Feministkou snadno a rychle E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Feministky řeší nesmysly jako je pouštění žen do dveří. Ženy by měly mít děti. Mělas prostě říct ne. To jsou jen některé z mnoha poznámek, s nimiž se každý během rozhovorů o feminismu dříve či později setká. Dávat neustále dohromady argumenty a nabízet jinou perspektivu je přinejmenším únavné. Socioložky Lucie Jarkovská a Kateřina Lišková alias… Přejít na celý popis

Gillian McAllisterová: Stane se včera Zítra se stane matkou vraha, ale to nesmí dopustit! Je odhodlaná vracet se den za dnem tak daleko zpátky časem, dokud nenajde způsob, jak tomu zabránit. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Feministky řeší nesmysly jako je pouštění žen do dveří. Ženy by měly mít děti. Mělas prostě říct ne. To jsou jen některé z mnoha poznámek, s nimiž se každý během rozhovorů o feminismu dříve či později setká. Dávat neustále dohromady argumenty a nabízet jinou perspektivu je přinejmenším únavné. Socioložky Lucie Jarkovská a Kateřina Lišková alias Duo docentky proto napsaly knihu, která vám v tomto boji může ušetřit čas a energii. Nabízí vtipné a trefné příspěvky do debat s rodinou i přáteli, jež vám pomůžou zůstat nad věcí a třeba i vám nabídnou nové podněty k zamyšlení. Dočtete se například o odvrácené straně romantické lásky, o tom, že studijní materiály od základek po vysoké mají k genderové vyváženosti daleko nebo že ne každý kompliment je ve skutečnosti komplimentem. Knihu ilustracemi a komiksovými stripy podle předlohy autorek doprovodila výtvarnice Leny Vítková.

Sdílet 0

Nakladatel
Universum
jazyk
čeština
Počet stran
232
datum vydání
1.01.2023
  • Lucie Dvořáková Lucie Dvořáková

    O feminismu má každý nějakou představu. Každý, s kým jsem se setkala, má k tomuto slovíčku určitý postoj, dost často i přes to, že vlastně neví, co vše tento pojem zahrnuje a co se snaží prosazovat. Dvě socioložky, docentky, Lucie Jarkovská a Kateřina Lišková přichází s knihou zcela neobvyklou v českém prostředí a přitom naprosto vypovídající o jeho poměrech. Co to ten feminismus vlastně je? Je o něm třeba mluvit v Čechách, nebo je to záležitost spíše rozvojových zemí? Neřeší české feministky náhodou jenom nesmysly a drobnosti? Určitě by vás i mě napadlo mnoho dalších otázek… A jak to tedy s touto knihou je?

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 5.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Zuzana registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Skvelé, veľmi čtivé, prečítala som počas jedného víkendu :). Okrem toho, že je to vtipné, je to plné dobrých postrehov, ale aj zaujímavostí z (nie až tak vzdialenej) minulosti a žiaľ aj súčasnosti (naozaj feminizmus stále potrebujeme). Vhodná kniha pre každú a každého, koho už nebaví vysvetľovať, že feminizmus nie je sprosté slovo ;)

    Kniha, Universum, 2023, 9788024287409

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 289 Kč Nápověda
Další knihy autora