Geometrie v dějinách náboženství

Autor Petr Milén

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Titul a podtitul knihy zcela přesně charakterizují ústřední téma těchto úvah. Na konkrétních příkladech z dějin umění autor dokládá souvislosti mezi geometrií, kulturou a změnami náboženskými i sociálními. Sleduje rozmach racionálního uvažování od vzniku civilizací až po počátky křesťanství.Nejde o odbornou monografii, filozofickou či… Přejít na celý popis

Knížky od 4 Kč?! To je náš DOBRO.BLEŠÁK Náš online DORBO.BLEŠÁK plníme každý týden novými a zajímavými tituly, které za tyto ceny jinde nenajdete. Knížky od 4 Kč v našem DOBRO.BLEŠÁKU jsou ale jen omezený čas a brzy zmizí. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Titul a podtitul knihy zcela přesně charakterizují ústřední téma těchto úvah. Na konkrétních příkladech z dějin umění autor dokládá souvislosti mezi geometrií, kulturou a změnami náboženskými i sociálními. Sleduje rozmach racionálního uvažování od vzniku civilizací až po počátky křesťanství.
Nejde o odbornou monografii, filozofickou či religionistickou, nýbrž o esejistiku psanou z živé osobní potřeby a určenou všem, kteří si někdy položili otázky typu: v čem se dnešní západní civilizace radikálně liší od předchozích i ostatních kultur, jakým způsobem racionalita ovlivňuje myšlení a náboženské chování velkých společenství a proč náboženský fundamentalismus často končí v násilí a teroru. Úvahy doplňuje polemické zamyšlení přední české teoložky Denisy Červenkové.

Petr Milén (pseudonym) odešel z Československa do exilu v roce 1977. Pro nizozemské královské nakladatelství Rodopi redigoval knihu On Masaryk. Texts in English and German (1988); v Čechách, kam se natrvalo vrátil roku 1994, vydal knihy Promluvy z exilu (1990), Pláč a naděje nové Evropy (1998) a Cesta do budověku. Esej o velkých změnách 21. století(2002). Působil v rozhlasové stanici Svobodná Evropa a v americkém týdeníku Prague Post. V současnosti, tedy v éře globalizace a multipolárního světového (ne)pořádku, se zabývá religionistickou problematikou.

Sdílet 0

Nakladatel
Prostor
jazyk
čeština
Počet stran
136
datum vydání
1.01.2015

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 139 Kč Nápověda