Dětská nefrologie E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Monografie Dětská nefrologie ve své aktualizované podobě přináší čtenářům přehled problematiky akutních i chronických onemocnění ledvin u dětí a dorostu, a to vždy od definice přes diagnostiku včetně diferenciální diagnostiky až po léčbu a prognózu. Kniha také zahrnuje nejnovější doporučení pro péči o děti s arteriální hypertenzí. Obsahuje řadu… Přejít na celý popis

Gillian McAllisterová: Stane se včera Zítra se stane matkou vraha, ale to nesmí dopustit! Je odhodlaná vracet se den za dnem tak daleko zpátky časem, dokud nenajde způsob, jak tomu zabránit. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Monografie Dětská nefrologie ve své aktualizované podobě přináší čtenářům přehled problematiky akutních i chronických onemocnění ledvin u dětí a dorostu, a to vždy od definice přes diagnostiku včetně diferenciální diagnostiky až po léčbu a prognózu. Kniha také zahrnuje nejnovější doporučení pro péči o děti s arteriální hypertenzí. Obsahuje řadu přehledných tabulek, grafů a ilustrací, které usnadňují čtenáři orientaci v knize a zlepšují její užití v klinické praxi při péči o děti a dorost s onemocněními ledvin a močových cest.

Kniha Dětská nefrologie obsahuje přehledné a edukační kapitoly o všech oblastech dětské nefrologie. Úvodní kapitoly se zabývají fyziologií, vývojem a funkcemi ledvin, další vyšetřením glomerulárních i tubulárních funkcí, vrozenými a dědičnými nefropatiemi, tubulopatiemi a glomerulopatiemi a také akutním a chronickým selháním ledvin. 

Oba hlavní autoři jsou dlouholetými předsedy Sekce dětské nefrologie České pediatrické společnosti ČLS JEP, velmi zkušenými praktickými dětskými nefrology a také autory mnoha monografií i vědeckých publikací z dětské nefrologie. 
Na knize se dále spolupodílelo 36 spoluautorů z různých pracovišť z celé ČR i ze zahraničí. 

Monografie je určená především pediatrům pracujícím na lůžkových dětských odděleních nemocnic/fakultních klinik i v dětských nefrologických ambulancích, dále praktickým lékařům pro děti a dorost v primární péči a dětským chirurgům, urologům, radiologům, genetikům a psychologům. Zvláště u komplikovaných případů s chronickým průběhem je nezbytná blízká spolupráce dětských praktiků s nemocničními pediatry-specialisty pro dětskou nefrologii. 
Monografie představuje i základní zdroj znalostí pro pediatry usilující o nadstavbové vzdělání v oboru dětská nefrologie. Cílí ale i na lékaře pečující o dospělé. 

Sdílet 0

Nakladatel
Grada
jazyk
čeština
Počet stran
600
datum vydání
1.01.2021

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 757 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora