Jak vyjednávat o odměně aneb Nejsme si všichni rovni - cyklus: Jak (ne)dělat advokacii E-kniha
Jak vyjednávat o odměně aneb Nejsme si všichni rovni - cyklus: Jak (ne)dělat advokacii - Daniela Kovářová Nedostupné

Jak vyjednávat o odměně aneb Nejsme si všichni rovni - cyklus: Jak (ne)dělat advokacii E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Začínáte s advokacií nebo hledáte odpověď na to, co děláte v dosavadní praxi špatně? Série čtivých příruček „Jak (ne)dělat advokacii“ obsahuje rady, které vám nikdy nikdo neřekl, na které vás možná nenapadlo se zeptat, ale kdyby napadlo, byl by pravděpodobně váš profesní život ještě úspěšnější. První kniha této série je zaměřena na… Přejít na celý popis

Emily McIntire: Zjizveni Scar jako utlačovaný bratr, Mufasa jako neschopný vládce, Sarabi jako mladá bojovnice prahnoucí po pomstě. Pociťte pod kůží jizvy postav temného románu inspirovaného Lvím králem. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Začínáte s advokacií nebo hledáte odpověď na to, co děláte v dosavadní praxi špatně? Série čtivých příruček „Jak (ne)dělat advokacii“ obsahuje rady, které vám nikdy nikdo neřekl, na které vás možná nenapadlo se zeptat, ale kdyby napadlo, byl by pravděpodobně váš profesní život ještě úspěšnější.

První kniha této série je zaměřena na jeden z nejpalčivějších problémů každého (nejen začínajícího) advokáta, a to vyjednávání o odměně. Autorka přehledně shrnuje zákonné limity advokátovy odměny a především je doplňuje neocenitelnými praktickými doporučeními, která načerpala za svou dlouholetou praxi. Kapitoly se tak věnují jednotlivým typům smluvní i tarifní odměny, jejich výhodám a nevýhodám i jejich možným kombinacím tak, aby advokát i klient byli spokojeni a byla založena jejich dlouhodobá spolupráce. Pozornost je věnována také často obtížně komunikovatelné otázce záloh a náhradě hotových výdajů, ale na druhou stranu též poskytování právní pomoci zdarma (pro bono).

Knihu ocení nejen advokátní koncipienti nebo začínající advokáti, ale může poskytnout cenné rady i ostříleným profesionálům, kteří mají i po letech praxe pocit, že „zkrátka něco dělají špatně“. Být dobrým advokátem totiž neznamená jen perfektně ovládat svůj obor práva, ale je to ve stejné míře i umění komunikace a často i psychologie.

 

JUDr. Daniela Kovářová je advokátka s třicetiletou praxí zejména v oboru rodinného práva. Je zkušební komisařkou pro advokátní a mediační zkoušky, autorkou několika odborných komentářů, nespočtu odborných článků a v neposlední řadě také několika beletristických titulů. V roce 2016 byla oceněna jako Právník roku v oboru rodinné právo.

Sdílet 0

Nakladatel
Wolters Kluwer
jazyk
čeština
Počet stran
104
datum vydání
1.01.2019

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora