Věk supernovy E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Od autora bestselleru Problém tří těles.Dospělí umírají. Za rok budou děti všechno, co z lidstva zbylo. A tak začíná… Věk SupernovyTou dobou byl Peking jedním městem na Zemi. Tou dobou byla Země jednou z planet na obloze. Té noci dospěla veškerá historie, jak ji lidé znali, ke svému konci. Ve vzdálenosti osmi světelných let zemřela… Přejít na celý popis

Knížky od 4 Kč?! To je náš DOBRO.BLEŠÁK Náš online DORBO.BLEŠÁK plníme každý týden novými a zajímavými tituly, které za tyto ceny jinde nenajdete. Knížky od 4 Kč v našem DOBRO.BLEŠÁKU jsou ale jen omezený čas a brzy zmizí. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Od autora bestselleru Problém tří těles.
Dospělí umírají. Za rok budou děti všechno, co z lidstva zbylo. A tak začíná… Věk Supernovy
Tou dobou byl Peking jedním městem na Zemi.
Tou dobou byla Země jednou z planet na obloze.
Té noci dospěla veškerá historie, jak ji lidé znali, ke svému konci.
Ve vzdálenosti osmi světelných let zemřela hvězda a zaplavila Zemi smrtícím zářením, které do roka zahubí všechny lidi starší třinácti let. A tak se spouští odpočet. Rodiče se ze všech sil snaží předat svým dětem veškeré vědomosti, které budou potřebovat pro udržení světa v chodu.
Dětský svět ovšem odmítá pokračovat v zaběhnutých kolejích světa dospělých. Vysní si lepší svět, svět plný her, ale ani děti — stejně jako dospělí — nedokážou odolat temným stránkám lidské povahy a snový svět začíná připomínat noční můru…

–––

Není náhoda, že jedna z postav románu zmiňuje Goldingova Pána much, avšak Liouův myšlenkový experiment je daleko podivnější a divočejší.
The Guardian


V Liouových rukou se rčení „Děti jsou budoucnost“ stává něčím více než jen klišé; je to odrazový můstek pro ten druh bystrého a důležitého myšlenkového experimentu, který dokáže zprostředkovat jen to nejlepší sci-fi.
NPR

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
463
datum vydání
1.01.2020
  • Jiří Klimeš Jiří Klimeš

    Tohle čtivo je předurčené k zamyšlení. Každá stránka má smysl. Zajímavý epilog v němž si autor dělá sám ze sebe legraci. Chytlavý doslov, který přemítá nad současnou Čínou, jak už je u Liua zvykem. Dospělí a děti jsou vzájemně nekompatibilní a jejich světy se naprosto liší. Věk supernovy dokáže probudit tu vaši dětskou část, která doposud spala hlubokým spánkem. Je to kniha, která se nečte, ale prožívá. A já jsem jí naprosto propadl.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

2.4 z 5 5 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.3 z 5

  • 1 z 5 hvězdiček Roman Fiala registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Nedočetl jsem ani do poloviny :(

    Kniha, Host, 2020, 9788027501564

  • 2 z 5 hvězdiček Jan Vorlíček registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Po velice kvalitní triologii a po Kulovém blesku přišlo tohle. Zápletka se mi moc líbila, takže jsem s koupí neváhal. Začátek knihy taky super. Až po válečné hry. Tam, musím se přiznat, jsem přeskakoval stránky a vůbec nic mi neuteklo. Hrozná nuda, která nemá na směr děje žádný vliv. Kdyby byla kniha o 200 stran kratší, řekl bych si že je to docela fajn čtení. Ale skoro 460 stran, kde je skoro třetina o naprosto nudných válečných hrách, to je moc. A chování dětí mi přijde taky neuvěřitelné. Možná v Číně takové jsou, ale moc tomu nevěřím. Navíc ta čínská propaganda, která je všudypřítomná. Pro mě, v porovnání s předchozí tvorbou, velké zklamání.

    Kniha, Host, 2020, 9788027501564

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 249 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora