Pád FIFA

Autor David Conn

E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Fotbalu a politice prý rozumí každý. Občas však jedno od druhého nejde rozlišit. Když bývalý prezident FIFA Sepp Blatter oznámil, že mistrovství světa ve fotbale se bude v roce 2022 konat v nesnesitelně rozpáleném Kataru, i naprostý laik pochopil, že s organizací světového fotbalu je něco zásadně v nepořádku. Policejní zátah v roce 2015 toto… Přejít na celý popis

Mona Kasten: Křehké srdce Jsou si tak blízcí, a přesto jako by je dělil celý svět. Emotivní milostný příběh Mony Kasten pokračuje! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Fotbalu a politice prý rozumí každý. Občas však jedno od druhého nejde rozlišit.

Když bývalý prezident FIFA Sepp Blatter oznámil, že mistrovství světa ve fotbale se bude v roce 2022 konat v nesnesitelně rozpáleném Kataru, i naprostý laik pochopil, že s organizací světového fotbalu je něco zásadně v nepořádku. Policejní zátah v roce 2015 toto široce sdílené podezření potvrdil. Během mezinárodní akce bylo tehdy zatčeno a obviněno z korupce sedmadvacet vysoce postavených funkcionářů FIFA.

David Conn se dlouhodobě věnuje tématu korupce a politikaření v nejvyšších patrech světového fotbalu. Pád FIFA je výsledkem jeho mnohaletého úsilí, v němž popisuje začátky světové fotbalové federace i její trpký rozklad, líčí portréty padlých hvězd, jako jsou Michel Platini nebo Franz Beckenbauer, a zpovídá i samotného Blattera.

Kniha sílí s každou stránkou, vrší na sebe zradu za zradou a obsáhne i jeden z Connových dětských idolů — německého hráče Franze Beckenbauera.
- The Guardian

Výborné!
- The Sunday Times

Conn, novinář z britského Guardianu, s houževnatou chladnokrevností a sebejistotou odkrývá temný svět peněz v příběhu krásné, ale zkažené hry.
- The Observer

Sdílet 0

kategorie
E-knihy » Zdraví a Sport » Sport
Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
341
datum vydání
1.01.2018

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda