Němé duše E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Každý si v sobě nese křivdu. Co když ale člověk přijde i o tu poslední šanci na zadostiučinění?  Omden z duše nenávidí povolání svého otce, který je majitelem bordelu. A poté, co mu přijde dopis s oznámením, že ho nepřijali na univerzitu v hlavním městě, má jasno. Odmítli ho právě kvůli tomu. Studium ovšem… Přejít na celý popis

Pro naše nejmenší | Leporela a knížky pro prťata 1+2 ZDARMA Máte doma drobečka, který na svět kouká teprve pár měsíců, přesto s ním chcete sdílet svou čtenářskou vášeň a rozvíjet ho? Pak vás potěší, že leporela a knížky pro prťata máme teď v akci 1+2 ZDARMA! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Každý si v sobě nese křivdu. Co když ale člověk přijde i o tu poslední šanci na zadostiučinění? 

Omden z duše nenávidí povolání svého otce, který je majitelem bordelu. A poté, co mu přijde dopis s oznámením, že ho nepřijali na univerzitu v hlavním městě, má jasno. Odmítli ho právě kvůli tomu. Studium ovšem nebylo příležitostí k lepšímu životu pouze pro něj, ale především pro jeho nevlastní sestru Namii, kterou nyní čeká osud prodejné dívky. Proto Omden začíná spřádat nový plán, jak se dostat z otcova domu. 

Když zjistí, že do města přijel královský velvyslanec vyšetřující záhadná úmrtí v džungli, nabídne mu svou pomoc. Přesně tohle jsou kontakty, které tolik potřebuje. Jenže když se o něco zajímá sám panovník, znamená to nebezpečnou hru. Omden se tak zaplétá do něčeho daleko většího, než sám čekal. 

V srdci neprostupného pralesa žije zlo, kterému je třeba dát jméno.

–––

Němé duše na čtenáře dýchnou atmosférou klasičtějších fantasy, s jejichž prvky Jitka Ládrová vědomě pracuje, a nejednou překvapí neočekávaným zvratem či obrácením žánrového klišé. Milovníci intrik a morálně šedých postav si přijdou na své.
— Jiří Štěpán, redaktor 

Toužil odejít a příliš se tím netajil. K otcovu řemeslu, pokud by se tomu tak vůbec dalo říkat, neměl žádný vztah. Dům lásky sice přinášel vysoké zisky, ale jemu se hnusila ta pečlivě skrývaná přetvářka. Otec si mohl říkat, co chtěl, ohánět se tím, že jeho podnik je přece na úrovni a nezaměstnává obyčejné kurvy, nýbrž společnice… Jenže to na výsledku nic neměnilo. Pořád prodával ženy, jejich pozornost a lichotky. Celé to byla jedna velká lež. Hra pro pobavení a nízkou potěchu. Na tom se Omden podílet nechtěl. 

— ukázka z knihy 

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
504
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.2 z 5 6 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Kristina Waagnerová registrovaný uživatel

    Němé duše od české autorky Jitky Ládrové jsou promyšleným a řemeslně skvěle zpracovaným příběhem, stojícím zejména na chytrých, často překvapivých interakcích hlavních postav. Ústřední čtyři protagonisté mě bavili všichni, přestože jsem ve finále nesympatizovala ani s jedním. Fantasy prvky jsou takové homeopatické a působí spíš jako kulisa, což mi v nejmenším nevadilo, k příbehu to dokonale sedělo. Styl mi vlastně dost připomínal seriál Tudorovci, který miluju :) Intriky, spousta scén s nečekaným, ale logickým vývojem, živé dialogy i peprné chvilky. Za mě rozhodně velké doporučení!

    Kniha, Host, 2023, 9788027517909

  • 5 z 5 hvězdiček Viktória Šimíková registrovaný uživatel

    Všetci sme asi zaznamenali kontroverzné diskusie na adresu tejto knižky..ja by som sa im rada vyhla, takže vám len poviem, ako sa mi knižka páčila a každý nech si spraví svoj názor. To je to, čo na knihách milujem, každému sa páči niečo iné. Príbeh je vystavaný hlavne na postavách, ktoré hýbu dejom.  Konkrétne 4 postáv, čo bolo pre mňa strašné plus, mám rada, ked môžem životy postav sledovať z viacerých pohľadov. Stretávame sa s Omdenom, nespokojným synom majiteľa nevestinca, jeho “sestrou” Namiou, Maargelusom, následníkom trónu a Runelom, vojakom a radcom.  Páčilo sa mi, ako mal každý svoj vlastný život, svoje problémy, ale nakoniec sa ich životy dokonale preplietli a zamotali. Charaktery postáv boli dokonale do detailu vystavané a pritom ma každý jeden z nich dokázal prekvapiť vývojom osobnosti. Najviac som si nakoniec obľúbila Runela, aj keď mi na začiatku pripadal nesympatický a Namiou. Za celý čas som sa nezžila s Omdenom, štval ma už od začiatku.  Koncept celej knižky je naozaj premyslený do poslednej stránky, je nápaditý, pútavý a napínavý, aj keď postráda akciu ako takú, tak sa tam na každej stránke niečo deje, čo nás nenechá vydýchnuť. Sledujeme hlavnú linku, ale aj množstvo vedľajších liniek, ktoré sú rovnako zaujímavé a dôležité a nemali by nám uniknúť žiadne detaily. V knižke môžeme nájsť viacero žánrov. Nájdeme prvky histórie, fantastiky, romantiky, drámy s jemným náznakom detektívky. A to je presne to, čo ma bavilo. Príbeh je plný dobrodružstva, intríg, tajomna a naopak odhalení. Pre romantikov nechýbajú zaujímavé romániky, pre detektívov tajomné vraždy v džungli. Každý si tam nájde to svoje.  Na záver ma štval trošku otvorený koniec, ktorý ale zase na druhej strane sľubuje pokračovanie. A vadilo mi malinko to, že som nedostala odpovede na všetky otázky, ktoré som mala. Áno, knižka možno nie je typickým fantasy, ako ho väčšina z nás pozná, ale nesie jasné prvky fantastiky a ja môžem s kľudným srdcom povedať, že sa mi knižka naozaj veľmi páčila a čítala sa sama a kedykoľvek sa do tohto sveta rada vrátim. Hurá za dobrodružstvom!

    Kniha, Host, 2023, 9788027517909

  • 2 z 5 hvězdiček Radka registrovaný uživatel

    Ani mi nevadilo, ze magie je tam, co by se za nehet vlezlo. Nevadí mi komorní drama. To by tu ale nějaké drama muselo byt… Absence akce, když už se konecne po sto stránkách konecne něco vyhrotilo, bylo to za par odstavců vyreseno. Co mi dost vadilo, ze ani jedna z postav se nechovala, umerne svému veku. Tomu ze puberťačku všichni poslouchají a muž stary doslova veky, většinou jen prihlizi a nic netuší. Rozvlacny, začátek a epilog, netuší v podstatě behem peti minut uzavře celou jednu zápletku, byl tresnicka na dortu. Bohužel kysela.

    Kniha, Host, 2023, 9788027517909

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 339 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora