Kulka je mrazivý thriller o tom, že i vaše vlastní tělo před vámi může mít tajemství

Kulka je mrazivý thriller o tom, že i vaše vlastní tělo před vámi může mít tajemství - titulní obrázek

Caroline Cashionová si myslela, že neexistuje nic, co by o své rodině nevěděla. Věřila své milující matce a otci, důvěřovala bratrům. Když už nic jiného, byla stoprocentně přesvědčená o tom, že zná alespoň sama sebe.

Bohužel pro krásnou profesorku Georgetownské univerzity, celý svůj život se krutě mýlila. Všechno to začalo, když Caroline pro intenzivní bolest v zápěstí podstoupila sérii lékařských vyšetření. Tehdy na magnetické rezonanci totiž lékaři objevili v oblasti krčních obratlů nečekaný nález - zapomenutou kulku! Nechte se zlákat novinkovou Kulkou, dechberoucím napínavým thrillerem z pera Američanky Mary Louise Kellyové, kde dobře ukrytá rodinná tajemství vyplouvají na povrch a jedno nečekané odhalení střídá druhé.

Temná minulost promlouvá

Caroline pospíchá domů. Nevěří, že by bez nejmenšího tušení v sobě mohla celá ta dlouhá léta nosit kulku. Vždyť by ji někdo musel postřelit, a to se přeci nikdy nestalo. Nebo snad ano? Když vyplašená Caroline pokládá rodičům na pohled nevinnou otázku ohledně nepochopitelného zjištění lékařů, dostane se jí odpovědi, jakou by nečekala ani v těch nejhorších nočních můrách. Její biologičtí rodiče zemřeli v Atlantě, když jí byly tři roky a vrah, který má na rukách jejich krev, nebyl nikdy dopaden. Kulka je pak otřesnou vzpomínkou na krvavý den, při němž jedna malá holčička přišla naprosto o vše, a kdy se neznámý pachatel neštítil obrátit zbraň i proti bezbrannému dítěti.

Rozhodnutá čelit pravdě a získat bližší informace o své děsivé minulosti, vypraví se odhodlaná Caroline do Atlanty. Když v místních novinách vyjde o Caroline článek a začne se spekulovat o kulce jako možném průlomovém důkazním materiálu, vystaví se profesorka Cashionová velkému nebezpečí. Denní tisk nesledují pouze spořádaní občané, ale i chladnokrevní vrazi...

 

Kniha, kterou musíte mít

Od první chvíle, co můj pohled ulpěl na zajímavé obálce bestselleru Kulka, mi bylo jasné, že tuhle knihu si zkrátka nutně potřebuji přečíst. Pokud i vy hledáte netradiční poutavý příběh okořeněný o pořádnou dávku napětí, věřím, že jste kápli na skutečně povedený thriller. Mary Louise Kellyová své čtenáře rozhodně nešetří, a tak se poměrně lehce přistihnete, jak s údivem vstřebáváte nečekané a náhlé zvraty v ději.

Co se týče hlavní postavy, Caroline Cashionová je sama jedno velké překvapení. Tato křehká dáma se od začátku vůbec netají tím, že osobně dobrodružství, akci či adrenalin příliš nevyhledává a spíše upřednostňuje studium klasické literatury 19. století. Jak ale praví jedno známé české pořekadlo, tichá voda břehy mele, a přesně takové zjištění rychle učiníte v případě naší Caroline. Proměnu původně nenápadné hlavní hrdinky na ženu z oceli pak považuji za perfektní zpestření celé knihy.

Nápaditý thriller

Novinková Kulka americké spisovatelky Mary Louise Kellyové je v pořadí jejím druhým románem. Debutovala před dvěma lety s knihou Anonymous Source, jejíž český překlad zatím nevyšel. Pokud stejně jako já patříte mezi milovníky kvalitních thrillerů plných šokujících dějových zvratů, pak je Kulka jako stvořená právě pro vás. Osobně jsem si užila každou její stránku a jen velmi neochotně jsem knihu na noc odkládala. Myšlenka, že si ve svých životech nemůžeme být jistí ničím a nikým, dokonce ani sebou, se mi vážně líbila.

Pro klid v duši jsem se tedy pro všechny případy maminky zeptala, zda přede mnou neskrývá nějaké tajemství. Tvářila se záhadně, doufám tedy, že nedopadnu jak Caroline Cashionová. Ať tak či onak, už teď se upřímně těším na další tvorbu Mary Lousie Kellyové.

Mohlo by vás zajímat

Dokonalý cizinec - Renée Knightová Nedostupné

4.2 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Román, který by neměl uniknout žádnému fanouškovi Zmizelé nebo Dívky ve vlaku! Známé dokumentaristce Catherine Ravenscroftové se...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články