Nad vymezením závislé práce E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Monografie reaguje na probíhající diskuse o vymezení závislé práce, podpořené i současně diskutovanou novelou zákona o zaměstnanosti, která stávající definici závislé práce doplňuje. Jejím cílem není komplexně pojednat o institutu závislé práce ve všech jeho souvislostech. Monografie se naopak zabývá aktuálními otázkami, které jsou s vymezením… Přejít na celý popis

Romány od RED a mangy od GATE pouze za 1 Kč! Ke každému nákupu nad 499 Kč v našich knikupectvích si můžete vybrat jednu knihu od značky RED či GATE za pouhou 1 Kč! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Monografie reaguje na probíhající diskuse o vymezení závislé práce, podpořené i současně diskutovanou novelou zákona o zaměstnanosti, která stávající definici závislé práce doplňuje. Jejím cílem není komplexně pojednat o institutu závislé práce ve všech jeho souvislostech. Monografie se naopak zabývá aktuálními otázkami, které jsou s vymezením závislé práce spojeny.

Předmětem této knihy jsou jak úvahy o potřebě redefinice závislé práce, včetně možností zahraniční inspirace, tak i analýza konkrétních institutů, které jsou z pohledu vymezení závislé práce problematické. Důvodem může být jednak snížená ochrana zaměstnance, který závislou práci koná (jako je tomu u prekérního zaměstnání), jednak i to, že je sporné, zda se o závislou práci vůbec jedná.

Monografie tak zkoumá poměrně nové instituty sdílené ekonomiky, digitálních platforem a crowdsourcingu, věnuje se však také odlišnostem v postavení zaměstnanců a osob samostatně výdělečně činných či právnímu postavení studentů vysokých škol konajících odborné praxe. Zabývá se i zmiňovaným prekérním zaměstnáváním v podobě dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr a mírou, do jaké toto zaměstnávání naplňuje znaky závislé práce. Monografie pojednává rovněž o nelegální práci a jejích odpovědnostních důsledcích, o problematice faktického pracovního poměru a tzv. práce na zkoušku a jejich dopadech v případě pracovního úrazu.

Sdílet 0

Nakladatel
Wolters Kluwer
jazyk
čeština
Počet stran
136
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 275 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora