Kolem světa žigulem

Autor Filip Vogel

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

„V celém Rusku se nenašli dva blázni, kteří by s kopějkou objeli svět, a v Česku se našli dva vcelku normální lidi, kteří vyrazili,“ řekl jeden z manažerů ruské legendární automobilky AvtoVAZ. Tato kniha je tedy o dvou vcelku normálních lidech, kteří se rozhodli objet svět starou Ladou 2101 – žigulíkem, v … Přejít na celý popis

Vlastimil Vondruška: Smrt šumavského poustevníka Oldřich z Chlumu musí vypátrat kdo zabil muže se svatou pověstí, který nic nevlastnil a nikomu nevadil? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

„V celém Rusku se nenašli dva blázni, kteří by s kopějkou objeli svět, a v Česku se našli dva vcelku normální lidi, kteří vyrazili,“ řekl jeden z manažerů ruské legendární automobilky AvtoVAZ.

Tato kniha je tedy o dvou vcelku normálních lidech, kteří se rozhodli objet svět starou Ladou 2101 – žigulíkem, v Rusku nazývaném kopějka. Po hektických přípravách a zprovoznění 42 let starého a téměř nepojízdného auta, vyrazili na desetiměsíční cestu přes Asii, Severní, Střední a Jižní Ameriku, aby se po deseti měsících opět dostali na svůj startovní bod, a to do rodné vesnice v podhůří ­Orlických hor. Výběr auta skýtal mnoho překvapení v kladném, ale i záporném slova smyslu. Žigulík sbíral obrovskou pozornost po celém světě. V Asii lidé předpovídali autu poruchy a dobrodruhům smrt, v Americe se ptali, jestli je v autě klimatizace. Pravdou je, že poruchy se objevovaly více než často a na všem. Možná se štěstím přežila expedice dvě bouračky, dvě zemětřesení, vysoké nadmořské výšky pohoří Pamír, vyprahlé Spojené státy, tropickou Střední Ameriku uprostřed období dešťů, mrazivou Patagonii, byrokratické nástrahy, úplatku chtivé vojáky a policisty, žábu v motoru, měsíční plavbu oceánem a mnoho dalšího. Několikrát hrozil předčasný konec cesty kolem světa, ale nakonec ji žigulík dokončil a nyní odpočívá v muzeu v rodném Toljatti jako první kopějka, která objela svět.

Sdílet 0

Nakladatel
CPress
jazyk
čeština
Počet stran
296
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Magráta Uživatel aplikace KDčko

    Tuhle knížku jsem si koupila v hospodě v Česticích na promítání fotek a povídání o cestě přímo od autorů. Promítání bylo moc pěkné, zajímavé a vtipné. A stejně tak i knížka, na kterou jsem si nechala rok odstup, abych hned nečetla to, co jsem právě slyšela naživo. Za mě super cestopis, navíc od kluků ze sousední vesnice, takže jsem z knihy nadšená.

    Kniha, CPress, 2023, 9788026445746

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 317 Kč Nápověda