Nechtěné E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Dopis, který nachází novinářka Samantha v domě své babičky, otevře Pandořinu skříňku tajemství a lží a dotkne se její vlastní rodiny víc, než by kdy čekala. Nezletilou těhotnou Ivy rodina v zimě roku 1956 posílá do Domova svaté Markéty, útočiště svobodných matek na jihu Anglie provozovaného řádovými sestrami, aby zde porodila. Její dcerka je hned… Přejít na celý popis

Knížky od 4 Kč?! To je náš DOBRO.BLEŠÁK Náš online DORBO.BLEŠÁK plníme každý týden novými a zajímavými tituly, které za tyto ceny jinde nenajdete. Knížky od 4 Kč v našem DOBRO.BLEŠÁKU jsou ale jen omezený čas a brzy zmizí. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Dopis, který nachází novinářka Samantha v domě své babičky, otevře Pandořinu skříňku tajemství a lží a dotkne se její vlastní rodiny víc, než by kdy čekala.

Nezletilou těhotnou Ivy rodina v zimě roku 1956 posílá do Domova svaté Markéty, útočiště svobodných matek na jihu Anglie provozovaného řádovými sestrami, aby zde porodila. Její dcerka je hned po narození předána k adopci. Ivy však Domov nikdy neopustí.

O šedesát let později narazí novinářka Sam na svazek dopisů, v nichž Ivy žádá svého milence, aby jí pomohl ze svaté Markéty uniknout. S tím, jak Sam postupně z útržků skládá dohromady tragický příběh Ivy, vyplouvají na povrch strašlivá tajemství z minulosti Domova svaté Markéty. Co se stalo s Ivy, její dcerkou a stovkami dalších zde narozených dětí? Co spojuje množství tajemných náhlých úmrtí v okolí? A proč ti, kdo v Domově pracovali, mají nemalý zájem na tom, aby pravda nikdy nespatřila světlo světa?

Sam odhaluje hrozivé lži, které jako pavučina obklopují Domov svaté Markéty, a během svého pátrání překvapivě nahlédne i hluboko do vlastní rodinné historie. Najednou je postavena před nepříjemnou pravdu o sobě.

Emily Gunnisová jako rozená vypravěčka buduje příběh, jehož neuvěřitelnou zápletku založenou na historické skutečnosti, i svižně ubíhající děj, ocení především čtenáři románů Kate Mortonové.

Příběh odkazuje na problematickou historii tzv. Magdaleniných prádelen, církevních útulků pro padlé ženy, zakládaných od poloviny 19. století ve Spojeném království a Irsku. Postupně se tam ale dostávaly i svobodné matky nebo zneužívané a problémové dívky – často nedobrovolně a na žádost vlastní rodiny. Některé tu strávily rok, jiné zde zůstaly uvězněné do konce života. Poslední Magdalenina prádelna byla uzavřena v roce 1996.

Sdílet 0

Nakladatel
Metafora
jazyk
čeština
Počet stran
288
datum vydání
1.01.2018

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Kateřina registrovaný uživatel

    Kniha pojednává o problémech v historii. Mám ráda historii, takže se mi kniha líbila.

    Kniha, Metafora, 2018, 9788073595760

  • 3 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Příběh, který je na motivy Magdaleniných prádelen, kam se od poloviny 19. století odkládaly tzv. Padlé ženy – svobodné matky, problémové dívky. Většinou to bylo na žádost vlastní rodiny a dívky tam často zůstaly až do konce života. V této knize sledujeme Ivy, kterou její rodina v roce 1956 pošle do Domova svaté Markéty proto, neboť je nezletilá a těhotná. O šedesát let později narazí novinářka Sam na Ivyny dopisy, ve kterých popisuje hrůzy, které zažívá. Sam odhaluje hrozivé lži i tajemství ve své vlastní rodině. Toto téma mě nedávno velice zaujalo, tak o něm vyhledávám další knihy a filmy. Musím říct, že tato je zrovna méně povedená. Historická linka, kde Ivy popisuje svůj pobyt v Domově svaté Markéty, byla zajímá. Ta ze současnosti mě nebavila. Autorka se tam snažila dát co nejvíc zápletek a tajemství, které šikovná novinářka vyřeší za dva dny. Bylo toho tam zbytečně moc, bylo to nepravděpodobné, bylo na tom vidět, jak je to z nutnosti poslepované. Navíc dějových linek a vypravěčů bylo víc, než bylo potřeba. Když Sam narazí na nějakou záhadu, hned v další kapitole se přesouváme do toho dne a roku a nový vypravěč nám záhadu vyjasní. V knihách nemám ráda, kdy obyčejný člověk vyřeší dlouhodobou policejní práci během dvou dnů. Takže celkově námět dobrý, ale chtělo by to trochu ubrat v bujné fantazii.

    Kniha, Metafora, 2018, 9788073595760

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 254 Kč Nápověda