Dnes v noci jsem ji viděl E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Válečná Lublaň i slovinské podhůří, smetánka, nacisté i partyzáni… a mladá okouzlující žena z vysoké společnosti Veronika Zarniková, která jednoho dne záhadně zmizí. Veroničin příběh odkrývá pět vypravěčů, každý z nich doplní dílek tajemné skládačky jejího zmizení. Důstojník Stevan ji líčí jako extravagantní milenku, německý vojenský lékař jako… Přejít na celý popis

Romány a světová literatura do vaší čtečky s 30% slevou Naplňte si svou čtečku skvělými romány s 30% slevou a ulehčete svým peněženkám i zavazadlům. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Válečná Lublaň i slovinské podhůří, smetánka, nacisté i partyzáni… a mladá okouzlující žena z vysoké společnosti Veronika Zarniková, která jednoho dne záhadně zmizí.

Veroničin příběh odkrývá pět vypravěčů, každý z nich doplní dílek tajemné skládačky jejího zmizení. Důstojník Stevan ji líčí jako extravagantní milenku, německý vojenský lékař jako vznešenou dámu, její nemohoucí matka jako milující dceru, komorná Jožica jako ohleduplnou nadřízenou a dělník a někdejší partyzán Jeranek jako milovnici přírody. Právě Jeranek, jehož Veronika díky přímluvě zachránila z německého vězení, je strůjcem tragického osudu manželů Zarnikových… Podmanivě napsaný příběh z období druhé světové války je volně inspirován skutečnými událostmi.

Po svém vydání román otevřel dosud odkládanou debatu o občanské válce, která v Jugoslávii probíhala na konci druhé světové války. V té se střetli původní spolubojovníci proti Němcům Titovi komunističtí partyzáni s tzv. domobranci a vojáky královského vojska. Vítězi se stali partyzáni, kteří jako protežovaná skupina měli až dosud patent na výklad historie.

Ze slovinského originálu přeložil Kamil Valšík.

Sdílet 0

Nakladatel
Plus
jazyk
čeština
Počet stran
216
datum vydání
1.01.2018

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.8 z 5 5 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Kamila registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Naprosto úchvatná kniha od skvělého současného autora. Rozhodně doporučuji všem, kterým soudobé bestsellery nestačí. Drago Jančar je skvělý autor, který nespadá svými díly do žádné kategorie, ale tvoří svou vlastní. Jeho díla jsou plná napětí, mají své osobité kouzlo a každý člověk v nich najde něco svého.

    Kniha, Plus, 2018, 9788025908709

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 199 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora