Pravý leopardí kožich E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Román o ztrátě, která otevřela nebezpečnou cestu do hlubin vlastní duše.   Jana otěhotněla, Jana předčasně porodila, Jana přišla o dítě. Co všechno z rodinné historie se může ukázat během šesti neděl? A je osud jedné generace osudem i těch dalších, jako když si lidé přehazují horkou bramboru? U Jany se přítomnost i budoucnost zakusují do… Přejít na celý popis

Merit Niemeitz: Už nikdy tvá Mulberry Mansion je historická vila a zároveň projekt univerzitních studentů, kteří ji mají zrenovovat, aby zde mohli bydlet. Avery se na tuto novou část svého života moc těší, dokud tu nepotká svého ex... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Román o ztrátě, která otevřela nebezpečnou cestu do hlubin vlastní duše.

 

Jana otěhotněla, Jana předčasně porodila, Jana přišla o dítě. Co všechno z rodinné historie se může ukázat během šesti neděl? A je osud jedné generace osudem i těch dalších, jako když si lidé přehazují horkou bramboru? U Jany se přítomnost i budoucnost zakusují do minulosti jako had do svého ocasu a hlas krve nelze přeslechnout…

Hana Kolaříková napsala působivý psychologický román o ženě, která se po smrti dítěte ocitla ve zlomové situaci. Matka, otec, muž, milenec, nejbližší přítelkyně – kdo jí dokáže ukázat světlo? Najde Jana klíč ke svému nitru hluboko v rodinné historii, která sahá až k holocaustu? Nebo v Africe, která opájí smysly?

Kolaříkové se na půdorysu románu pro ženy podařilo vystavět něco víc – barvitý román ze současnosti, plný silných obrazů a erotiky.

-----

Atmosféra, úsporné, a přece tolik sdělující dialogy, snové vize, to vše dává dohromady okouzlující celek. Ryzí, upřímný, dojemný – ale nikoli lacině slzopudný. Naopak. Posilující jako hrnek dobrého čaje v třeskutě mrazivém dni. - Jindřich Göth, Instinkt (o předchozí knize Mušle)

 

Hana Kolaříková (nar. 1971) pochází z Frýdku-Místku. Po absolvování bakalářského studia historie a muzeologie na Slezské univerzitě v Opavě působila patnáct let v Praze v různých odvětvích kultury a cestovního ruchu – od svobodného povolání v oblasti umění a spolupráce s výtvarníky, přes zaměstnání v Archeologickém ústavu AV ČR až po prodej suvenýrů a uměleckých předmětů. Po nástupu na mateřskou dovolenou se začala zabývat psaním, debutovala v roce 2011 historickým románem Tma před úsvitem (Moba). V roce 2015 vydala společenský román Mušle (Kniha Zlín).

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
224
datum vydání
1.01.2017

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 4 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Anonym registrovaný uživatel

    Děkuji za neobyčejně působivý a strhující příběh, jenž spisovatelka v tomto románu rozehrála . Vtažena do děje jsem se stávala téměř společnou aktérkou příběhu. Od knihy se nelze odtrhnout, takže ji přečtete jedním dechem, ale zároveň nechcete, aby děj románu skončil. Užasné čtení, pohrávající si se všemi smysly. Lidské, působivé, nepřikrášlující, pravdivé a zároveň kruté, jak život sám.

    Kniha, Host, 2017, 9788075770806

  • 4 z 5 hvězdiček Bára registrovaný uživatel

    Určitě kniha, kterou považuji za jednu s těch trošku složitějších, kdy je potřeba se více soustředit, ale určitě to stojí za to. Životní příběh, který není lehký a je potřeba se "oklepat" a jít dál. Najít způsob, jak se posunout a pokračovat. Doporučuji

    Kniha, Host, 2017, 9788075770806

  • 4 z 5 hvězdiček registrovaný uživatel

    Psychologický příběh archeoložky Jany, která se potýká s úmrtím svého narozeného syna, ale také se vztahy ve svém dosavadním životě. Kniha hodně vypovídá o dnešní době, trošku náročnější četba, no nelitovala jsem.

    Kniha, Host, 2017, 9788075770806

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 189 Kč Nápověda