Poslední rituál E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

První případ sympatické islandské právničky Tóry Na místě vraždy zůstalo tělo bez očí... Co skrývá třetí znamení?   V budově univerzitní katedry historie v Reykjavíku je nalezena zohavená mrtvola německého studenta Haralda. Má vypíchnuté oči a jeho tělo je označeno magickou runou. Bohatá rodina zavražděného najme bývalého kriminalistu… Přejít na celý popis

Doprava do Zásilkovny ZDARMA! Až do 21. dubna 2024 budete mít dopravu do jakéhokoliv výdejního místa Zásilkovny v České republice ZDARMA! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

První případ sympatické islandské právničky
Tóry Na místě vraždy zůstalo tělo bez očí... Co skrývá třetí znamení?
 
V budově univerzitní katedry historie v Reykjavíku je nalezena zohavená mrtvola německého studenta Haralda. Má vypíchnuté oči a jeho tělo je označeno magickou runou. Bohatá rodina zavražděného najme bývalého kriminalistu Matthiase a islandskou právničku Tóru.

Brzy vyjde najevo, že Harald založil spolek zájemců o čarodějnictví a vášnivě studoval islandské čarodějnické procesy. Sám měl na těle spoustu tetování, nechal si rozpůlit jazyk, aby vypadal jako hadí, a zajímal se o mučení, které možná kdysi vyzkoušel i v praxi. Tóra s Matthiasem tedy logicky hledají vraha mezi adepty magie.

Další stopa, báseň psaná krví, vede pro změnu k Haraldově rodině, kde očividně není všechno v pořádku. Do toho se ještě přimíchá tajemný rukopis, plán cesty k záhadnému předmětu, k němuž má hledače dovést „třetí znamení".
 
Poslední rituál není rozhodně pouhou detektivkou. Barvitě vylíčený, pracovní i milostný, život rozvedené právničky Tóry a jejích dospívajících dětí dělá z knihy to pravé čtení pro všechny milovníky napínavých, přesto však lidských příběhů.

Příznivce tajemna a magie potěší realistickým pohledem do této nanejvýš zajímavé oblasti a milovníky kriminálních příběhů napínavým pátráním po vrahovi. Yrsiny romány se dočkaly několika nominací na prestižní literární ocenění.

Sdílet 0

série
Tóra Gudmundsdóttir 1. díl z 6
Další ze série
1. Poslední rituál
2. Mrazivé světlo
3. Žhavý hrob
4. Led v žilách
5. Ohnivý anděl
kategorie
E-knihy » Beletrie » Detektivky, Thrillery a Horory » Světové detektivky
Témata
Reykjavík
Nakladatel
Metafora
jazyk
čeština
Počet stran
424
datum vydání
1.01.2014

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 4 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 4 z 5 hvězdiček Zuzka registrovaný uživatel

    První případ právničky Tóry. Mně se tato detektivka islandské autorky velmi líbila, byla ohromně napínavá, spíše klasická, a neměla téměř žádná hluchá místa. Určitě doporučuji, stojí za to si ji přečíst !

    Kniha, Metafora, 2014, 9788073594510

  • 4 z 5 hvězdiček Gulnara registrovaný uživatel

    Knížka super, přečteno za den. Oproti Ohnivému anděli a Pamatuji si vás všechny, nebavily mne moc rozhovory postav, ale spíše historie čarodějnictví na Islandu a vyvíjející se vztah Tóry a Matthiase :-) proto o jednu hvězdu dolů, ale rozhodně, pro ty co milují knihy Yrsy, kniha stojí za přečtení.

    Kniha, Metafora, 2014, 9788073594510

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora