Ani později, ani jinde

Kniha ( pevná vazba )

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Drž mě, když padám

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Drž mě, když padám

Pařížské metro je svět sám o sobě, denně v něm na sebe narážejí a míjejí se statisíce navzájem si cizích lidí, jejich osudy však bývají nejednou podobné. Mathilda, mladá vdova a matka tří dětí, vstupuje do tohoto podzemního bludiště s nadějí, že potká nějakou spřízněnou duši, možná i muže svého života. Je příliš sama na své trápení, hlavně v práci… Přejít na celý popis

Michaela Brnková: Důvěra On je chladný, ona temperamentní. Jde jen o novou práci. Co všechno z ní ale může vzejít? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Pařížské metro je svět sám o sobě, denně v něm na sebe narážejí a míjejí se statisíce navzájem si cizích lidí, jejich osudy však bývají nejednou podobné. Mathilda, mladá vdova a matka tří dětí, vstupuje do tohoto podzemního bludiště s nadějí, že potká nějakou spřízněnou duši, možná i muže svého života. Je příliš sama na své trápení, hlavně v práci, kde pomalu podléhá psychickému ponižování. Ani Thibault, terénní lékař, po rozchodu s přítelkyní neprožívá nejšťastnější období a každodenní, ne zrovna radostná rutina cest za pacienty mu nepřidává na životní energii ani optimismu. Mathilda i Thibault jsou v mraveništi desetimilionového města velmi osamělí. Oba intenzivně touží po blízkosti někoho, kdo by jim rozuměl a kdo by je miloval. Je málo pravděpodobné, že se setkají. A pokud se setkají, je pravděpodobné, že i oni se minou. Někdy je osud záležitostí vteřiny.

Sdílet 0

kategorie
Knihy » Beletrie » Světová beletrie
Témata
Paříž
Nakladatel
Odeon
Rozměr
143 x 215 x 18
datum dotisku
28.01.2022
ean
9788020718778
Počet stran
192
Vydání
2
jazyk
čeština
Vazba
pevná vazba
datum vydání
1.02.2019
isbn
978-80-207-1877-8

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 10 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Romana Novotná registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha, která mi dokáže pocuchat nervy, je dle mého názoru dobře napsaná kniha. Necelých 200 stran popisuje jeden den dvou těžce pracovně vytížených lidí. V knize je napsaná jedna moc důležitá věta - " Někdy totiž nelze zvítězit jinak než tak, že se vzdáme." - a já si myslím, že jen málokdo to dokáže.

    Kniha, Odeon, 2019, 9788020718778

  • 5 z 5 hvězdiček Jiřina Dvořáková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Po knížkách de Vignan vždy ráda sáhnu. Sledovat dva tak různé osudy bylo vzrušující. Četla jsem jedním dechem.

    Kniha, Odeon, 2019, 9788020718778

  • 4 z 5 hvězdiček Markéta S. registrovaný uživatel

    Byla to má první kniha od této autorky. Četla se úplně sama. Není to žádné oddechové čtení, na právě naopak. Donutí nás přemýšlet nad palčivými tématy dnešní uspěchané doby. Jen ten konec bych čekala jiný, ale autorka vlastně sama naznačila, že happyend se ne vždy koná.

    Kniha, Odeon, 2019, 9788020718778

  • 4 z 5 hvězdiček Veronika Horáková registrovaný uživatel

    Moje první kniha od francouzské spisovatelky Delphine de Vigan a určitě ne poslední. Po jejím dočtení jsem nad knihou docela dlouho přemýšlela, ale ani teď nedokážu přesně říct, co mě na knize tak zaujalo. Je to prostý příběh dvou lidí, dva osudy. Protnou se? Přála bych ji to, zvlášť Mathildě.

    Kniha, Odeon, 2019, 9788020718778

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Příběh dvou obyčejných lidí ve víru velkoměsta. Mathilda, mladá vdova a matka, je příliš sama na své trápení, hlavně v práci, kde podléhá psychickému ponižování a šikaně. Thibault, terénní lékař, který se rozejde s přítelkyní a jeho cesty za pacienty mu zrovna optimismu nedodají. Vše se odehrává během jednoho dne a i tak je to hluboké a silné. Opět úžasná kniha. Styl autorky mi neuvěřitelně sedí a mám ho ráda. Její reálné vykreslení pocitů je neskutečné. Během chvilky budete s hrdiny soucítit a bude Vám s nimi smutno. Knížka, která Vás donutí k zamyšlení o tom, jak žijete. Jestli nejste jen smutnou postavičkou mezi milionem lidí, které denně potkáváte. Autorka odhaluje témata jako osamělost, nemoc, šikana, ať už přímo u hlavních hrdinů, nebo u pacientů Thibaulta. I na nich je ukázáno, kam dnešní společnost spěje a na co důležitého při tom zapomíná. Způsob, jakým je kniha napsána mi moc sedí. Ať už to jsou dlouhá souvětí, ve kterých se ukrývají všechny myšlenky a pocity hrdinů, tak i krátké, rázné věty, které ve Vás vyvolají realitu. Vše dohromady to je opravdu skutečné. Autorka přesně ví, co kde napsat, aby dosáhla silného pocitu a soucítění. Moc se těším na další knihy, které si od Delphine přečtu a Vám ji ke čtení moc doporučuji.

    Kniha, Odeon, 2019, 9788020718778

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 259 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora