Igor Brezovar. Velká jízda začíná E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Tohle je první část Igorova osobitého vyprávění o tom, jak na motorce objel svět. V sedle motorky najel půl milionu kilometrů, navštívil šest kontinentů. A tím si splnil svůj dětský sen. Velká jízda začíná už v jeho šestnácti letech, kdy se coby bezstarostný kluk vydává na první prázdninovou cestu po Evropě. Jako milovník života,… Přejít na celý popis

Morgane Moncomble: Srdcové eso Dá se v lásce blafovat stejně jako v pokeru? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Tohle je první část Igorova osobitého vyprávění o tom, jak na motorce objel svět. V sedle motorky najel půl milionu kilometrů, navštívil šest kontinentů. A tím si splnil svůj dětský sen.

Velká jízda začíná už v jeho šestnácti letech, kdy se coby bezstarostný kluk vydává na první prázdninovou cestu po Evropě. Jako milovník života, motocyklů a žen během následujících let opouští hranice Evropy a vydává se do nového, neznámého světa. Setkává se s asijskou pohostinností, muslimským světem, naprosto odlišnými zvyky a kulturami. V Africe pocítí na vlastní kůži vstřícnost a bezprostřední radost ze života, ale i šílenost tamní byrokracie, chudobu a zmar. A v Austrálii? Překrásné metropole, národní parky s obřími vodopády, volně žijícími koalami, klokany, ptakopysky a ještě mnohem víc.

Místo popisů toho, co viděl, se zaměřuje na to, co slyšel, s kým se potkal. Diskutuje s každým, kdo chce mluvit, třebaže vyznává jinou víru a náboženství, má odlišnou barvu pleti nebo politické názory, které se neslučují s jeho vlastními. Dospívá a poznává nejen svět, ale i sebe sama.

Jeho příběh stírá předsudky a pomáhá odbourat náš strach z neznámého.

Na cestách se ocitá ve vilách milionářů i ve slumech mezi krysami. Vidí a na vlastní kůži pociťuje bohatství i naprostou chudobu. Potkává lásku i nenávist, dobro i zlo. To vše ho formuje, mění jeho hodnoty a ukazuje další směr.

Nenechte se zmást, velká jízda není jen o polykání kilometrů, je to cesta životem, který přináší veselé i hořké chvíle. Budete se smát, klepat si na čelo, při prohlížení fotografií se možná přistihnete, že tiše závidíte, anebo se při čtení opravdicky naštvete. Jedno je ale jisté – nudit se s Igorem rozhodně nebudete!

 

Sdílet 0

Nakladatel
Jota
jazyk
čeština
Počet stran
370
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 388 Kč Nápověda