Proroci z fjordu Věčnosti

Autor Kim Leine

E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Fascinující historický román o střetu evropského a grónského pohledu na svět.Mladý misionář Morten Falck přijíždí na konci osmnáctého století do dánské kolonie v Grónsku, aby mezi tamními obyvateli šířil křesťanství a obrátil je na víru. Chce změnit svůj život a v daleké, neznámé zemi něco dokázat. Část místních… Přejít na celý popis

Satoši Jagisawa: Dny v knihkupectví Morisaki Knihy dokáží vyléčit na stonající srdce i duši... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Fascinující historický román o střetu evropského a grónského pohledu na svět.
Mladý misionář Morten Falck přijíždí na konci osmnáctého století do dánské kolonie v Grónsku, aby mezi tamními obyvateli šířil křesťanství a obrátil je na víru. Chce změnit svůj život a v daleké, neznámé zemi něco dokázat. Část místních vedená charizmatickým Habakukem a jeho ženou Marií Magdalenou ale vytvoří vlastní náboženskou obec, v níž žijí podle svých představ o ideální společnosti. Konfrontace Mortenových naivních očekávání s leckdy krutou realitou ho ubíjí a přivádí na scestí. Nechuť místních obyvatel přizpůsobovat se stylu života rozporuplných dánských kolonizátorů, všudypřítomné zlo, špína a chtíč vyústí v dramatický střet kultur. Je však svět domorodců, občas plný nepředstavitelného násilí, strádání a boje o holý život, opravdu o tolik horší než svět dánských kolonizátorů?

Kim Leine (nar. 1961) je norský spisovatel žijící v Dánsku. Své knihy píše v dánštině, do rodné norštiny je většinou sám překládá. Patnáct let žil v Grónsku, kam se vrací i ve svých románech. Jeho prvotina Kalak (2007) je autobiografickým příběhem muže z jehovistické rodiny, jenž bojuje s alkoholem, drogovou závislostí a traumatem z dětství, kdy ho zneužíval jeho otec. V roce 2008 vydal román Valdemarsdag (Valdemarův den), v němž zdokumentoval vraždu, která se stala v jeho vlastní rodině. Za svůj román Proroci z fjordu Věčnosti (Profeterne i Evighedsfjorden, 2012) získal Cenu Severské rady za literaturu 2013.

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
534
datum vydání
1.01.2015

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.8 z 5 4 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Zuzka registrovaný uživatel

    Kvalitní a náročný román, který není pro každého. Je třeba vyhradit si na čtení spoustu času a přemýšlet. Líbily se mi popisy drsné a nehostinné grónské krajiny.

    Kniha, Host, 2015, 9788074914164

  • 4 z 5 hvězdiček Jana Zapalačová registrovaný uživatel

    Kniha mě ze začátku velice nadchla, sedíte a přemýšlíte do jakých okrajů je člověk ochoten zajít, jen konec knížky je napsán poněkud " rychle a bez citu"

    Kniha, Host, 2015, 9788074914164

  • 5 z 5 hvězdiček MARTINA registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Skvělé!

    Kniha, Host, 2015, 9788074914164

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda