Jako sama smrt

Autor Jakub Hoza

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

UPRCHLÍCI. LOVCI. VRAZI. KAŽDÝ MÁ SVÉ TAJEMSTVÍ… V Karachu si na spravedlnost moc nepotrpí. Ani na prosté stínání odsouzenců. Zato lámání kolem, narážení na kůl a čtvrcení jsou na denním pořádku. Útěk z vězení je v takovém případě pro vás a vaše kumpány jasná výhra. Problém ovšem nastane, když jediná cesta ke svobodě vede přes… Přejít na celý popis

Darcy Coates: Šeptající mrtví Šeptání mrtvých zní jasně a zřetelně, zatímco vlastní minulost tone v němé mlze... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

UPRCHLÍCI. LOVCI. VRAZI. KAŽDÝ MÁ SVÉ TAJEMSTVÍ…

V Karachu si na spravedlnost moc nepotrpí. Ani na prosté stínání odsouzenců. Zato lámání kolem, narážení na kůl a čtvrcení jsou na denním pořádku.

Útěk z vězení je v takovém případě pro vás a vaše kumpány jasná výhra. Problém ovšem nastane, když jediná cesta ke svobodě vede přes Galderské hory. Právě tady totiž žijí krvelační domorodci, kteří touží položit vaše ještě kouřící vnitřnosti na oltář svých bohů.

Každý z vás má navíc nějaké ošklivé tajemství, i vy. A Gothrid, tyran karažský, po vaší stopě vyslal smečku těch nejkrutějších hrdlořezů, šílenců a zvrhlíků, kteří se nezastaví před ničím. A navíc si to pořádně vychutnají.

A jako by to nestačilo, máte v patách ještě někoho. Někoho, kdo vás sleduje ze stínů. Někoho, kdo ví víc, než by měl. Někoho, kdo dokáže víc, než by měl. Někoho, kdo ví o tajemstvích všechno.

____

„Takhle dokonale špinavou a temnou fantasy umí napsat jedině Jakub Hoza!“ – PEVNOST

Sdílet 0

série
Nathaniel Darnsworn 1. díl z 2
Další ze série
1. Jako sama smrt
2. Sochaři masa
kategorie
E-knihy » Beletrie » Sci-fi, Fantasy a Komiksy » Fantasy
Nakladatel
Mystery Press
jazyk
čeština
Počet stran
264
datum vydání
1.01.2022
  • Zdeněk Gothard Zdeněk Gothard

    Je to něco jako Pán prstenů (akorát verze, ve které by celou cestu chtěl Frodo znásilnit Sama, zbytek výpravy vyplenil každou vesnici a Gandalf se vymočil Sauronovi do oka).

    Celá recenze

  • Zdeněk Gothard Zdeněk Gothard

    Je to něco jako Pán prstenů (akorát verze, ve které by celou cestu chtěl Frodo znásilnit Sama, zbytek výpravy vyplenil každou vesnici a Gandalf se vymočil Sauronovi do oka).

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 4 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 4.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Lucyvase4 Uživatel aplikace KDčko

    Hej ty!!! No ano, tebe myslím! Pojď sem! Sedni si tady na tu svoji řiť a našpicuj uši. Dneska ti totiž budu vyprávět příběh, o kterém jsem četla. A nebude to věru nic hezkého. Slyšel jsi o území Karach? Ne? Tak buď rád. Tamní kníže se totiž s nikým nemaže. Ukradeš chleba a jdeš na smrt. A tady začíná náš příběh. Ve vězení na území Karach. Příběh o 10 věžních, kterým se podaří utéct před pomalou a jistou smrtí. Byl pro ně ale útěk skutečně vysvobození? Nebo něco horšího než smrt. Kníže v jejich stopách totiž vyslal nejobávanější zkurvysyny v kraji, kteří si říkají Vyvrženci. Pokud je uvidíš zatluč petlice, schovej se a doufej, že tě minou. Protože pokud ne, ty, tvá žena a děti zažijí něco horšího než smrt. A to není vše. Nejsou totiž jediní, kdo naší partičku honí. V patách jim je i obávaný lovec lidí Nathaniel Darnsworn. ,,Domníváš se, že z toho na poslední chvíli vyklouzneš? Mýlíš se. Tvůj příběh nemá šťastný konec." N. Darnsworn ⚔️Tento citát na začátku knihy vystihuje mnohé. Když jsem autora oslovila, zda by byl ochotný poskytnout knihu do štafety, byla jsem upozorněna, že kniha rozhodně není pro každého. Po přečtení musím s autorem souhlasit. Rozhodně se totiž nejedná o YA nebo romantické fantasy. Tady se pohybujeme úplně po jiném ledě. Temné dark fantasy plné morbidity, nechutných scén, zvráceností a sprostých slov. Rozhodně nic pro citlivé dušičky. ⚔️Musím říct, že jsem nečekala, že se u knihy tak nasměji. Autorův humor mi sedl jako hrnec na prdel. Sprostý a sarkastický. Některé jeho hlášky vážně neměly chybu a asi je začnu i sama používat ⚔️Příběh je vlastně velice jednoduchý celou knihu sledujeme osud utečenců. Uděláme si mezi nimi své oblíbence, kterým přejeme, aby se dostali z území Karach a také ty, kterým to přejeme méně. Každý má svůj určitý charakter a příběh, se kterým se postupně seznamujeme. Každý má i svá tajemství, která před ostatními musí skrývat. ⚔️Skvělé popsané souboje a bitvy ukazují, že autor rozhodně ví, o čem mluví. Když jsem si tedy na konci knihy přečetla, že pan Jakub Hoza se více než 30 let zabývá teoretickým i praktickým studiem boje zblízka, nebyla jsem nikterak překvapená. ⚔️Kniha mne naprosto dostala. A určitě to není poslední kniha, kterou od autora přečtu. Takový český Q. Tarantino. Co na tom, zda je postava vaše oblíbená, i tak může zemřít a ne právě hrdinskou smrtí.

    Kniha, Mystery Press, 2022, 9788075883803

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 181 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora