Praví bastardi E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Pokračování fantasy série nasáklé krví a sarkasmem  Nady kdysi bývala jedinou jezdkyní v Souzených, nyní stojí v čele Pravých bastardů, poloorků, kteří jí po pádu Pece přísahali věrnost. Její kopyto však sužují potíže — provizorní opevnění je jen chabou ochranou před nepřáteli, obyvatele osady trápí hlad a po okolí… Přejít na celý popis

Sarah Rivens: Zajatkyně Nezahrávej si s ďáblem a nedělej věci, kterých budeš litovat. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Pokračování fantasy série nasáklé krví a sarkasmem 

Nady kdysi bývala jedinou jezdkyní v Souzených, nyní stojí v čele Pravých bastardů, poloorků, kteří jí po pádu Pece přísahali věrnost. Její kopyto však sužují potíže — provizorní opevnění je jen chabou ochranou před nepřáteli, obyvatele osady trápí hlad a po okolí rozsévá smrt děsivá smečka ďábelských psů. 

Kapitán Bermudo mezitím ve svém kastelu osnuje plán, s jehož pomocí se mají kavaleristi jménem hispartského království zmocnit vlády nad Souzenými. Když si roztahovačná Hisparta najme do svých služeb neznámý kmen Zahracénů a vyjednávání vůdců kopyt o společném postupu selhává, ocitá se Nady a její osada na pokraji zkázy. Nady se proto rozhodne vyrazit pro pomoc. V Jámě cti se opět setkává s přítelem Kaňourem, ale také s proradným náčelníkem Orčích skvrn Boulem, který se její pokusy o sjednocení kopyt pokouší zhatit. 

Navzdory všem nástrahám se jí a jejímu kopytu podaří dostat do zakázané země elfů, kde její lid nachází dočasné útočiště. Nady ovšem čekají další těžké úkoly — nejdříve musí překonat nenávist, kterou k ní cítí elfové, a pak i předsudky zástupců své vlastní rasy. 

–––

Šedí bastardi bývají řazeni mezi temnou fantasy — výstižnější by však patrně bylo označení „špinavá“. Frenchova prvotina oplývá přitažlivou a silnou atmosférou; není těžké se do ní začíst a dostat se na konec rychlostí cválajícího divočáka.
— 
Sarden o knize Šedí bastardi 

To, co se zpočátku mohlo zdát jako mírně samoúčelná vulgární rubačka, se stává plnohodnotným příběhem — sice stále plným krve a sprosťáren, ale neskutečně živým a čtivým. Šedí bastardi jsou sice v jistém slova smyslu tradiční ukázkou klasické fantasy, zároveň ale vystupují z jejího stínu a překračují ho — a to o pěkných pár mil
— 
Děti noci.cz o knize Šedí bastardi 

Sdílet 0

série
Souzené země 2. díl z 3
Další ze série
1. Šedí bastardi
2. Praví bastardi
3. Svobodní bastardi
kategorie
E-knihy » Beletrie » Sci-fi, Fantasy a Komiksy » Fantasy
Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
583
datum vydání
1.01.2021

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 6 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Vojtěch Mokrý registrovaný uživatel

    První i druhý díl zatím top strop. Mám rád, jak děj odsejpá a to netradiční pojetí. V příběhu snad neexistuje postava, kterou bych si neoblíbil, akorát mě štve, že s některými zajímavými postavami (těmi zápornými) je proveden celkem krátký proces. Každá ta mrtvola by si ještě zasloužila vlastní knihu.

    Kniha, Host, 2021, 9788027505227

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 409 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora