Kindergarten E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Mladá dívka Elli Rostowová, původem z vyšších vrstev polské židovské buržoazie, se po příchodu německých okupantů do země ocitá se svými nejbližšími uprostřed nesnesitelné bídy a beznaděje varšavského ghetta. Později se dostává ven a pracuje jako Polka s padělanými doklady u německého zaměstnavatele. Při odhalování charakterů postav a líčení… Přejít na celý popis

Jarní BLACK FRIDAY se slevami až 90 % Slevy až 90 % na tisíce produktů! Právě teď na našem e-shopu. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Mladá dívka Elli Rostowová, původem z vyšších vrstev polské židovské buržoazie, se po příchodu německých okupantů do země ocitá se svými nejbližšími uprostřed nesnesitelné bídy a beznaděje varšavského ghetta. Později se dostává ven a pracuje jako Polka s padělanými doklady u německého zaměstnavatele.

Při odhalování charakterů postav a líčení zápletek děje vychází autorka z vlastních životních zkušeností v Polsku za druhé světové války.

Její dílo je přesvědčivé, neboť je pravdivé i v těch nejkrutějších a zároveň nejabsurdnějších situacích, které daná doba přinášela.

Ilustrace: Vladimír Wagner.

 

Elzbieta Ettingerová, spisovatelka židovského původu, se narodila v Polsku r. 1925. V období 2. sv. války pracovala pod falešnou identitou v polském odbojovém hnutí. Jako jedna z mála přežila holokaust, když se jí podařilo uprchnout z obklíčeného varšavského ghetta těsně před jeho úplnou likvidací.

R. 1966 získala titul Ph.D. v oboru americké literatury na Varšavské univerzitě. Krátce nato se přestěhovala do USA, působila na Radcliffském Institutu a pak jako profesorka psaní v Massachusetts Institute of Technology. Zde se prosadila jako spoluzakladatelka ´Programu psaní a humanistických studií´.

Většinu jejích děl často prolínají autobiografické prvky. Mezi nejznámější patří ´Kindergarten´ (1968), ´Rosa Luxemburgová, život´ (1987) nebo kontroverzní ´Hannah Arendtová - Martin Heidegger´ (1994), pojednávající o romantické lásce mezi židovskou studentkou filosofie a jejím nacisticky smýšlejícím učitelem.

Ettingerová zemřela v USA r. 2005.

 

 

Sdílet 0

Nakladatel
Epocha
jazyk
čeština
Počet stran
256
datum vydání
1.01.2010

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.9 z 5 7 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 99 Kč Nápověda