Imunofarmakologie E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Kniha je určena zejména farmaceutům a studentům farmacie, dále lékařům ordinujícím imunomodulační léky – především z oborů imunologie, alergologie, revmatologie, kožní, onkologie, gastroenterologie, interna.   Komplexně pojatá publikace otevírá problematiku imunoterapie tradiční kapitolou cytokinů, pokračují kapitoly zaměřené na thymové… Přejít na celý popis

Pro naše nejmenší | Leporela a knížky pro prťata 1+2 ZDARMA Máte doma drobečka, který na svět kouká teprve pár měsíců, přesto s ním chcete sdílet svou čtenářskou vášeň a rozvíjet ho? Pak vás potěší, že leporela a knížky pro prťata máme teď v akci 1+2 ZDARMA! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Kniha je určena zejména farmaceutům a studentům farmacie, dále lékařům ordinujícím imunomodulační léky – především z oborů imunologie, alergologie, revmatologie, kožní, onkologie, gastroenterologie, interna.
 
Komplexně pojatá publikace otevírá problematiku imunoterapie tradiční kapitolou cytokinů, pokračují kapitoly zaměřené na thymové hormony, přenosový (transfer) faktor a syntetické imunostimulátory. Problematiku nespecifické imunostimulace uzavírá kapitola mikrobiálních imunomodulátorů, hlouběji probírající také otázku stability lidského mikrobiomu, o jehož významu v moderní imunologii nelze pochybovat.
 
Následuje problematika imunosupresiv, klasických cytostatik či protizánětlivých látek. Kapitola věnovaná aspektům imunosupresivní a protizánětlivé léčby zaměřuje pozornost nejen na oblast transplantační medicíny, ale rovněž poukazuje na výzvy imunoterapie v oblasti cílené léčby autoimunitních onemocnění. Pozornost tak získává problematika tzv. biologické léčby. Zmíněn je význam imunofarmak na poli infekčních chorob, který zdůraznila mj. nedávná celosvětová pandemie covidu-19/SARS-CoV-2, jež vynesla do popředí problematiku očkování a možnosti využití moderních technologií konstrukce vakcín; tématu specifické aktivace imunity cestou vakcinace je proto věnována samostatná část publikace.
 
Do knihy je zařazena také problematika přecitlivělosti na některé struktury léčiv. Koncept imunotoxikologie celou publikaci uzavírá.

Sdílet 0

Nakladatel
Grada
jazyk
čeština
Počet stran
144
datum vydání
1.01.2024

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 378 Kč Nápověda
Další knihy autora