Město schodů E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Atmosférický fantasy román o živých špionech, mrtvých bozích, pohřbené historii a tajemném, stále se měnícím městě Město Bulikov se před mnoha lety těšilo přízni Božstev a podmanilo si celý svět. Ale poté, co byli jeho ochránci za podivných okolností zavražděni, se z dobyvatele stal dobývaný; pyšná historie … Přejít na celý popis

Šikmý kostel 3 Dlouho očekávaná literární senzace JIŽ V PRODEJI! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Atmosférický fantasy román o živých špionech, mrtvých bozích, pohřbené historii a tajemném, stále se měnícím městě

Město Bulikov se před mnoha lety těšilo přízni Božstev a podmanilo si celý svět. Ale poté, co byli jeho ochránci za podivných okolností zavražděni, se z dobyvatele stal dobývaný; pyšná historie Bulikova byla vymazána a zcenzurována, pokrok se zastavil a z někdejší prosperující metropole se stala jen další koloniální výspa nové světové geopolitické mocnosti.

Do tohoto zatuchlého, zpátečnického města přichází Shara Thivaniová. 

Oficiálně je tato tichá a nenápadná žena jen další obyčejnou diplomatkou, která do Bulikova přijela hájit zájmy utlačovatelů. Neoficiálně je Shara jednou z nejlepších agentek ve své zemi a jejím úkolem je vyšetřit brutální vraždu zdánlivě neškodného historika. Jak se Shara noří do tajemství neustále se fyzicky i politicky měnícího města, začíná tušit, že bytosti, které kdysi Bulikov ochraňovaly, nemusejí být tak mrtvé, jak se zdá.

 

Oslňující, důmyslný a veskrze moderní příběh… Představte si Chinu Miévilla a George R. R. Martina zaseknuté ve výtahu jen s notebookem a jste skoro tam. - Nerds of a Feather

Dokonalá urban fantasy, v níž putujete městem plným nekonečných schodišť a alternativních světů… V ruinách tohoto záhadného města se zjevuje pestrý a zábavný panteon starých bohů a Shařin zabiják vyráží do nepřetržité akce. - Washington Post

Nezapomenutelně surrealistické město… Čtenáři hledající opravdu osvěžující fantasy prostředí by se měli vydat do Bulikova a přivítat jeho dobytí. - New York Times Book Review

 

Robert Jackson Bennet (nar. 1984) je oceňovaný americký autor science fantasy. Narodil se v Louisianě a vyrostl v Texasu, v současnosti žije s manželkou a synem v texaském Austinu. Je dvojnásobným držitelem ceny Shirley Jackson Award, a to za prvotinu Mr. Shivers (2010) a knihu American Elsewhere (2013). Za román The Company Man (2011) získal ocenění Edgar Award v kategorii nejlepší kniha vydaná v paperbacku. Město schodů (2014) je jeho nejnovější román.

Sdílet 0

série
Božská města 1. díl z 3
Další ze série
1. Město schodů
2. Město mečů
3. Město zázraků
kategorie
E-knihy » Beletrie » Sci-fi, Fantasy a Komiksy » Fantasy
Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
510
datum vydání
1.01.2016

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.4 z 5 7 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček ladyfromskye registrovaný uživatel

    Úžasné překvapení! Už hodně dlouho jsem nečetla tak dobrou knížku, kterou bych si užila od začátku do konce. Nad jejím čtením jsem váhala, nyní ovšem vím, že si pro ni udělám místo ve své knihovně. Napínavý příběh plný zdánlivě nerozmotatelných uzlů, jehož základem je tak promyšlená mytologie, až mi z toho běhá mráz po zádech. Vždyť řecká mytologie vznikala celá staletí, ta bulikovská (a potažmo kontinentální) byla vymyšlena jediným mužem, jehož si jako autora již teď nesmírně vážím. Víc knih od něj, víc takových knih jako je tato!

    Kniha, Host, 2015, 9788074914829

  • 5 z 5 hvězdiček Magdalena Petrů registrovaný uživatel

    Naprosto fantastická záležitost - originální zápletka, promyšlené postavy (a to do té nejposlednější vedlejší), skvělé tempo i vypravěčské schopnosti autora. Na téhle knížce je dobře úplně všechno a není dostatečný počet hvězdiček, který by ji mohl ohodnotit.

    Kniha, Host, 2015, 9788074914829

  • 5 z 5 hvězdiček Petr registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Perfektní, velmi čtivé

    E-kniha, Host, 2016,

  • 4 z 5 hvězdiček Kateřina Miklíková registrovaný uživatel

    Fantasy román o živých špionech a mrtvých bozích s detektivní zápletkou – to zní jako příjemně strávený čas. A taky je. Ani jsem nečekala, že se mi to nakonec bude tolik líbit. Chvilku trvalo, než jsem se začetla, je to trochu náročnější čtení, ale nelituji. tahle série bude skvělá.

    Kniha, Host, 2015, 9788074914829

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 189 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora