Já jsem hlad E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Autorka přichází s vrstevnatým vyprávěním, jehož rámec tvoří zachycení zápasu s mentální anorexií, hledání životních cest a návrat k ženské duši. Dotýká se složitých rodinných vazeb a traumat, milostného tápání i hledání útočiště v náhradním vztahu, který má až skandální přídech. Zachycuje provázanost rozvoje… Přejít na celý popis

Parker S. Huntington: Niccolo Andretti Na jeho hlavu je vypsána milionová odměna. Ona bojuje za svou sestru a zkusí ho vydírat... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Autorka přichází s vrstevnatým vyprávěním, jehož rámec tvoří zachycení zápasu s mentální anorexií, hledání životních cest a návrat k ženské duši. Dotýká se složitých rodinných vazeb a traumat, milostného tápání i hledání útočiště v náhradním vztahu, který má až skandální přídech. Zachycuje provázanost rozvoje anorexie s vážným onemocněním dítěte a střídavě úspěšnými pokusy nalézt pevný bod ve víře v Boha.
Anorexii představuje jako neustálou snahu zakotvit v pravém ženství, rozbíjí médii zjednodušeně prezentovaný a obecně zažitý obraz mentální anorexie coby hubnutí pro krásu. Ačkoliv vyprávění není zakončeno happyendem, v závěru knihy se ocitáme spolu s hrdinkou blízko pochopení, v čem a jakým způsobem lze nalézt uzdravení.
Doslov připojila přední česká odbornice na tuto problematiku MUDr. Miroslava Navrátilová. 

Petra Dvořáková (nar. 1977) vystudovala střední zdravotnickou školu a poté filozofii na Masarykově univerzitě v Brně. Krátce pracovala jako anesteziologická sestra. Nyní pracuje jako publicistka, copywriterka a autorka na volné noze. Do povědomí veřejnosti vstoupila svou první knihou Proměněné sny, za kterou v roce 2007 získala cenu Magnesia Litera. Tyto „rozhovory o iluzích a deziluzích, které přináší víra,“ vzbudily živý čtenářský zájem, ale i rozporuplnou reakci v církevním prostředí. V roce 2009 vydala svou druhou knihu Já jsem hlad s podtitulem „Příběh o zápasu s mentální anorexií, hledání, cestě a návratu k ženské duši“.

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
144
datum vydání
1.01.2013

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.9 z 5 10 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 4 z 5 hvězdiček Monika registrovaný uživatel

    Knihu bych doporučila k přečtením všem děvčatům. Autorka otevřeně hovoří o stále aktuálním problému a o tom, jaké následky sebou nese.

    Kniha, Host, 2009, 9788072943180

  • 5 z 5 hvězdiček Olga Prachatická registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha je velmi zajímavá nejen z pohledu o mentální anorexii,ale i o velmi jemných i hlubokých mezilidských vztazích.Knihu bych doporučila nejen mladým děvčatům,ale i jejich maminkám

    Kniha, Host, 2009, 9788072943180

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Autobiograficky laděné vyprávění o zápasu s mentální anorexií, hledání životních cest a návrat k ženské duši. Je jak o složitých rodinných vazbách, milostném tápání i o pokusech nalézt pevný bod ve víře v Boha. Je to neskutečně intimní a otevřená zpověď autorky, která se před čtenáři zcela odhaluje. Přibližuje nám svůj nelehký život a hledání svého já, své ženské duše. Pro mě absolutně nepředstavitelné, projít si tím vším. Po dočtení jsem se podívala na pořad 13. komnata, ve kterém Petra Dvořáková také odhaluje svůj příběh. Ač jsem si původně myslela, že kniha je jen zčásti autobiografická, po shlédnutí pořadu jsem se jen utvrdila, že je to autorčin život. Takto ve svém formátu je kniha až šokující, ale nejde do hloubky. Já bych si dokázala představit, kdyby měla kniha o 200 stran víc a byla více popisná, více rozvedená. Při čtení mě na mysl hned vytanula autorčina kniha Vrány a můžu říct, že hned dostává nový rozměr, neboť základní myšlenku čerpala také ze svého života. Mám ráda knihy ze života, ráda čtu o psychických problémech, takže nemohu dát jinak, než plný počet hvězd a doporučuji k přečtení.

    Kniha, Host, 2009, 9788072943180

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 169 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora