I Nejšťastnější dívka na světě má svou 13. komnatu

I Nejšťastnější dívka na světě má svou 13. komnatu - titulní obrázek

Poutavý román o ženě, která má dokonalý život. Nebo ho alespoň umí dokonale předstírat. TifAni FaNelliová je mladá žena, která si svůj úspěch těžce vydobyla. A náležitě si to teď užívá.

Jsou svatební zvony symbolem štěstí?

Je redaktorkou prestižního módního časopisu v New Yorku a má před svatbou s mužem snů. Tím Luke Harrison bezesporu je. S obrovským smaragdovým prstenem na ruce se TifAni cítí nezranitelně.

V její minulosti je ale období, se kterým se potřebuje vypořádat. A činí to tak navzdory svému snoubenci a rodičům, kteří by byli nejraději, aby své tajemství TifAni hluboko pohřbila. Mučivé vzpomínky ji ale sžírají a ona se vydává do rodného města, na místo, které ji tolik zranilo.

Není všechno zlato, co se třpytí

Hlavní hrdinka je velmi zvláštní postava. Sympatie k ní musíte hledat opravdu dlouho. Při čtení ale zjišťujete, co opravdu prožila. Poté ji pochopíte. Dokonce si ji třeba oblíbíte.

Není dokonalá, ale snaží se, aby to tak vypadalo. Je ráda, když ji lidé považují za mrchu. Jenže neustálým předstíráním je unavená a po čase pochopí, že až se postaví své minulosti čelem, dokáže s ní žít.

 

 

V TifAnině příběhu mi chyběla podpora rodiny nebo jejího snoubence. Jako by život byl jen o tom, co si o nás myslí ostatní a člověk neměl nárok na nějakou slabost nebo špatný zážitek. Na jejich obranu, jeden člověk se jí snažil pomoct už od začátku, ale to si TifAni uvědomila až o mnoho let později.

Dovolila jsem, aby mi utřel slzu, naposledy, kdy se mě dotkl. A pak jsem mu řekla, co nám ten večer zkazí.

Šikaně musíme čelit

Autorka nám pomocí malých indicií před očima vytváří celý příběh, až konečně odhalí to velké tajemství, které se od začátku chceme dozvědět. 

Prvotina americké autorky se brzy po vydání stala bestsellerem. Téma šikany a ubližování je zde předneseno bez obalu, se všemi následky, které takové zacházení může mít. Podle odborných studií je šikana přítomna ve své základní formě na všech školách ve světě, ale je důležité před ní nezavírat oči a snažit se s ní vypořádat. Možná i na tohle chtěla Jessica Knollová svou knihou poukázat.

Na konci knihy se dočteme, že román Nejšťastnější dívka na světě ohromil i herečku Reese Witherspoonovou, která jeho přečtení bez váhání doporučuje. Musím jí dát za pravdu. Nechala jsem se zlákat názvem knihy, který zní opravdu optimisticky. Místo toho se mi dostal do ruky příběh, který má prvky detektivky i thrilleru a já se od něj nemohla odtrhnout.

Mohlo by vás zajímat

Nejšťastnější dívka na světě - Jessica Knollová Nedostupné

3.2 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Prvotina Jessicy Knollové, která se okamžitě stala bestsellerem, není jen strhnujícím thrillerem s takřka detektivní zápletkou, ale i...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články