Everest 1922 E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

První pokus o výstup na Mount Everest v roce 1922 v podání George Leigha Malloryho a britské výpravy kolem něj je neobyčejný příběh plný kontroverzí, dramatu a neštěstí, obsazený řadou postav větších než život sám, jako vypadlých z dobrodružného románu.Expedice skončila tragédií ve chvíli, kdy při třetím útoku na vrchol zasáhla… Přejít na celý popis

Mona Kasten: Křehké srdce Jsou si tak blízcí, a přesto jako by je dělil celý svět. Emotivní milostný příběh Mony Kasten pokračuje! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

První pokus o výstup na Mount Everest v roce 1922 v podání George Leigha Malloryho a britské výpravy kolem něj je neobyčejný příběh plný kontroverzí, dramatu a neštěstí, obsazený řadou postav větších než život sám, jako vypadlých z dobrodružného románu.
Expedice skončila tragédií ve chvíli, kdy při třetím útoku na vrchol zasáhla Malloryho skupinu lavina a zabila sedm mužů. Mick Conefrey na základě deníků, dopisů a dosud nezveřejněných zpráv vytvořil barvitý a na postavy zaměřený příběh, mapující motivaci a soukromá dramata klíčových účastníků (podrobně rozebírá jejich zákulisní politikaření a nesmiřitelnou rivalitu), strůjců tohoto epického dobrodružství.
Přestože Everest zůstává zdaleka nejslavnější horou světa, v posledních letech se jeho pověst dramaticky změnila, a to kvůli dlouhým frontám horolezců ve stěně Lhoce, příběhům o zmrzlých mrtvolách a hromadám vysokohorských skládek. Nebylo tomu tak vždy. Mount Everest bývalo kdysi odlehlé a nepřístupné, mysteriózní místo, na které se odvažovali jen ti největší hrdinové. 

Kniha vychází u příležitosti stého výročí památné expedice.

Sdílet 0

kategorie
E-knihy » Zdraví a Sport » Sport
Nakladatel
Jota
jazyk
čeština
Počet stran
328
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 258 Kč Nápověda