Kmotr Mrázek II - Krakatice E-kniha
Kmotr Mrázek II - Krakatice - Jaroslav Kmenta Nedostupné

Kmotr Mrázek II - Krakatice E-kniha

Součástí série: Kmotr Mrázek 2. díl z 4

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Kniha, která přinesla autentické přepisy policejních odposlechů Františka Mrázka a která vyděsila politiky natolik, že přijali náhubkový zákon. Popisuje roky 1999 až 2002. Kniha vyšla v listopadu 2008, ale skandál vyvolala ještě před tím. V Mladé frontě DNES se totiž začaly objevovat ukázky z této knihy a to hnulo žlučí politikům.… Přejít na celý popis

Romány od RED a mangy od GATE pouze za 1 Kč! Ke každému nákupu nad 499 Kč v našich knikupectvích si můžete vybrat jednu knihu od značky RED či GATE za pouhou 1 Kč! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Kniha, která přinesla autentické přepisy policejních odposlechů Františka Mrázka a která vyděsila politiky natolik, že přijali náhubkový zákon. Popisuje roky 1999 až 2002.

Kniha vyšla v listopadu 2008, ale skandál vyvolala ještě před tím. V Mladé frontě DNES se totiž začaly objevovat ukázky z této knihy a to hnulo žlučí politikům. Kniha se opírá hlavně o autentické odposlechy policie, která mapovala aktivity Františka Mrázka. A z telefonů jasně vyplývalo, kam až sahal vliv tohoto bývalého veksláka.

Mrázek se stýkal s Miroslavem Šloufem, šéfporadcem premiéra Miloše Zemana. Chodil za ním tajně na Úřad vlády. V telefonech naváděl své spolupracovníky, jak mají jednat s pozdějšími ministry za ODS Ivanem Langerem a Vlastimilem Tlustým, nebo také s prezidentem Václavem Klausem.

Kniha popisuje do naprostých detailů jeden velký obchodní případ – privatizaci IPS (Inženýrských a průmyslových staveb). Což byl miliardový stavební podnik, který dostával obří zakázky od státu. Mrázek se v tom velmi angažoval, a i když nakonec prohrál s velkým soupeřem, dostal se hodně daleko. Policie zmapovala díky tomu vše, co se dělo ve velké politice, byznysu a uvnitř mafie v letech 1999 až 2002.

Skandál, který tato kniha vyvolala, vyústil v to, že politici přijali náhubkový zákon, který zakazuje pod sankcí pětiletého vězení zveřejňovat odposlechy.

 

Sdílet 0

série
Kmotr Mrázek 2. díl z 4
Další ze série
1. Kmotr Mrázek
2. Kmotr Mrázek II.
3. Kmotr Mrázek III.
4. Svědek na zabití
kategorie
E-knihy » Naučná literatura » Biografie, Autobiografie
Nakladatel
Jaroslav Kmenta
jazyk
čeština
Počet stran
270
datum vydání
1.01.2008

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora