Velká výstava E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Píše se rok 1923 a v Göteborgu právě probíhá velká Jubilejní výstava. Město stojí na prahu moderní doby a jeho obyvatelé oplývají optimismem a hrdostí.Devatenáctiletá Ellen dostává poprvé v životě práci jako novinářka v redakci výstavních novin. Doma u své tety se stává náhodně svědkem tajné sešlosti. V šoku z toho, co slyšela, se obrací na Nilse… Přejít na celý popis

Richard Chizmar: Hon na Bubáka Někdo ve městě vraždí dívky a zohavuje jejich těla, aby je pak nechal obyvatelům na odiv. Ovšem podezřelí ani stopy neexistují a zoufalství roste... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Píše se rok 1923 a v Göteborgu právě probíhá velká Jubilejní výstava. Město stojí na prahu moderní doby a jeho obyvatelé oplývají optimismem a hrdostí.

Devatenáctiletá Ellen dostává poprvé v životě práci jako novinářka v redakci výstavních novin. Doma u své tety se stává náhodně svědkem tajné sešlosti. V šoku z toho, co slyšela, se obrací na Nilse Gunnarssona, ambiciózního mladého detektivního konstábla.

V Berlíně sedí Albert Einstein ve své pracovně ve věži na Haberlandstrasse. Jeho soukromý život je komplikovaný a ekonomickou situaci mu ztížila inflace. Navíc mu vyhrožují pravicoví extremisté, takže se téměř neodvažuje vycházet ven. Teď ale musí jet do Göteborgu přednést svou přednášku, jinak nedostane vyplacené peníze za udělení Nobelovy ceny.

Sdílet 0

kategorie
E-knihy » Beletrie » Historické romány
Témata
Berlín
Nakladatel
Kontrast
jazyk
čeština
Počet stran
286
datum vydání
1.01.2021
  • Jiří Klimeš Jiří Klimeš

    Nezbývá mi než vrnět blahem a láskyplně se usmívat na tuto hřejivou knihu, která ve mně vzedmula silné vášně a lásku pro literaturu. Ledy byly prolomeny a oheň v mém srdci se rozhořel naplno. Ten hřejivý, skandinávský, styl ve mně evokuje díla Jonase Jonassona a to je to, co od života potřebuji. Tu hravost, eleganci i ten laskavý smysl pro humor. Zbožňuji to.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 7 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.2 z 5

  • 3 z 5 hvězdiček Jiří Zaťovič registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    príjemná prechádzka Göteborgom dvadsiatych rokov. čakal som trochu divokejší príbeh, ale napokon to bolo pohodové čítanie. ešte aj tie okolnosti Einsteinovho zdržania boli podané jemnejšie. určite to nebola kniha, ktorá by mohla čitateľa uraziť. otázka je, čo si z nej bude pamätať o rok - dva.

    Kniha, Kontrast, 2021, 9788075855152

  • 4 z 5 hvězdiček Utopeni Vínem registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Parádní víkendová oddechovka. Moc hezký a milý román.

    Kniha, Kontrast, 2021, 9788075855152

  • 5 z 5 hvězdiček Blanka Libalová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    příjemně napínavé čtení

    Kniha, Kontrast, 2021, 9788075855152

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda