Nad českými zeměmi slunce nezapadá

Autor Jan Kotouč

E-kniha

Nad českými zeměmi slunce nezapadá E-kniha

Autor Jan Kotouč

Součástí série: České země 1. díl z 6

E-kniha

  • Ihned ke stažení

V polovině dvacátého století je z království námořní velmoc s koloniemi a državami po celém světě. Kdo vládne mořím, vládne světu. Ale Češi nejsou jediný národ, který touží vládnout oceánům, jedním z největších hráčů na světovém poli je carské Rusko, které si brousí zuby i na česko-slovenské území. Carovo námořnictvo má… Přejít na celý popis

Edgar Allan Poe: Pád domu Usherů a jiné povídky Edgar Allan Poe je hororová klasika, která právě vyšla ve vydání s krásnou ořízkou, které ozdobí knihovnu každého fanouška tohoto žánru! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

V polovině dvacátého století je z království námořní velmoc s koloniemi a državami po celém světě. Kdo vládne mořím, vládne světu. Ale Češi nejsou jediný národ, který touží vládnout oceánům, jedním z největších hráčů na světovém poli je carské Rusko, které si brousí zuby i na česko-slovenské území.

Carovo námořnictvo má drtivou materiální převahu. Aby Češi mohli vyrovnat síly, musí vsadit na novou, nevyzkoušenou zbraň.

Námořní letectvo.

Sdílet 0

série
České země 1. díl z 6
Další ze série
1. Nad českými zeměmi slunce nezapadá
2. Ofenziva českých zemí
3. V tajné službě Koruny české
4. Spojenci českých zemí
5. Bitva o české země
kategorie
E-knihy » Beletrie » Sci-fi, Fantasy a Komiksy » Sci-fi
Nakladatel
Brokilon
jazyk
čeština
Počet stran
320
datum vydání
1.01.2016

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.9 z 5 18 hodnocení čtenářů

16× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Stanislav Čermák registrovaný uživatel

    Knihu jsem přečetl jedním dechem. Téma i pojetí jsou opravdu zajímavé a troufnu si napsat i jedinečné. Přiznám se, že jsem měl obavy z celého tématu, ale to zmizelo po pár stránkách. Děkuji za takovéto dílo a už se těším na pokračování!

    Kniha, Brokilon, 2016, 9788074562969

  • 5 z 5 hvězdiček Vránová registrovaný uživatel

    Kniha mě hned tak nepustila. Ze začátku jsem se bála tématu, přeci jen nejsem na válečné příběhy ale pak se veškeré obavy rozplynuly. Kniha je dokonalá, oddechová, vtipná, čtivá a zajímavá. Pokud hledáte něco nového u čeho nebudete muset až tak moc přemýšlet, doporučuji tuhle. Já osobně se těším na pokračování a doufám, že mě nezklame.

    Kniha, Brokilon, 2016, 9788074562969

  • 5 z 5 hvězdiček Roman Kolář registrovaný uživatel

    Od malička až do svých dvaapadesáti se zajímám o válečnou historii, četl jsem toho opravdu hodně a i má kinihovna obsahuje hlavně tento druh literatury. Své čestné místo tu mají i knihy od Miloše Hubáčka . Již jako dítě jsem hltal jeho přesné popisy námořních bitev za druhé světové války. Zde snad lze hledat i inspirčaci popisu bojů v Kotoučově knize.Ta inspirace je třam opravdu silně patrná, ať už od průběhu bitev nebo popisem bojových prostředků, lodí a letadel, ale jinak je to v románu vše jinak. Říkáme tomu alternativní historie nebo lze také historická transplantace což je přesun procesů a událostí z realného místa a času, z reálného světa do jiného času a prostoru, do světa alternativního . Celý děj sledujeme z pohledu dvou hlavních postav, Čechů Lukáše Berga a Martina Melichara, námořníkho pilota a lodního kapitána. Postav jsou tam desítky, ale tohle jsou hrdinové kolem kterých se vše točí. Asi každý zná Jana Drnka a jeho již alternativní "Žabí" klasiku. Jan Kotouč na to jde ještě více "volněji", ale o to větší je požitek z četby. Asi nejlépe bych to vyjádřil: "je to zatracenej mazec" v nejlepším slova smyslu. Tak kdo máte rád vojenskou historii, ale už vám ta tisíckrát popsaná fakta, do detailu popsané válečné události lezou krkem a chce se dobře pobavit, ten ať sáhne po této knize. Nebude litovat. Já se bavil fakt hodně. Prostě skvělé!

    Kniha, Brokilon, 2016, 9788074562969

  • 5 z 5 hvězdiček Jozef Ličko registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Přečteno téměř jedním dechem. Doporučuji všem milovníkům alternativní historie.Velice dobře a svižně vedený příběh na základě originální myšlenky. Vede člověka k zamyšlení se, jestlipak i v dnešní době najdeme mezi námi Čechy takové charaktery, jaké pro nás zde vytvořil autor.

    E-kniha, Brokilon, 2016,

  • 5 z 5 hvězdiček Vladimír ŘEHÁK registrovaný uživatel

    Inspirováno k zakoupení druhým dílem této série. Pokud máte jen jednu knihu ze série České země, stanete se (alespoň v mém případě) potenciálním vlastníkem všech dílů této série. Velmi zdařilá kombinace pojetí alternativní historie, bojových prostředků a lidských osudů. Doporučuji.

    E-kniha, Brokilon, 2016,

  • 5 z 5 hvězdiček Martin registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Pro mne kvalitní a napínavé čtení.

    E-kniha, Brokilon, 2016,

  • 5 z 5 hvězdiček Michal registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Zajmavý nápad a docela dobré na to, že je to teprve první kniha ze série.

    E-kniha, Brokilon, 2016,

  • 5 z 5 hvězdiček Vojtěch registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Za mě super knížka

    Audiokniha (mp3), CtiMi, 2021,

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 179 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora