Antidiskriminační zákon (č. 198/2009 Sb.). Praktický komentář

Autor autorů

E-kniha

Antidiskriminační zákon (č. 198/2009 Sb.). Praktický komentář E-kniha

Autor autorů

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Komentář přináší praktický výklad zákona č. 198/2009 Sb., o rovném zacházení a o právních prostředcích ochrany před diskriminací a o změně některých zákonů (antidiskriminační zákon). Ambicí autorů bylo napsat komentář, který „nekončí tam, kde začíná problém“. Proto do výkladu začlenili popis řady kazuistik, kterými se zabývaly soudy nebo… Přejít na celý popis

Darcy Coates: Limitovaná edice Strašidelné domy Kdo se rád bojí, nesmí si nechat ujít knížky Darcy Coates. První tři díly její hororové série Strašidelné domy nyní vycházejí v limitované edici s až děsivě krásnou ořízkou! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Komentář přináší praktický výklad zákona č. 198/2009 Sb., o rovném zacházení a o právních prostředcích ochrany před diskriminací a o změně některých zákonů (antidiskriminační zákon).

Ambicí autorů bylo napsat komentář, který „nekončí tam, kde začíná problém“. Proto do výkladu začlenili popis řady kazuistik, kterými se zabývaly soudy nebo Veřejný ochránce práv, a odkazy na řadu dalších relevantních soudních i správních rozhodnutí. Vzhledem k rychlému vývoji rozhodování v této oblasti čtenáři ocení zejména judikaturu a další zdroje z posledních let, na které předchozí komentáře zatím nestihly reagovat.

Vedle ustanovení antidiskriminačního zákona publikace obsahuje i komentář vybraných ustanovení dalších zákonů, které se zákazu diskriminace týkají. Jde zejména o související ustanovení zákona o Veřejném ochránci práv, zákoníku práce, zákona o zaměstnanosti, zákona o státní službě, zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, zákona o vojácích z povolání, zákona o ochraně spotřebitele, školského zákona nebo zákona o regulaci reklamy. Procesní souvislosti jsou vyloženy v příslušných ustanoveních OSŘ.

Sdílet 0

Nakladatel
Wolters Kluwer
jazyk
čeština
Počet stran
320
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 591 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora