Strnadi nad strništěm E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Příběh studentské lásky v mrazivých 50. letech 20. století   Padesátá léta 20. století. Čas převratných změn, kdy se dosavadní jistoty měnily v nejistoty. Život se najednou rozplýval jako dým. Byl to čas oblíbeného hesla: Když se kácí les, lítají třísky. A les se kácel pořád. Před zraňujícími třískami nebylo kam uniknout. Vše bylo… Přejít na celý popis

Robert Galbraith: Černočerné srdce Robin Ellacottová a Cormoran Strike se pouštějí do pátrání… a brzy objeví zcela nové podoby zla. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Příběh studentské lásky v mrazivých 50. letech 20. století

 

Padesátá léta 20. století. Čas převratných změn, kdy se dosavadní jistoty měnily v nejistoty. Život se najednou rozplýval jako dým. Byl to čas oblíbeného hesla: Když se kácí les, lítají třísky. A les se kácel pořád. Před zraňujícími třískami nebylo kam uniknout. Vše bylo podivně pokrouceno, zprohýbáno, zakřiveno – jen ne narovnáno. Největším zločinem té doby bylo znásilnění lidského nitra, lidské duše.

V těchto kulisách se třída studentů gymnázia připravuje na zkoušku dospělosti. Zatíženi nesmyslnými povinnostmi a nuceni napodobovat nepřiměřené vzory nezbývalo jim příliš mnoho prostoru ani času na bezstarostné dospívání. V této atmosféře je zastihne málo smyslná reforma školství, kdy maturitní ročník, včetně zkoušky dospělosti, musí absolvovat během dvou prázdninových měsíců.

Je to čas, kdy se vytvářejí vztahy na celý život. Deformací společnosti jsou však tyto vztahy pokřiveny, mnohdy přerušeny a navždy ztraceny. Po maturitě – po zkoušce dospělosti – namísto rozdychtěného vykročení do světa, který leží mladým lidem u nohou, jde o rozpačité vyhlížení kam dál a jak dál.

Nevinnost byla ztracena. Mnohé sny se rozplynuly.

Ten čas nadějí byl nastupující generaci nestydatě uloupen.    

Sdílet 0

Nakladatel
Žár
jazyk
čeština
Počet stran
182
datum vydání
1.01.2014

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora