Čtvrtá oběť

Autor Peter May

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Druhý případ detektiva Liho Jena a americké soudní lékařky Margaret Campbellové. Margaret se opět ocitá v situaci, kdy musí zapojit své jedinečné schopnosti, tentokrát během vyšetřování série rituálních poprav v Pekingu. První tři oběti kdosi omámil drogami, svázal, označil plakátem s přezdívkou a číslem a nakonec zručně… Přejít na celý popis

Darcy Coates: Šeptající mrtví Šeptání mrtvých zní jasně a zřetelně, zatímco vlastní minulost tone v němé mlze... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Druhý případ detektiva Liho Jena a americké soudní lékařky Margaret Campbellové.

Margaret se opět ocitá v situaci, kdy musí zapojit své jedinečné schopnosti, tentokrát během vyšetřování série rituálních poprav v Pekingu. První tři oběti kdosi omámil drogami, svázal, označil plakátem s přezdívkou a číslem a nakonec zručně sťal. Čtvrtá oběť byla popravena stejně, jenže se jednalo o amerického diplomata čínského původu. Pro všechny je záhadou, proč se Jüan Tchao po několika desítkách let v Americe vrátil do Pekingu, spokojil se s nevýnosným úřednickým postem a pronajal si byt v omšelé části města – především však proč zemřel stejně bizarním způsobem jako další tři Číňané. Li s Margaret jsou pravdě na stopě, ale zároveň se tím nebezpečně přibližují k vrahovi, který je připraven obětovat kohokoliv, aby své tajemství uchránil.

Peter May (nar. 1951) pochází z Glasgow, nyní žije ve Francii. Pracoval jako novinář a televizní scenárista. V současné době se živí jako spisovatel. Celosvětové renomé získal šestidílnou sérií čínských thrillerů s mladým čínským komisařem Li Jenem a americkou soudní lékařkou Margaret Campbellovou. První díl této série, Pán ohně (1999), byl vydán česky na jaře 2015. Román Čtvrtá oběť je jejím pokračováním. Do češtiny byla přeložena také Mayova úspěšná trilogie z ostrova Lewis, zahrnující romány Skála (2009; česky Host 2013), Muž z ostrova Lewis (2012; česky Host 2014) a Šachové figurky (2013; česky Host 2014). Peter May v současnosti píše sérii Akta Enzo, odehrávající se ve Francii, jejíž první díl Výjimeční lidé (2006) vyšel v Hostu v roce 2015. K vydání připravujeme také autorův román Ostrov Entry (2014).

Sdílet 0

série
Čínské thrillery 2. díl z 7
Další ze série
1. Pán ohně
2. Čtvrtá oběť
3. Sál smrti
4. Hadohlavec
5. Běžkyně
kategorie
E-knihy » Beletrie » Detektivky, Thrillery a Horory » Thrillery
Témata
vyšetřování
Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
408
datum vydání
1.01.2015

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 11 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Miroslava registrovaný uživatel

    Peter May i tentokrát potvrdil, že je výborným vypravěčem. Udržuje čtenáře v napětí až do poslední stránky. Navíc poznáte řadu zajímavostí z čínské historie i ze současného života, místní tradice, zvyklosti. Vzhledem k tomu, že v tomto prostředí žije a pracuje Američanka, která spolupracuje s čínským vyšetřovatelem, dochází ke konfrontaci dvou zcela rozdílných světů.

    Kniha, Host, 2015, 9788074915260

  • 4 z 5 hvězdiček Anonym registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Jó, nebylo to nejhorsí.

    Kniha, Host, 2016, 9788074916472

  • 5 z 5 hvězdiček Jitka Krabcova registrovaný uživatel

    V druhé knize čínských thrilerů, odehrávající se převážně v Pekingu a částečně v Si-anu, se opět shledáváme s dvojicí vyšetřovatelů Margaret a Li Jenem, tentokrát při vyšetřování série rituálních poprav. Pátrání po pachateli má celkem napínavé tempo a provázejí ho opět skvělé popisy lokací. Navození atmosféry se autorovi hodně daří a svými popisy umí vtáhnout do děje. Archeologie, historie i kultura Číny byly pro mě jednoznačně hlavním plusem při četbě v pořadí druhého dílu ze série. Během čtení jsem se zase dozvěděla pořádný kus o Čínské historii a kultuře - od terakotových válečníků a odkrytí naleziště přes Kulturní revoluci a Rudé gardy až k politice jednoho dítěte - to vše na pozadí vyšetřování trochu až brutálních vražd. I přes malé výhrady jsem si ale další Mayův čínský thriller opravdu užila a čtení mě hodně bavilo! Určitě se pustím i do dalšího dílu.

    E-kniha, Host, 2015,

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 139 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora