)

    Kniha, Wild cat Pictures in Motion, , 9788011017415

  • 5 z 5 hvězdiček Barbora Růžičková registrovaný uživatel

    Úžasná knížka. Otevře spoustu vnitřních témat každého jedince. Trauma je v každém z nás - jen je potřeba si ho zvědomit a pochopit, odkud pochází. Pak může začít proces léčení.

    Kniha, Wild cat Pictures in Motion, , 9788011017415

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 499 Kč Nápověda