Temná hra

Autor Andy Maslen

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Čerstvě povýšený inspektor Henry Ford je povolán k vyšetřování dvojité vraždy. I přes nedostatek indicií tuší, že za vším stojí sériový vrah. Ford totiž z vlastní zkušenosti dobře ví, jak po sobě zločinci zahlazují stopy. Před lety přišel o manželku při horolezecké nehodě, kterou sám způsobil. Ponurou pravdu se snaží utajit před svým synem i novou… Přejít na celý popis

Mona Kasten: Křehké srdce Jsou si tak blízcí, a přesto jako by je dělil celý svět. Emotivní milostný příběh Mony Kasten pokračuje! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Čerstvě povýšený inspektor Henry Ford je povolán k vyšetřování dvojité vraždy. I přes nedostatek indicií tuší, že za vším stojí sériový vrah. Ford totiž z vlastní zkušenosti dobře ví, jak po sobě zločinci zahlazují stopy. Před lety přišel o manželku při horolezecké nehodě, kterou sám způsobil. Ponurou pravdu se snaží utajit před svým synem i novou partnerkou, s níž spolupracuje na případu. Dokáže celou situaci ustát dost dlouho na to, aby zabijáka zastavil?

První díl Temné detektivní série.

Andy Maslen se narodil v britském Nottinghamu. Vystudoval psychologii a vyzkoušel si řadu zaměstnání. Pracoval jako barman, prodavač gramofonových desek, podomní prodejce i kuchař v italské restauraci. Posledních třicet let se živí výhradně jako copywriter a spisovatel. Na svém kontě má řadu úspěšných thrillerů. Ve volném čase hraje na bluesovou kytaru. Žije ve Wiltshire s manželkou a dvěma syny.

Sdílet 0

Nakladatel
Kniha Zlín
jazyk
čeština
Počet stran
352
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 11 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Nyx3001 registrovaný uživatel

    Kniha výborně napsaná,krásně se četla a napínavá od začátku až do konce. Doporučuji všem,kdo mají rádi hodně dobrou detektivku.

    Kniha, Kniha Zlín, 2022, 9788076623743

  • 4 z 5 hvězdiček Lucie Urbanová - luciinyknihy registrovaný uživatel

    Temná hra se četla velmi dobře. Řádky rychle ubíhaly a já čekala, jak to všechno dopadne. Musím říct, že příběh byl zajímavě vystavěný, ale asi jsem od knihy čekala trochu víc. Mělo to výborný potenciál, ale chyběl mi tam takový ten “WAU“ efekt. Není to vůbec špatná detektivka, ale pro mě ta, co se výborně čte, má super příběh, ničím neurazí, ale vyloženě ani nenadchne. Mimochodem nová kolegyně Hannah, která se potýká s Aspergerem, mě hodně bavila a spolu s hlavním detektivem tvořili skvělou dvojici. Hlavní detektiv Henry Ford je povolán k případu, kde je zavražděna matka a její syn. Na místě činu se nachází plno krve. Netrvá dlouho a je objeveno další tělo, kde je opět samá krev. Fordovi dojde, že půjde o sériového vraha a krev bude hrát hlavní roli. K případu je povolána i nová posila Hannah, které je Ford více než jen sympatický. Do toho se Ford ještě stále vyrovnává se smrtí manželky, kterou před lety zavinil. Jak Ford uspěje u případu? Co Fordův osobní život? A jak to celé dopadne? Pokud máte rádi detektivky, tak určitě doporučuji Temnou hru vyzkoušet. I přesto, že tam pro mě nebylo to pomyslné “WAU“, tak jsem ráda, že jsem měla možnost knihu přečíst a jsem zvědavá i na další díly. Především na to, jak se bude vyvíjet život našich hlavních hrdinů.

    Kniha, Kniha Zlín, 2022, 9788076623743

  • 5 z 5 hvězdiček Jana Hlinecká registrovaný uživatel

    Z prvního dílu krimi série s názvem Temná hra, kde se seznamujeme s čerstvě povýšeným inspektorem Henry Fordem a jeho týmem při vyšetřování sériových vražd, jsem poměrně nadšená. Pár drobností by se asi dalo vytknout, ale čtenářský zážitek mi rozhodně nepokazily. A já se moc těším na pokračování. Doufám, že se brzy dočkáme. Podle Good Reads vyšly v angličtině další dvě pokračování. Samotná postava Henryho Forda, který si nechává říkat jednoduše Ford, je docela zajímavá. Hned v úvodu se dozvídáme o horolezecké nehodě, kterou sám způsobil a při které zemřela jeho žena. Co přesně se stalo si nese jako své tajemství, které skrývá před svým synem i okolím. Svádí se sebou každodenní boj a je jen otázkou času, jak dlouho to ještě vydrží… Další postava, která stojí za zmínku, je Hannah, velmi inteligentní forenzní vyšetřovatelka, která říká přesně to, co si myslí. Má totiž drobnou poruchu autistického spektra, často nerozumí vtipu a její humor je zase neuchopitelný pro ostatní. Z toho plyne spousta komických situací. Společně s Fordem tvoří sympatickou dvojici, kterou bych přirovnala k hrdinům Poe a Tilly z krimi série M. W. Cravena. Na své si přijdou i ti, co mají rádi systematické vyšetřování, sbírání stop, vyslýchání svědků, atd. Tady se vyšetřovatelé zpočátku neměli moc čeho chytit, s čímž i korespondovalo pomalejší tempo, které ale postupně zrychluje s tím, jak vyšetřování vrcholí. Musím říct, že jsem si do poslední chvíle nebyla jistá, kdo bude tím hledaným pachatelem. Autor dokázal skvěle balancovat mezi podezřelými. Dokonce ani krátké vhledy z pohledu pachatele příliš neprozradily. Jak jsem naznačila v úvodu, výtku bych měla, ale nemůžu být konkrétní, abych nespoilerovala. Z celkového hodnocení tak ubírám půl hvězdy. Nicméně má knížka mé velké doporučení.

    Kniha, Kniha Zlín, 2022, 9788076623743

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Urbanová registrovaný uživatel

    Detektiv Henry Ford, nově jmenovaný inspektor se stále vyrovnává se smrtí své ženy, která se sice udála již před šesti lety, ale stále to bolí, tím víc, že si její smrt dává za vinu, protože ji vyhecoval lézt v nebezpečné oblasti. Plave pro pomoc, ale nestihne přijít pomoc včas. Sám se stará o syna na kterého díky práci má málo času. V městě se jim děje jedna vražda za druhou, po třetí vraždě je jim jasné, že mají co dělat s psychopatem a sériovým vrahem. Vyšetřovatel je sympaťák, lidé kolem něj, nová kolegyně Hannah se mi také zamlouvá. Vyšetřování je napínavé, postupně přichází na nové dílky skládačky. Vrah je sice znám a tušen celkem brzy, ale nevadilo to. Vraždy přibývají a všechny mají jednu věc společnou. Ale proč vraždí? Nic drahého se neztratí, není tam ani sexuální motiv... Oběti nechá vykrvácet... V knize jsou některé části popsaný, že jsem si to dokázala živě představit a bylo mi špatně jako hlavnímu hrdinovi. Vyšetřování dává smysl a to je asi to, co se mi líbilo nejvíc. Nebylo tam nesmyslné vnuknutí mysli, ale postupné malé dílky do celé skládačky. Kniha mě vtáhla do spárů a nepustila. Moc jsem si ji užila. Autora dávám do oblíbených a těším se na další díly.

    Kniha, Kniha Zlín, 2022, 9788076623743

  • 4 z 5 hvězdiček Kristýna Kotlánová registrovaný uživatel

    Upřímně, kniha mi ze začátku přišla průměrná, ničím mě moc nezaujala. Jenže pak se začal rozplétat děj a věci se začaly řádně přiostřovat. Inspektora Forda jsem si dost oblíbila a také i jeho vyšetřovací tým. Hlavně pak novou posilu týmu Hannah, která sice měla poněkud odlišné chování, ale hned jsem si ji a celkově její povahu zamilovala. Minulost Forda byla podána s nádechem tajemství, takže vlastně i když kniha skončila, pořád nevím, co se doopravdy tam (nebudu spoilerovat) vlastně stalo. Mám jisté teorie, ale ty si snad potvrdím v dalších dílech. Musím říct, že autor si vskutku dokázal pohrát se čtenářovou myslí. Bylo zde předhozeno hned pár podezřelých a dost mě bavilo si každého profilovat a celkově odhadovat. V knize se odvíjely i další dějové linky, tudíž to nebylo jen o tom samém. Na to, kdo byl samotný vrah jsem přišla až pozdě. Jistě, měla jsem svá tušení, ale autor mi to vždycky dokázal vyvrátit. Nakonec jsem se odklonila od správného vraha, ale pak ke konci jsem nebyla překvapená, když byl odhalen. Co se mi také líbilo bylo, že pracovali s možností, že by vrah byla žena. Sice se obvykle potvrdí, že to byl muž, ale stejně to byla příjemná změna. Co se týče vraha obecně, tak autor nám představil řádícího psychopata, který knize dodal ten pravý ráz a držel mě v napětí. Tudíž, když to shrnu – rozhodně si plánuji přečíst i další knihy od autora. Tato sice se neřadí nahoru mezi nejvyšší příčky, ale stejně se mi zalíbil styl psaní a jak děj plynul. Takže toto rozhodně nebude moje poslední setkání s touto sérií.

    Kniha, Kniha Zlín, 2022, 9788076623743

  • 4 z 5 hvězdiček Veronika Vášová registrovaný uživatel

    Temná hra je poctivým detektivním příběhem se vším všudy a kdo má detektivky rád, rozhodně si přijde na své. Před detektivem Fordem se rozprostírá náročné vyšetřování začínajícího sériového vraha, času není nazbyt a jeho intuice mu napovídá, kudy se vydat. Nová kolegyně Hannah se chová lehce výstředně, ale budete jí zbožňovat, fakt! Jedno z nejrealističtějších vyšetřování, které jsem dosud četla. Hrdinové postupují pomalu, nic se nestane zázrakem a poctivá detektivní práce je potlačována nejen byrokracií. Zajímavé nápady, realistické popisy míst činu a uvěřitelné emoce všech hlavních postav. Sérii s milým detektivem si rozhodně píšu na seznam a po dalším dílu stopro s nadšením sáhnu. Tahle detektivka by rozhodně neměla uniknout žádnému čtenáři napínavých krimi příběhů!

    Kniha, Kniha Zlín, 2022, 9788076623743

  • 5 z 5 hvězdiček Annette Kovářová registrovaný uživatel

    Přestože kniha hned začíná vraždou, což mám ráda, z nějakého důvodu mi prvních 100 stran přišlo takových pomalejších. Přisuzuji to ovšem tomu, že se nás autor snaží dostatečně seznámit s hlavním vyšetřovatelem, jeho týmem a průběhem vyšetřování. U 120.strany se do případu více zapojila také nová forenzní technička Hannah a ta vše zlomila. Od strany 120 jsem knihu dočetla na dva zátahy. Hannah je totiž absolutně bezprostřední a říká co má na jazyku. O vtipné situace tak není nouze a jsou s Fordem super dvojka. Jestli máte rádi Tilly z knižní serie M. W. Cravena, tak si zamilujete Hannah stejně jako já. Kniha není rozdělena do klasických kapitol, ale do dnů a jejich časového určení. Kromě vyprávění z pohledu vyšetřovatelů je tam také malý vhled do pohledu vraha. Nic mi ovšem přímo nenapovědělo kdo to je. Naopak si se mnou autor hezky pohrál. Celý příběh trvá 22 dnů, které vás prostě nenechají vydechnout.

    Kniha, Kniha Zlín, 2022, 9788076623743

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 223 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora