Roky E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

První české vydání memoárů významné francouzské autorky V knize Roky předkládá Annie Ernauxová osobní příběh, v němž popisuje období 1940 až 2006 prostřednictvím svých vzpomínek, dojmů z minulosti i současnosti, ale zároveň z nich vyvozuje předpovědi budoucnosti. Fotografie, knihy, písně, rozhlas, televizi a … Přejít na celý popis

Velký den hororu | První kniha Darcy Coates Duch domu Ashburnů ZDARMA Duch domu Ashburnů, první kniha milované Darcy Coates, se dočkala své audio verze. A abychom to společně pořádně oslavili můžete si ji poslechnout zcela zdarma! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

První české vydání memoárů významné francouzské autorky

V knize Roky předkládá Annie Ernauxová osobní příběh, v němž popisuje období 1940 až 2006 prostřednictvím svých vzpomínek, dojmů z minulosti i současnosti, ale zároveň z nich vyvozuje předpovědi budoucnosti. Fotografie, knihy, písně, rozhlas, televizi a desítky let reklam a novinových titulků staví autorka do kontrastu se svými vnitřními zápasy a deníkovými záznamy, které si po šest desetiletí vedla. Hlas, jenž rozpoznáváme jako autorčin, v textu opakovaně zaniká a vzápětí se opět vynořuje. Je to sám neúprosný čas, kdo vypráví svůj vlastní příběh a všechny ostatní vypravěče odsouvá do anonymity. Vzniká tak nový druh autobiografie, která je subjektivní a zároveň neosobní, soukromá stejně jako kolektivní. 

–––

Těm, kteří stále ještě váhají, kam do francouzské literatury mají Annie Ernauxovou zařadit (je to přímo na špičku), můžeme Roky jen vřele doporučit. Dílo zabírá celou šíři témat a díky stylistické preciznosti mistrovským způsobem umožňuje čtenáři ponořit se hluboko do proudu času a vzpomínek jedné ženy v průběhu šedesáti let.
Le Monde 

Takovou autobiografii jste ještě nečetli. Roky jsou závažnou, smělou knihou, Hledáním ztraceného času našeho věku, v němž vládnou média a konzumerismus, knihou platnou pro současnou dobu totálního zbožního fetišismu.
— The New York Times Book Review

V díle, jež mistrovsky líčí šedesát let francouzského života od roku 1940 do roku 2006, se prolínají osobní vzpomínky, deníkové záznamy a historické poznámky. […] Úžasný text, který přirozeně přechází od individuálního ke kolektivnímu.
— L’Express

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
280
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 4 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Jiří Zaťovič registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    to nebola kniha o francúzskej žene od roku 1940. to je kniha o Európe od 40. rokov 20. storočia. a kým sa svet dostal na prelom 80. a 90. rokov, boli odlišnosti v udalostiach dosť malé – horšie to bolo s dopadmi tých udalostí na životy ľudí. a od 90. rokov je to spoločná pesnička, hodne falošná, hodne vyprázdňujúca zmysel existencie človeka... skvelé čítanie na skvelé zamyslenie. akurát, že z neho potom bolí hlava... ale asi sa oplatí prečítať ešte raz.

    E-kniha, Host, 2022,

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 269 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora