Pro dítě to nejlepší E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Padesát let starý případ a vražda vysokého funkcionáře spolu na první pohled nesouvisejí. Na ten druhý už ano.  Maria Justová pracuje jako historička v Policejním muzeu v Kodani. Právě když dokončuje přípravu výstavy o nevyřešených vraždách za posledních sto let, dojde k brutálnímu útoku na generálního… Přejít na celý popis

Gillian McAllisterová: Stane se včera Zítra se stane matkou vraha, ale to nesmí dopustit! Je odhodlaná vracet se den za dnem tak daleko zpátky časem, dokud nenajde způsob, jak tomu zabránit. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Padesát let starý případ a vražda vysokého funkcionáře spolu na první pohled nesouvisejí. Na ten druhý už ano. 

Maria Justová pracuje jako historička v Policejním muzeu v Kodani. Právě když dokončuje přípravu výstavy o nevyřešených vraždách za posledních sto let, dojde k brutálnímu útoku na generálního tajemníka Červeného kříže. 

Vyšetřovatelé Mikael Dirk a Frederik Dahlin nemají k dispozici mnoho stop, případ však rozpoutá mediální bouři a vyvolá zájem i mezi politickými špičkami. Vedení požaduje výsledky a vyšetřovatelům kromě nedostatku vodítek komplikuje práci i to, že jsou každý z úplně jiného těsta. 

Maria náhodou objeví spojitost mezi smrtí generálního tajemníka a dvaapadesát let starým nevyřešeným případem dvojnásobné vraždy na kodaňském předměstí, a zaplete se tak do vyšetřování v nejvyšších kruzích. To nakonec vede až do Grónska a k jedné z nejhanebnějších kapitol dánských dějin. Především se však Maria netušeně dostane i do hledáčku vraha.  

–––

Holmová a Boltherová nabízejí mnohem víc než jen poutavé čtení, dopodrobna znají policejní práci a vědí, že politici někdy zapomínají, co je ve snaze o udržení moci ještě přípustné. Je skvělé, že se dostáváme k natolik zajímavému tématu, důležitější však je, že autorky dokážou vybudovat napětí a udržet ho… A finále je doslova strhující.
Dagbladenes Bureau 

Autorky se ponořily do starého dánského kolonialistického skandálu a naroubovaly na něj nejmodernější skandinávskou krimi.
— Jyllands-Posten

Autorky brilantně zvládají žánr a mají výrazný cit pro nervydrásající okamžiky a napínavé zvraty, jaký se u debutantek vidí jen málokdy.
— Berlingske

Line Holmová a Stine Boltherová spolu tvoří nové autorské duo. Jejich společná prvotina Pro dítě to nejlepší má spletitý a napínavý děj, autorky drží ve vzduchu hned několik míčů — a to se málokomu podaří s takovou elegancí.
— Politiken

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
544
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 339 Kč Nápověda