Psycho

Autor Robert Bloch

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

194 Kč s DPH
Běžně 254 Kč Nápověda Jsme transparentní

Mary Craneová sedí za volantem auta, které se řítí hustým deštěm. Je na útěku. Pronásledují ji vina a výčitky svědomí, protože právě ukradla čtyřicet tisíc dolarů, aby splatila dluhy muže, kterého miluje. Když poté na jedné křižovatce špatně odbočí, netuší, že se jí kvůli tomu život právě převrátil o sto osmdesát stupňů.Před ní, na okraji zatuchlé… Přejít na celý popis

Robert Bryndza: Anděl smrti Mrtvý politik i fotbalová hvězda, zmatená Metropolitní policie a stopy vedoucí k sexuální pracovnici. Nový Robert Brynzda je tady! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Mary Craneová sedí za volantem auta, které se řítí hustým deštěm. Je na útěku. Pronásledují ji vina a výčitky svědomí, protože právě ukradla čtyřicet tisíc dolarů, aby splatila dluhy muže, kterého miluje. Když poté na jedné křižovatce špatně odbočí, netuší, že se jí kvůli tomu život právě převrátil o sto osmdesát stupňů.

Před ní, na okraji zatuchlé bažiny, se totiž vypíná temný obrys motelu, jehož majitel Norman Bates vede osamělý život, řídící se vůlí jeho kruté a majetnické matky.

Norman Mary připadá jako trochu zvláštní, ale jinak docela milý chlapík, a tak ji neodradí ani skutečnost, že pokoje jsou staré a nepříliš udržované. Jediné, po čem v ten moment touží, je odpočinek a horká sprcha, jež by smyla špatný den, který má za sebou.

A právě v koupelně se nakonec seznámí i s Normanovou matkou… a jejím nožem.

Sdílet 0

série
Psycho 1. díl z 3
Další ze série
1. Psycho
2. Psycho II
3. Psycho III
kategorie
E-knihy » Beletrie » Detektivky, Thrillery a Horory » Horor
Nakladatel
Fobos
jazyk
čeština
Počet stran
208
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.6 z 5 12 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Milda Chrobák registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Nemám rád dlouhé recenze... Tohle je prostě HOROROVÁ KLASIKA!!!

    E-kniha, Fobos, 2022,

  • 5 z 5 hvězdiček Linda Trejbalová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Jsem absolutně nadšená! Na začátku čtení jsem si zakázala myslet na notoricky známou filmovou adaptaci a nesrovnávat tak. Knihu jsem si náramně užila na jeden zátah jako malinu. Klobouk dolu před filmem, ale i před knihou!

    Kniha, Fobos, 2022, 9788027712953

  • 5 z 5 hvězdiček Aleš Richter registrovaný uživatel

    Nakladatelství Dobrovský nám prostřednictvím své edici Fobos přichystalo nové vydání jedné z nejvlivnějších hororových knih 20. století. Příběh včetně své závěrečné pointy je za ta desetiletí již tak profláklý, že byste museli po celou dobu žít v trojce s Robinsonem a Pátkem na pustém ostrově, aby vám zůstal utajen. Samozřejmě ale že se i tací najdou (je třeba myslet i na mladou generaci, která ale četbou jistě nebude ztrácet čas a příběh shlédne v tříminutové TikTok verzi - :-) vtip) a bude tedy lepší, když toho prozradím co nejméně. Norman Bates se svou matkou provozují motel u silnice, která je díky nově vybudovanému dálničnímu obchvatu mnohem méně frekventovaná než dříve. Norman je takový typický mamánek, který se své matce nedokáže postavit a je na ni dost fixovaný. Skáče tedy, jak ona píská a je to celkově takový uzavřený podivín, jehož největší láskou je četba hodně divných knih a občasná taxidermie. „Ty nenávidíš lidi. Protože ty se jich ve skutečnosti bojíš, nebo se mýlím? Vždycky ses jich bál. Od doby, kdy jsi byl ještě malý fakan. Raději ses schoulil v křesle pod lampou a četl si. Dělal jsi to tak před třiceti lety a děláš to dodnes. Schováváš se za deskami knížek.“ (že na tom není nic divného a řada z vás se v tom poznává?) Nyní se však k motelu blíží osoba, která by mohla Normana z každodenního stereotypu vytrhnout. Je to Mary Craneová, toho času na útěku, mířící za svým přítelem s pořádným balíkem peněz v přihrádce palubní desky, která po dlouhém dni za volantem potřebuje někde složit hlavu. Bude to láska na první pohled? Dokáže Mary Normana vytáhnout z ulity a vymanit ho ze spárů jeho majetnické a tyranské matky? Povede se jim spolu uprchnout a začít nový život plný romantiky? Leccos vám může napovědět obálka knihy. Celosvětovému úspěchu románu jistě napomohl i film mistra hrůzy Alfréda Hitchcocka, který vstoupil do kin hned rok poté, tedy v roce 1960, a dočkal se dalších tří pokračování (1983, 1986, 1990), jednoho remaku (1998) a seriálu (2013 – 2017). Sám Robert Bloch napsal ještě další dvě knižní pokračování (Psycho II a Psycho House), které ale s těmi filmovými již nemají nic společného. Knihu určitě doporučuji i těm, pro které je příběh notoricky známý. Jak už to u knih bývá, oproti filmu jsou zde postavy hlouběji vykresleny a závěr nabízí trochu více vysvětlujících informací, než je tomu u filmové adaptace. Jo a pozor - knižní Norman Bates byl tlouštík!

    Kniha, Fobos, 2022, 9788027712953

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 49 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora