Barvy současnosti E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Povídky Barvy současnosti byly kritikou i čtenáři s nadšením přijaty a v roce 2022 získaly Knižní prémii města Vídně. Knihou Stanislav Struhar navazuje nejen na povídky Barvy minulosti, ale zároveň i na dílo Barvy budoucnosti, jež bylo v roce 2021 rovněž oceněno Knižní prémií města Vídně a přináší další prózy plné poetické empatie a intelektuální… Přejít na celý popis

Gillian McAllisterová: Stane se včera Zítra se stane matkou vraha, ale to nesmí dopustit! Je odhodlaná vracet se den za dnem tak daleko zpátky časem, dokud nenajde způsob, jak tomu zabránit. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Povídky Barvy současnosti byly kritikou i čtenáři s nadšením přijaty a v roce 2022 získaly Knižní prémii města Vídně. Knihou Stanislav Struhar navazuje nejen na povídky Barvy minulosti, ale zároveň i na dílo Barvy budoucnosti, jež bylo v roce 2021 rovněž oceněno Knižní prémií města Vídně a přináší další prózy plné poetické empatie a intelektuální vášně. Intimně a s filigránskou přesností vypráví tři působivé příběhy o osudech lidí v dnešní Marseille a Vídni a představuje i svou prvotinu Všechny milované barvy, na které pracoval před třiceti lety ve Vídni ještě v češtině. V této podmanivé povídce, vyprávějící o přátelství mezi mladými umělci, už tehdy naznačil svébytný styl, který později rozvinul ve své německy psané tvorbě.

Důvěrně známé barvy ciziny

Když Florian dorazí do Marseille strávit poslední letní dny v domě své tety, tanou mu na mysl vzpomínky na dětství. Pobyt ve městě ho vtáhne do minulosti, která skrývá i zármutek, když potká kamarádku z dětských let. Vtom obdrží zprávu z Vídně.

Lehkost barev

Adam už dlouho trpí tím, že nedosahuje stejných úspěchů jako jeho bratři, a když přijde o práci, opustí Prahu a přesídlí do Vídně. Najde si práci v obchodním domě, jenže začít znovu se mu nedaří. Jednoho dne se seznámí s Vídeňankou, která bydlí se svým dědou poblíž Vídeňského lesa.

Všechny milované barvy

Bastian sice se svou výstavou fotografií v Bruselu uspěl, přesto je rád, že už je zase ve Vídni. Když navštíví galerii svých přátel, překvapí ho poetické fotografie mladého umělce.

Sdílet 0

Nakladatel
Volvox Globator
jazyk
čeština
Počet stran
105
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 154 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora