Vyměřování světa E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Koncem 18. století se dva mladí Němci vydávají prozkoumat svět. Každý po svém. První z nich, Alexander von Humboldt podniká odvážnou výpravu po americkém kontinentu, prodírá se pralesem, plaví po řekách i oceánech, vzdoruje nepřízni přírody, počítá indiánům vši, prolézá jeskyněmi, zdolává vulkány, setkává se s kanibaly. Ale přitom stále myslí na… Přejít na celý popis

Gillian McAllisterová: Stane se včera Zítra se stane matkou vraha, ale to nesmí dopustit! Je odhodlaná vracet se den za dnem tak daleko zpátky časem, dokud nenajde způsob, jak tomu zabránit. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Koncem 18. století se dva mladí Němci vydávají prozkoumat svět. Každý po svém. První z nich, Alexander von Humboldt podniká odvážnou výpravu po americkém kontinentu, prodírá se pralesem, plaví po řekách i oceánech, vzdoruje nepřízni přírody, počítá indiánům vši, prolézá jeskyněmi, zdolává vulkány, setkává se s kanibaly. Ale přitom stále myslí na svou vlast.

Druhým cestovatelem je matematik a astronom Carl Friedrich Gauss, který nedokáže prožít život bez ženy, přesto však o svatební noci vyskočí z postele, aby si rychle zapsal rovnici, díky níž hodlá doložit teorii o zakřivenosti prostoru. A přestože se nejraději zdržuje doma, v mysli putuje nedozírnými prostory v touze objasnit podstatu světa. V roce 1828 se tito dva, již zestárlí, slavní a poněkud podivínští muži setkávají na vědeckém kongresu v Berlíně.

Vyměřování světa je čtivý příběh o posedlosti, vášni a touze po dobrodružství na hranici šílenství. Rafinovaná hra s fakty a fikcí, filozoficky laděný dobrodružný román, brilantní, silný, s výjimečnou fantazií a svébytným humorem. Jeho dosavadní úspěch svědčí o mimořádné čtenářské přitažlivosti.

Sdílet 0

kategorie
E-knihy » Beletrie » Světová beletrie
Témata
Berlín
Nakladatel
Vakát
jazyk
čeština
Počet stran
224
datum vydání
1.01.2007

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 5 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Leopold Bartoš registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Užil jsem si to

    E-kniha, Vakát, 2007,

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 124 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora