Poslední souboj

Autor Jager Eric

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Píše se rok 1386. Jean de Carrouges a Jacques Le Gris jsou přátelé, ze kterých se stanou soupeři, protože Marguerite, žena Carrougese tvrdí, že ji Jacques Le Gris znásilnil. Spor má rozhodnout souboj na život a na smrt, poslední oficiální duel mezi dvěma muži, který se ve Francii konal. Tato kniha není fikce. Jména, postavy, místa ani… Přejít na celý popis

Ali Hazelwood: Šach a mat Ali Hazelwood je láska. Po romantických komediích Hypotéza lásky a Hlava plná lásky, které si získaly srdce milionů čtenářů, přichází s novinkou o rivalech v šachu. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Píše se rok 1386. Jean de Carrouges a Jacques Le Gris jsou přátelé, ze kterých se stanou soupeři, protože Marguerite, žena Carrougese tvrdí, že ji Jacques Le Gris znásilnil. Spor má rozhodnout souboj na život a na smrt, poslední oficiální duel mezi dvěma muži, který se ve Francii konal.

Tato kniha není fikce. Jména, postavy, místa ani zápletku si autor nevymyslel. Poslední souboj popisuje příběh, který se stal. Je založený na původních zdrojích, vyprávění v kronikách, právních záznamech a dalších dokumentech. Všechny osoby, místa, data a další detaily  ̶  co lidé řekli a udělali, jejich často rozporuplné výpovědi u soudu a dokonce popis počasí  ̶  to vše je skutečné. Vzniká tak působivý obraz lásky, hrdosti a rivality, který nám připomíná, že lidská povaha se v průběhu časů příliš nezměnila a že realita může být poutavější než fikce.

Sdílet 0

kategorie
E-knihy » Beletrie » Historické romány
Témata
Paříž
Nakladatel
Beta Dobrovský
jazyk
čeština
Počet stran
296
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 3 z 5 hvězdiček Jan Jelínek registrovaný uživatel

    Kniha je napsána učitelem dějepisu, není se tedy čemu divit, že popis událostí je velice strnule napsaný. Z textu si připadáte, že čtete materiál pro bakalářskou práci a ne knihu. Knihu jsem dočítal spíše z donucení, styl psaní tedy nemusí sednout každému. Autor čerpá veškeré informace ze spisů, a nalezených důkazů. Jelikož si autor nic nedomýšlí nevzniká prostor, pro fantazii. Jsem rád, že jsem s k tomu příběhu dostal, ale kdykoliv autor nevěděl jak se přesně něco stalo, bylo tam až moc vidět, dle vyjadřování, že nemá téměř žádné zkušenosti s psaním knih. Ovšem kniha vznikala přes 10 let, a snaha je tam opravdu znát. Na základě tohoto příběhu a knihy vznikl i film. Který bych možná sice jen doporučil více.

    Kniha, Beta Dobrovský, 2022, 9788075934024

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 229 Kč Nápověda