Schovej mě v dešti

Autor Jojo Moyes

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Tři generace žen, jeden příběh… Když Kate jako mladá utekla z domova, nezanechala za sebou žádné stopy. Toužila začít nový život daleko od rodiny a především od matky, ke které necítila takové pouto, jaké by dcera zřejmě cítit měla. I proto se Kate později zapřísáhla, že ona sama tu pro svou milovanou dcerku Sabine vždycky bude… Jenomže čím je… Přejít na celý popis

Lena Kiefer: Westwell: Tíživá lehkost lásky Jejich starší sourozenci zemřeli, protože se milovali. Oni byli předurčeni k tomu, aby se nenáviděli. Ale proti citům jsou bezmocní. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Tři generace žen, jeden příběh… Když Kate jako mladá utekla z domova, nezanechala za sebou žádné stopy. Toužila začít nový život daleko od rodiny a především od matky, ke které necítila takové pouto, jaké by dcera zřejmě cítit měla. I proto se Kate později zapřísáhla, že ona sama tu pro svou milovanou dcerku Sabine vždycky bude… Jenomže čím je Sabine starší, tím víc ji nejasná minulost její matky zajímá – a jednoho dne se prostě rozhodne svou babičku Joy na irském venkově navštívit. Splněný sen o shledání vnučky a babičky se však záhy změní v horlivé pátrání po tajemství minulých let, která doteď zůstávala pohřbena…

Sdílet 0

Nakladatel
Ikar CZ
jazyk
čeština
Počet stran
376
datum vydání
1.01.2020
  • Jiří Klimeš Jiří Klimeš

    Jojo mi dovolila nahlédnout postavám hluboko do nitra a byl to velice zvláštní zážitek. Čím více jsem četl, tím více jsem chápal charaktery hrdinek a fascinovaně zjišťoval, že i když se to nezdá, řeší vlastně každá z nich dost podobné problémy. A o tom to vlastně hlavně je: o rozbitých mezilidských vztazích, které je potřeba opravit. Některé opravit jdou, u jiných už je pozdě. Stejně jako ve skutečném životě mnohých z nás, možná většiny.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 17 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 5.0 z 5

  • 3 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Příběh tří žen jedné rodiny. Nejmladší Sabine, kterou v šestnácti cloumá puberta a její matka Kate, která ji připadá naprosto nemožná. Kate jako mladá utekla z domova, toužila začít nový život a zapomenout na svou vlastní minulost. A babička Joy, která žije v Irsku obklopena koňmi, které miluje více, než lidi. Setkáním všech tří se nám odhalují rodinná tajemství… Toto je prvotina Jojo Moyes a asi to je znát. I když od autorky jsem četla pouze tři díly knihy Než jsem Tě poznala, tato kniha mi z nich přišla rozhodně nejslabší. Děj byl hodně rozvláčný, zbytečně natahovaný, na rodinná tajemství čekáte celou knihu a pak mi to nepřišlo až tak šokující. Nejvíce mi asi vadila Kate, která se celou dobu chovala jako šestnáctiletá. Téma by nebylo špatné, kdyby bylo trochu více propracované a mělo to větší spád, tak to mohla být rozhodně hodně dobrá kniha. Autorka se snaží ukázat na každé postavě (i těch vedlejších) různorodost citů, takže každý byl jiný, ale bylo to tak okaté, až mi to přišlo moc. Od autorky mám doma v knihovně ještě Zakázané ovoce, tak doufám, že mě osloví více.

    Kniha, Ikar, 2020, 9788024941844

  • 4 z 5 hvězdiček Dalya Uživatel aplikace KDčko

    Do knihy jsem se musela začíst, ale pak to bylo hezké čtení

    Kniha, Ikar, 2020, 9788024941844

  • 2 z 5 hvězdiček Nicol Černá registrovaný uživatel

    Tak číst tuhle knihu bylo fakt úmorné. Žádná akce, nic moc pohybující se děj. Velke zklamání. Když jsem knihu četla, přišlo mi jako by byla napsaná ve staroslovanštině, ne že bych tomu nerozuměla, ale musela jsem vynaložit velkou námahu to přečíst a po pár stránkách mě začala bolet hlava. Možná jen kniha spadá do žánru, který neni pro mě, ale nevím asi si na to budete muset udělat vlastní názor.

    Kniha, Ikar, 2020, 9788024941844

  • 5 z 5 hvězdiček P.Chmel registrovaný uživatel

    Knížka se mi velmi líbila hlavně proto, že to není obyčejná romantika, postavy a jejich chování jsou velmi reálné vzhledem k situaci a okolnostem z minulosti. Hrozně se mi líbily části příběhu odehrávané v Hongkongu, to jsem slova naprosto hltala a četla jedním dechem. Není to nijak idealizované ani příliš sladké naopak se mi líbí právě ta nedokonalost všech postav.

    Kniha, Ikar, 2020, 9788024941844

  • 2 z 5 hvězdiček Romana Novotná registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Jsou spisovatelé a spisovatelky jejichž prvotina je velmi povedená. V tomto případě musím říct, že tato prvotina se nepovedla.

    Kniha, Ikar, 2020, 9788024941844

  • 5 z 5 hvězdiček Miluše Bláhová registrovaný uživatel

    Od této autorky mám knížky ráda a i tahle se mi moc líbila. Mám ráda knihy s kombinací současnosti a minulé doby.

    Kniha, Ikar, 2020, 9788024941844

  • 5 z 5 hvězdiček Zdeňka P. registrovaný uživatel

    Oooooo, moje oblíbená autorka.. každá kniha je skvost a každá kniha je jiná .. jiné prostředí, jiné společenské vrstvy, jiný čas ... a vždy kniha dokáže nadchnout ... děkuji :-)

    Kniha, Ikar, 2020, 9788024941844

  • 3 z 5 hvězdiček Anonym registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Tato knížka mi od Jojo Moyes přišla o trošku slabší než její ostatní knihy. Asi do půlky knihy jsem se nemohla dostat do děje. Druhá půlka knihy to ale zachránila a dokonce to byla první kniha, u které mi i ukáply slzy.

    Kniha, Ikar, 2020, 9788024941844

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 269 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora